Биология - КСК - 2007

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Mushmurocheto
В началото бе словото

Мнение от Mushmurocheto »

Хей по повод изпита в ПУ кога точно ще излезе статистиката?Аз написах 8 листа,като по темтата от 10клас съм писала и за in vitro.Иначе имам 6, но незнам как са ми писали такава оценка,като имах някои пропуски и грешки...направо ме разбиха (не очаквах повече от 4)А за изпита в СУ аз честно казано многооо се издъних...и наистина се надявам резултатите да излязат в петък...Ааа някой може ли да ми каже нещо повече за молекулярната биология?В смисъл какво точно се учи и т.н.???
Аватар
Hedgehog_Kj
От дъжд на вятър

Мнение от Hedgehog_Kj »

begemot_ написа:
antpanic написа:begemot_ nqma li da ni nadyha6 ne6to za MB....kaji sega si ni padnal kak e...s kakvo po-to4no smqta6 da se zanimava6 kato zavyr6i6...ima li gotini kolegi...za6to MB a ne BT ( na tova nikoi ne iska da mi otgovori :( )....
аз възнамерявам да кандидатствам за магистратура в чужбина, uk или usa, защото искам да се занимавам с научна работа, а там е меката на модерните биологични науки. интересите ми се въртят около биохимия, молекулярна генетика, молекулярна клетъчна биология, молекулярна невроимуноендокринология - клетъчна сигнализация и т.н. естествено най-интересна ми е биологията на развитието -молекулните механизми на клетъчната диференциация и сигнализацията. обаче в практиката предпочитам да се занимавам с ракови клетки, тоест генетика, биохимия, физиология на раковите клетки. другата ми страст - невробиологията, май ще си остане само личен интерес.
молекулярната биология обхваща всякакви курсове, част от които мен ако питате - безмислени. интересните неща идват 3ти и 4ти курс, като най-важното е сами да си четете каквото ви интересува - публикации, английски учебници и т.н. по сериозните предмети като биохимия, генетика, ензимология и т.н. няма български учебници, а караме по тези които се четат в целия свят. можеш да погледнеш на сайта ми съм качила само по няколко предмета (от 2-3 курс).

за колегите - аз бях приятно изненадана и съм изключително доволна от курса си /е, винаги има малки изключения/; общо взето ходя в БФ не заради лекциите а заради упражненията (които са задължителни, имаме заверки :!: , така че ще сте ангажирани през седмицата) и за да се видя с колегите :) в групи сме от по около 10 души и аз много си харесвам групата, разбирам се чудесно с всички и си помагаме - разменяме лекции, протоколи, помагаме си на изпити; излизаме понякога заено и т.н. смея да твърдя че намерих много приятели. биотехнолозите не ги познавам всичките, но тези, които познавам са много свестни хора също.
преподавателите: има чудесни преподаватели , но за съжаление има и такива които не се харесват особено на студентите... същото се отнся и за асистените.
материалната база е супер зле, няма какво да се заблуждаваме, което е много дразнещо.
защо мб, а не бт - не зная, зависи от интересите ти. на 100 места съм казала, че според мен едното е по-научно ориентирано, а другото - по-практически, макар че нещата са заменяеми. така или иначе само с бакалавър за никъде не си ако ще се занимаваш с наука, много е важна магистратурата. 2те специалности могат да запишат сходни магистратури, само че с молекулярна биология ще си по-подготвен в някои области, понеже учим повече неща( включително повече глупости - общобиологичните дисциплини например на мен са ми излишни - зоологии, ботаники и т.н. (те и биотехнолозите ги минават ама съвсем повърхностно)).
съветвам всички преди да изберат специалности ВИЖТЕ УЧЕБНИТЕ ПЛАНОВЕ!!!!!!там пише всичко кой семестър какво се учи.

не знам колко добра подготовка дава бф на фона на чуждите унивеситети (останалите български е ясно че няма място за сравнение), но като погледнах например GRE материала който фигурира го учим, значи имаме необходимото ниво (е, поне тези които четат сериозно). теоретично сме добре, но практиката много куца поради липса на необходимото оборудване това е положението
Ето ти коментар на човек,който е навътре с бизнеса :lol: :wink:
Изображение
Аватар
Hedgehog_Kj
От дъжд на вятър

Мнение от Hedgehog_Kj »

antpanic написа:опа....пак този гаден навик с латиницата ......веднага се поправям да не излезе че не съм патриотка :lol:
Хехе :lol: :wink:
Изображение
Аватар
prokazaa
В началото бе словото

Мнение от prokazaa »

fosilka написа:Оле има само 1 месец а ти ще минеш 2 пъти 3 учебника ???
Луда работа :roll:
Ами миналата събота минах този за 8 клас за един ден :) Никакъв проблем не е да се минат 3 учебника за 1 месец, при положение, че си ги минал няколко пъти преди това 8)
brazilka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от brazilka »

aleksander написа:Аз съм писал точно 3 страници ама ситно. Недоумявам в тези 20 страници какво може да се пише. В моята зала имаше едно момиче, направо не се спря да пише. Като си предадох работата, беше започнала 11-ста страница.
да не си бил от последните имена, защото братовчедка ми е написла 20 страници и ми каза, че си е тръгнала последна :lol:

P.S. Как се оправя това за да ми излизат цитатите :x
Последно промяна от brazilka на 13 Юни 2007, 14:39, променено общо 1 път.
kacana
В началото бе словото

Мнение от kacana »

Трябва да избереш изклчи html в това мнение.
Hallowed are the ori.
The power and the greatness of the Ori cannot be denied.
Аватар
aleksander
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от aleksander »

да не си бил от последните имена, защото братовчедка ми е написла 20 страници и ми каза, че си е тръгнала последна
Бях в първата зала. А и по това име "Александър" как смяташ, че съм от последните имена.
Умният излиза от трудни ситуации, но мъдрият не ги допуска.
Изображение
ucTuHckaTa
В началото бе словото

Мнение от ucTuHckaTa »

Днес ли ще излязат оценките от изпита?
smth
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от smth »

Мене ме съмнява да ги изкарат днес,ама да видим.Ще стискаме палци :)
meel
От дъжд на вятър

Мнение от meel »

Молим се и чакаме... :roll:
Аватар
Hedgehog_Kj
От дъжд на вятър

Мнение от Hedgehog_Kj »

:notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:
Изображение
Аватар
prokazaa
В началото бе словото

Мнение от prokazaa »

Никъде ли не пише кога ще излязат резултатите? Писна ми да чакам :)
Аватар
Hedgehog_Kj
От дъжд на вятър

Мнение от Hedgehog_Kj »

Може днес да е или най-късно до петък.Обаче като чета как проверяването на изпити в БФ се забавя ,защото се събират много неща накуп,като нищо и резултатите да се забавят(дано не става).Мился,че публикуват резултатите следобяда след 16:00.Това си е мое предположение :D
Изображение
Аватар
Hedgehog_Kj
От дъжд на вятър

Мнение от Hedgehog_Kj »

В персоналната информация да сложат графа за оценка.Поне да видим ,че има някакъв напредък и изясняване по въпроса :roll: Така като ни държат в неведение е много гадно :(
Изображение
Аватар
prokazaa
В началото бе словото

Мнение от prokazaa »

Hedgehog_Kj написа:В персоналната информация да сложат графа за оценка.Поне да видим ,че има някакъв напредък и изясняване по въпроса :roll: Така като ни държат в неведение е много гадно :(
Да бе...и аз проверявам през 10 минути и нищо...егаси шита!!!!
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”