Професионални тестове за самооценка на личностния потенциал

Toзи радел предоставя възможност на вас и на фирми да публикуват информация за нуждите си. Бъдещата цел на този подфорум е да стане място за обратна връзка между бизнеса и образованието. Ако имате желание да помагате за развитието му и имате свежи идеи, моля свържете се с нас.

Модератор: fluffy cloud

curious_girl
В началото бе словото

Професионални тестове за самооценка на личностния потенциал

Мнение от curious_girl »

Здравейте! Сигурно вече сте чували за така наречените професионални тестове за самооценка и кариерно развитие. Според вас дали имат почва у нас и доколко са полезни за младите хора в техните първи стъпки по професионалния им път. Някои от вас дали си е правил такъв тест и останал ли е доволен, може ли да препоръчате някои надежден. А бихте ли използвали услугите на кариерен консултант при избора на образование и кариера. Ще ми е интересно да науча нещо повече от вас :)
Благодаря!!!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Не знам дали точно такъв, правила съм част от SHL. Много доволна останах, изкарах висок резултат, учудващо висок, хаха
Среща с консултант съм имала :lol: , не ми се ще да си я припомням, общо-взето права беше в това, което ми каза, ама от него пари не се печелят :roll:
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Не знам къде мога да направя такъв тест...
curious_girl
В началото бе словото

Мнение от curious_girl »

Crematory, би ли дала малко повече информация за SHL? Аз издирих някакъв сайт, който честно казано с нищо не ме впечатли и почти нищо не разбрах, какво предлагат.
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

SHL е много скъп, не можеш да си го направиш ей така. Обикновено го поръчва фирмата, в която работиш, провежда го и го изчислява обучен консултант. Поне при мен беше така. Изчислява на какво равнище си в сравнение с други от твоята група - студентска група, мениджърска група и т.н.
Аз правих лексикалния и математическия. Лексикалният се състои в анализ на 52 изречения за хм, май 45 минути :roll: , а математическият са задачи, които се решават посредством таблици, те са 42 задачи за 35 минути.
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Значи трябва да имаш някаква подготовка по математика?

Какво им анализираш на изреченията?
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Не, не. Не е нужна предварителна подготовка, задачите се решават чрез таблиците, те са по-скоро съобразителни, от колкото изчислителни. Целта е да се види как разчиташ информация от цифри...
Анализирането на изречения е горе-долу следното - имаш едно изречение от 5-6 реда и после трябва да прецениш дали еди какво си твърдение свързано с изречението е вярно, невярно, липсва информация или...и още нещо имаше.
Аватар
hot_toni
В началото бе словото

....

Мнение от hot_toni »

А имате ли някакво мнение за MAPP? В последно време доста рекламки виждам, но общо взето почти нищо незнам за тях, освен информацията на страницата им :roll: (http://www.mappbg.com/read.php?name=testovete&lang=bg)
Публикувай отговор

Обратно към “Работа, стаж и кариера”