Чухте ли - нулева година за кандидат-студентите?
Модератор: Boromir
Леле, това ще е е*a ти сеира
Аз лично, ако някой откаже да ми даде дипломата навреме, просто ще го пречукам, а се водя спокойна личност
Жалко е, че учителите ни са стигнали до това ниво, да изнудват държавата ни за високи заплати. Наистина е тъжно, че депутатите ни карат мерцедеси, а лекарите и учителите ни едва свързват двата края...
"Това е моят свят! Вие просто живеете в него..." (Garfield)
- MechoPuhova
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
-
lilit
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Учители заплашват с нулева година
12 Юни 2007
Ако не бъдат вдигнати заплатите, учителите възнамеряват да не приключат учебната година и тя да бъде обявена за нулева. Това казаха тази сутрин пред bTV учители от 101-во училище, които са и представители на двата големи синдиката в страната - КНСБ и КТ ”Подкрепа".
В четвъртък представители на всички училища в София и на някои от страната ще се съберат и ще излязат с официална позиция. Намеренията им са на 15 септември да започнат ефективни стачни действия. Според учителите напрежението е ескалирало след въвеждането на т.нар. диференцирано заплащане.
Предварителните сондажи на учителите показват, че до момента със сигурност почти всички училища в Северозападна България ще подкрепят протеста. Част от синдикатите в образованието определиха подобни действия като незаконни. Според някои от тях идеята протестите да започнат на 15 септември, а не на 10 юли е те да са максимално близко до местните избори.
нас това мн не ни касае... и дипломите ще ни дадат...и ще си кандидатстваме спокойно... да му мислят тея дет завършват 2008-а год
12 Юни 2007
Ако не бъдат вдигнати заплатите, учителите възнамеряват да не приключат учебната година и тя да бъде обявена за нулева. Това казаха тази сутрин пред bTV учители от 101-во училище, които са и представители на двата големи синдиката в страната - КНСБ и КТ ”Подкрепа".
В четвъртък представители на всички училища в София и на някои от страната ще се съберат и ще излязат с официална позиция. Намеренията им са на 15 септември да започнат ефективни стачни действия. Според учителите напрежението е ескалирало след въвеждането на т.нар. диференцирано заплащане.
Предварителните сондажи на учителите показват, че до момента със сигурност почти всички училища в Северозападна България ще подкрепят протеста. Част от синдикатите в образованието определиха подобни действия като незаконни. Според някои от тях идеята протестите да започнат на 15 септември, а не на 10 юли е те да са максимално близко до местните избори.
нас това мн не ни касае... и дипломите ще ни дадат...и ще си кандидатстваме спокойно... да му мислят тея дет завършват 2008-а год
I was alone an' I needed love
so much I sacrificed all I was dreaming of,can't hold the passion of a soul in need,I look for mercy when my heart begins to bleed
so much I sacrificed all I was dreaming of,can't hold the passion of a soul in need,I look for mercy when my heart begins to bleed
- Hedgehog_Kj
- От дъжд на вятър
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Не знам много за 101во, нито за 19то. Помня, че бихме 101во на баскет някоя си година в гимназията. Аз лично не си представям никой от учителите, които са ми преподавали, да ни бяха прецакали така с дипломите, въпреки мизерните заплати. Но промени са нужни. Не може един шофьор на автобус с основно образование (нищо лично
) да получава 800-900лв, а един учител 250-300лв. Напълно подкрепям преподавателите, само да не става гавра с труда на учениците. 
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

ГГФ: Господи, Готин Факултет
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
НЕ НЕ НЕTon4eto написа:begemot_ написа:айде всички преподаватели и в унивеситетите да почнат да стачкуват и да не можем да ходим на изпити и да стане пълна анархияда, да, да!!!!
Няма как да се запише следващата година без изпитите. Сещате ли се?
п.п. работата на шоферите също е гадна, ама нека даскалите да вземат хилядарката

- Orenda
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: Чухте ли - нулева година за кандидат-студентите?
Кои са тия техни колеги от Североизто4на Б-я, дето ги подкрепят?? аз съм от Добрич и си имаме дипломите, никой не е чувал за нещо такова....AlexHI написа:Хора, гледах новините /БТВ/тази сутрин и изпаднах в ужас. Учителите от Софийското 19 СОУ/ако съм разбрал правилно/ организират стачка и бойкотират приключването на учебната година - включително и издаването на димполите на дванадесетокласниците. Казват, че по тази причина ще има и нулев прием в университетите. Вече ги подкрепяли всиките им колеги от Североизточна България.
Това бил начинът да принудят обществеността да се застъпи за тях и естествено за тяхното заплащане. Съответно и да изнудят министъра да им даде адекватни заплати![]()
Боже, още не ми го побира ума. Сега на 19 юни свиквали стачните комитети в 19 СОУ за окончателно вземане на решение.
Някой знае ли нещо повече?
"Винаги правя това, което не мога, за да се науча да го правя."
Re: Чухте ли - нулева година за кандидат-студентите?
Кои са тия техни колеги от Североизто4на Б-я, дето ги подкрепят?? аз съм от Добрич и си имаме дипломите, никой не е чувал за нещо такова....[/quote]Orenda написа:
Не казаха кои са - само че ги подкрепят от Североизточна България.
Аз съм от Разград- нашите дипломи ще ги дават чак на 29.06. Говорих с класната си и тя каза, че имат телеграма за стачката, но не са готови за стачни дейдтвия в момента.