Политология
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- marinela_koleva
- В началото бе словото
- Курс: друг
Политология
Искам да кандидатствам за тази спациалност.Бих ви била много благодарна ако изразите своето мнение.Доволни ли сте от начина на преподаване?Добра ли е реализацията според вас?Изобщо всичко каквото можете да ми кажете.Благодаря предварително 
Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят.
--- Бъртранд Ръсел ---
--- Бъртранд Ръсел ---
Всичко е много относително по отношение на тази специалност, по мое мнение. Учих я една година преди време и се прехвърлих друго. Във форума има политолози, те предполагам ще се включат, но по-добре кажи ти защо искаш нея? Интересуваш ли се от политика? Каква реализация търсиш, какво искаш да работиш? Много хорица се юрват, защото е модерно и записват политология или публична администрация и после се чудят къде са попаднали.
Иначе, по мое време (2002-2003 учебна) беше много несериозно, преподавателите не идваха, и както каза един колега от там:" И бастунът ми да влезе политология и той ще завърши." Сега не знам как е, може а са се променили нещата.
Иначе, по мое време (2002-2003 учебна) беше много несериозно, преподавателите не идваха, и както каза един колега от там:" И бастунът ми да влезе политология и той ще завърши." Сега не знам как е, може а са се променили нещата.
- marinela_koleva
- В началото бе словото
Да интересувам се от политика.А за реализацията ... не мога да ти кажа много,понеже това е специалност с широк спектър.Чела съм,че ако запишеш Политология после можеш да станеш политик,анализатор на обществени процеси,дори журналист и прочие и прочие.Обмислям и варианта за магистратура по Европеистика,но дотогава има няколко годинки.А пък и след като е специалност,която предлага реализация в няколко и различни сфери си мисля,че зависи от мен самата с какво ще се занимавам по-нататък.Наистина бих искала да чуя мнения по въпроса.Това е,което знам аз.
--- Бъртранд Ръсел ---
--- Бъртранд Ръсел ---
- marinela_koleva
- В началото бе словото
- marinela_koleva
- В началото бе словото
- Che_Guevara
- От дъжд на вятър
- marinela_koleva
- В началото бе словото
-
coolman
- Драскач
- Обратна връзка:
Хм ... аз съм политология 1 курс, ама ... те моите впечатления са едни
Не искам да те отчайвам. По-принцип е интересно. При доста от преподавателите си знаеш, че просто ще е полезно за теб, ако им ходиш на лекциите и се стараеш да не пропускаш. И наистина не са малко. Поне аз за 1 година си харесах 6-7. Има си и обратната страна, разбира се, с такива преподаватели, в чиито лекции не бих влязъл. От време на време го има и проблема с идването на "даскалите" (единия още не е идвал
). Проблема е там, че учебния план е малко ... недоизмислен да го наречем. Кой гений на мисълта е дал идеята да имаме по 7 предмета на семестър всеки с изпит и курсова работа ??? Точно в момента трябва за 1 седмица да готвя 4 курсови работи и да уча за 1 изпит ... яко
Но щом това ти е интересно - тук е мястото.
- marinela_koleva
- В началото бе словото
- black_rose
- В началото бе словото
Здрасти!Аз сега завършвам 2 курс и мога да те посъветвам в няколко направления: не чакай от преподавателите да ти налеят нещо в главата, защото някои от тях просто ще видиш на самия изпит ( или изобщо няма да видиш) - имам предвид, че ако се интересуваш от политика трябва да се спасяваш индивидуално и да се готвиш сама.Иначе ако просто искаш да завършиш "нещо" това е мястото.Гарантирам ти, че може да не стъпиш и на 1 лекция и пак ще си вземеш изпитите.Относно реализацията нашите преподаватели ни "успокояват", че винаги можем да станем сервитъорки и продавачки, т.е. считай проблемът с професионалната ти реализация за решен.Да не говорим, че имаш 10 изпита в сесия.Освен всичко ще се сблъскаш с изключително "милите" представителки на администрацията на СУ.Въпреки всичко аз все още имам някакви надежди, че с амбиция, самоподготовка и постоянство ще постигна нещо
Надявам се да не съм те разочаровала много.Все пак ако наистина искаш да учиш Политология ще се справиш
УСПЕХ!
- marinela_koleva
- В началото бе словото
Мерси многоblack_rose написа:Здрасти!Аз сега завършвам 2 курс и мога да те посъветвам в няколко направления: не чакай от преподавателите да ти налеят нещо в главата, защото някои от тях просто ще видиш на самия изпит ( или изобщо няма да видиш) - имам предвид, че ако се интересуваш от политика трябва да се спасяваш индивидуално и да се готвиш сама.Иначе ако просто искаш да завършиш "нещо" това е мястото.Гарантирам ти, че може да не стъпиш и на 1 лекция и пак ще си вземеш изпитите.Относно реализацията нашите преподаватели ни "успокояват", че винаги можем да станем сервитъорки и продавачки, т.е. считай проблемът с професионалната ти реализация за решен.Да не говорим, че имаш 10 изпита в сесия.Освен всичко ще се сблъскаш с изключително "милите" представителки на администрацията на СУ.Въпреки всичко аз все още имам някакви надежди, че с амбиция, самоподготовка и постоянство ще постигна нещоНадявам се да не съм те разочаровала много.Все пак ако наистина искаш да учиш Политология ще се справиш
УСПЕХ!
--- Бъртранд Ръсел ---
--- Бъртранд Ръсел ---