Биология - КСК - 2007

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

медиците какво да кажат ... 1000 кандидати за 14 места ....
честно казано никой от медиците не отиде на тоя изпит с цел да учи медицина в СУ за да усети тръпката от изпита ....
да са живи и здрави целите всичките 15 студентти които ще приемат ще са най-слабит еот всички 5 медицински университета в БГ ...
BB
От дъжд на вятър

Мнение от BB »

Е , чак пък 1000 човека заради медицината малко се изхвърли , с БИОЛОГИЯ има хубави специалности, недей така! За тръпката съм напълно съгласна, но за това , че ще са най- слабите можем да спорим!
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

не разбира се
за другите специалности не знам
ама до колкото ух са били 1400 кандидати за всички биологични специалности докато миналта година без медицина са били само 400
но не знам колко са верни тея работи :)
за другите биологични специалности нямам наблюдения
ама за медицина и стоматология имам много сериозни наблюдения :)
честно казано ако си трезво мислеш кандидат медик СУ е последния университет в ойто трябва да запишеш ако те приемат навсякъде ...
но всеки си знае какво иска :)
но не бепше корекно от страна на СУ да обявяват преди изпита 55 места а след изпита 15 ....
взеха си парите от кандидат студентката кампания и ни отрязаха ..
затова тук феновете на СУ да не ми се сърдят като си казвам впечатленията за така наречения им престижен университет :)
:arrow:
Аватар
Hedgehog_Kj
От дъжд на вятър

Мнение от Hedgehog_Kj »

Аз няма да кандидатсвам за медицина ,но Traqn`` мисля ,че е рано за сравнение.Не подценявай университета,защото нищо не се знае още.Вярно е ,че МУ си е най,ама може би до тази година.В Плевен гледах по новините,че са оборудвани с най-новите технологии и др.Но все пак по-важна е практиката- в София има повече болници или...незнам всъщност :roll: .Мисля ,че е трудно да се определи,поне за мен :? Мисля,че на 15 човека ще им се осигури по-добра подготовка и внимание отколкото на 1000 (нз каква е бройката).Че си завършил някъде, не е гаранция,че ще успееш. :D :D :D

П.П.Нещо се уливам с коментарите напоследък.Уж едно изречение,то роман става :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

до колкото разбрах аз бройките ще са си 55 а само 15 ще са блгарски студенти .. останалите ще са за чужденци
в София може да има много болници но традициите са най-важното нещо а СУ ги няма тея традиции
а и вече казах какво са заявили биолозите от СУ за нас тея дето се подотвяме за МУ да сме били забравели да ни приемат понеже си имали техни кандидати ... с такова селско заяждане най-много да си изтърват най-дбрите кадри .. друго няма да направят :)
а за Плевен според мен след МУ София е най-добрият медицински университет ... като цяло е много сериозен и излизат много добри кадри от тям ... както и всеки от останалите МУ-та де :)
Аватар
Hedgehog_Kj
От дъжд на вятър

Мнение от Hedgehog_Kj »

BTW Учите ли бе ??? :D :D :D Аз нещо тая седмица не мога да се осъзная още.Като взема да уча и ми се доспива или ме заболява главата :? Такъв мързел ме е налегнал.Т'ва може би е от топлото време.Аз съм без всякаква адекватна психическа и физическа активност .Разложил съм се като желиран бонбон на фурна :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Hedgehog_Kj
От дъжд на вятър

Мнение от Hedgehog_Kj »

Traqn`` написа:... тея дето се подотвяме за МУ да сме били забравели да ни приемат понеже си имали техни кандидати ...

Малееее!!!!Т'ва не е на добре :? Значи ще има много резачки при проверяването на писмените работи.Тея ,които са писали 1:1 с учебници ще им сервират изненада.Поне аз така го разбирам :roll: Защото знам ,че няма начин за бъдещите медици.Трябва всичко да им е назубрено,за да могат да напишат 3 теми за 5 часа.Иначе не могат да си съберат мислите за 3 теми за такова време.Трябва много зор за тая медицина :roll:
Изображение
Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

Traqn`` написа:ама до колкото уж са били 1400 кандидати за всички биологични специалности докато миналта година без медицина са били само 400
но не знам колко са верни тея работи :)
за другите биологични специалности нямам наблюдения
Сам го каза, като не знаеш не изказвай мнения.
Миналата година желаещите за биологичните специалности бяха двойно повече от бройката, която споменаваш.
Traqn`` написа:а за Плевен според мен след МУ София е най-добрият медицински университет ... като цяло е много сериозен и излизат много добри кадри от там ... както и всеки от останалите МУ-та де
Разбра ли се сам със себе си кой е най-добрият МУ в България?
Понеже аз като чета не си наясно с нищо, а постоянно бълваш простотии и хората ги четат.
Ужас, писнало ми е от подобни дето се правят, че са наясно и заблуждават другите с псевдо-информираността си и "авторитетни" изказвания.
Аватар
simona_baby
От дъжд на вятър

Мнение от simona_baby »

Аз ще кандидатствам медицина за втора година и знам всичко 1:1 от учебниците,но на предварителния нарочно не писах по този начин,защото знам,че не искат.В СУ трябва да напишеш по-обширно темата и да дадеш повече разяснения и допълнителен материал :)
Не е лесно да успееш в живота,но кой е казал,че трябва да ти е лесно?
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

alteia,
знам кой е най-добрият МУ в България и той е София ..
ако искаш можеш да ни озариш невероятните си знания относна тези работи ... белким не умрем непросветени ...
Аватар
крис
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от крис »

simona_baby написа:В СУ трябва да напишеш по-обширно темата и да дадеш повече разяснения и допълнителен материал :)
няма такова нещо...
Кофти е да си порастнал.
Аватар
simona_baby
От дъжд на вятър

Мнение от simona_baby »

няма такова нещо...

Точно така е,защото аз от половин година взимам уроци по биология в СУ,защото знаех предварително,че ще има медицина от тази година,за жалост не мога да кажа при кой взимам уроците,но тя преподава в БФ и ми разви всички теми и то доста подробно,мн по-обширни са от тези,които са необходими за МУ-София :) Но в крайна сметка кой каквото иска да си мисли,аз съм сигурна,че съм написала всичко както трябва на предварителния ;)
Не е лесно да успееш в живота,но кой е казал,че трябва да ти е лесно?
Аватар
крис
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от крис »

не се заяждам, не ме разбирай погрешно.аз го казвам, защото уча в БФ, имах сравнително висока оценка без кой знае какви разширения.бонус ще е сигурно, ама не е необходимост.друго е по-важно :wink:
Кофти е да си порастнал.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

абе тоя траян няма ли да се разкара най-после от тука това не е форума на МУ. като си го кефи МУ да ходи там.
между другото като гледам какви велики лекари имаме кланям се на великолепното блестящо образование което им дава МУ
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
antpanic
В началото бе словото

Мнение от antpanic »

ami q mi kajete ne6to za realizaciqta po-natatyk....v spravo4nika na SU pi6e i za MB i za BT samo "mojete da rabotite v BAN"....qvno za dosta hora MB e na pyrvo mqsto no ako nqkoi mi obqsni za6to 6te sym mu mnogo blagodarna :)
And as the walls come down and
As I look in your eyes
My fear begins to fade
Recalling all of the times
I have died
and will die.
It's all right.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”