КСК 2007 - литература и история
Модератор: Boromir
Аз ви казвам че на редовния задължително ще се падне Средновековие. Досега 2 или 3 пъти съм познала. Познах в ЮЗУ-то в блг с темата за създаване, на предв в СУ познах че ще е Възраждане и в унсс, на теста, макар че си беше ясно че половината въпроси ще са Нова ИСтория. Според мойте изчисления на редовния ще се паднат една от следните теми: темата за Крум и Омуртаг, Борис и покръстването може и със учениците, Симеон, Въстанието на Асен и ПЕтър и възстановяване на бълг д-ва и последната -Могъщество при Иван Асен. Това са най-известните теми от Средновек. Новата история съм сигурна че няма да се падне, защото СУ държат на традициите си от доста време и няма да се променят. А възраждането.. мин и по мин година вече се е падало доста пъти. КАто започнем Априлско, Църквата и сега ВРО и БРЦК. Просто мн са малко темите от Възраж, които не са се падали от няколко години насам. А от Средновек са повече. А и другото което е.. както гледах статистиката от минали години.. СУ винаги теглят на предв и редовен по една тема от среднов и 1- възражд. Ако не се бъркам от доста време насам не са изневерили на принципа си и да изтеглят и на предв и редовен теми от един и същи дял на бълг история е почти невъзможно. Аз съм почти сигурна в моите убеждения коя тема е се падне, но винаги има риск. Е не съм и помогнала много с това защото това са си 5 теми от Средн дето е възм да се паднат, не са малко. Но е малко по-добре да знаеш поне на кой раздел да наблягаш. Пак повтарям това са мои разсъцдения всеки да си прави изводите сам. Но от тази год нз как но ми се появи някакъв усет, от толкова искарани изпити вече, кои теми вероятно ще се паднат. А и не е мн трудно да се познае да ви кажа.
- marinela_koleva
- В началото бе словото
- Курс: друг
Имаш право
2005 и 2006 е станало точно така.На предварителния през 2005 се е паднало Средновековие,а на редовния Възраждане,а през 2006 - обратно.Тази година започнахме с Възраждане и има голяма логика да се падне пак Средновековие.В СУ се е падал и Капитализъм,но доста отдавна.Послените 6 години са теми само от пърите два раздела 
Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят.
--- Бъртранд Ръсел ---
--- Бъртранд Ръсел ---
- marinela_koleva
- В началото бе словото
Абсолютно съгласен !!! По логически път може би наистина е така , НО...а и дори ако се търси достоверността на една такава статистика , тя едва ли ще изглежда точно така, както вие я изкарватеPage_B написа:Според мен цялата тази логика е НЕЛОГИЧНА, защото предварителни изпити има от съвсем скоро, за да се правят статистики и изводи... ако например ги имаше от 10 години - да... но иначе - съмнявам се
-
Connecting
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: трети
curse просто прави такива "логически преходи", че по-добре отидете на врачка... както знаем, се тегли от 15 възможни теми- по 5 от всеки период. Така че шансът да се падне Средновековие е точно толкова голям, колкото и Възраждане и Нова история! Човек в мързела си е готов да измисли какви ли не простотии само и само да не учи. Просто трябва да се учи всичко или просто да се разчита на късмет!

Между другото, мн изобретения и идеи са възникнали точно поради мързела на човека, за да разрешава проблемите си по-лесно, но с едно изключение - бил е уменimpreza написа:Човек в мързела си е готов да измисли какви ли не простотии само и само да не учи. Просто трябва да се учи всичко или просто да се разчита на късмет!
- marinela_koleva
- В началото бе словото
-
Дени
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Аз пък не я харесвам - дори Паисий и Софроний ги предпочитам пред неяmarinela_koleva написа:Че защо да ни зачукат? Лично на мен това ми е любимата темаGermanicus написа:шанс, шанс, ама като си помисля, че за малко да ни зачукат със Създаването на българската държава...
А на мен ми е все едно какво ще се падне - искам нещо по - трудно, не искам Средновековие. От новото време си имам любима тема - възобновяването на Българската държава след Руско - Турската война
Love, life, meaning ...
OVER
-
Connecting
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право