За или против квотите по пол?
- явор
- Летописец Виртуоз
миналата година - 120 vs 100 редовно,
а задочно не помня, но както ви казах, до сега не се запълваше бройката за мъжете, но от тази година пада казармата и би трябвало да има повече кандидати за тях места
а задочно не помня, но както ви казах, до сега не се запълваше бройката за мъжете, но от тази година пада казармата и би трябвало да има повече кандидати за тях места
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- явор
- Летописец Виртуоз
Бе и за мен са глупости... На късмет Ви разпределят преподавателите. Попринцип някой казват, че в първия поток имало повече софиянци, защото се записвали по-рано, ама да ти кажа аз си отидох на първия ден и беше голям гъч, а хората, с които се видяхме там не бяха от софия повечето, а си избраха нашия поток. Иначе наблюдения за колегите нямам много големи... ама не забелязвам някаква разлика кой знае каква.
Абе не питай тука за такива въпроси, а в раздел студенти... Темата е все пак за квотите...
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- simona_baby
- От дъжд на вятър
аз съм за разделението по пол
Отначало не бях съгласна,защото според мен не е честно да приемат момчета с по-нисък бал от този на момичетата,но от друга страна в някои специалности като например медицина ако ги няма разделенията по пол няма да има изобщо момчета или наи-много 4-5 
Не е лесно да успееш в живота,но кой е казал,че трябва да ти е лесно?
Ами например, като съм момче и знам, статистиката за баловете от близките 9-10 години, които са по-ниски от тези на момичетата, е нормално да уча и да се подготвям за колкото ми трябва (на човек му трябват и забавленияJosefinne написа:Добре, де, защо момчетата изкарват по-ниски оценки масово от момичетата? По-тъпи ли са или просто ги мързи? Ами и в двата случая - сори, ама не е честно. Да учат по-способните! Без значение какъв пол са. Това е накратко, което в крайна сметка мисля...
А това, че които изкарвал по-високи оценки на изпита значи, че е по-способен не е вярно. Изпита (или двата изпита) отразява единствено способностите на даден човек да свърши дадена работа (не зависимо дали тема по литература, история или задачи по математика или там нещо по рисуване) за определено време и в определени условия.
- aahz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Интересно, според вас кое е по-важно да влезеш пръв или да излезеш пръв?
Сега, по-съществения въпрос: момчетата изкарват по-ниски оценки на входа,ала справят ли се по-зле в хода на самото обучение? Да вземем лекарите например - погледнато от страни изглежда, че мъжете стават по-известни като специалисти в дадена област и като опитни хирурзи...
Мнението ми разбира се не е много компетентно, но е факт, че не можем да сведем качествата на един човек само до оценка и оттам да го сравняваме с някой друг, трябва да има и друг критерий преди да определим кои са по-способните.
Каот цяло, тая история с квотите е базирана на един много по-объркан или побъркан принцип - кандидатстудентските изпити. Не можеш да изградиш стабилна сграда върху кьопава основа.
Сега, по-съществения въпрос: момчетата изкарват по-ниски оценки на входа,ала справят ли се по-зле в хода на самото обучение? Да вземем лекарите например - погледнато от страни изглежда, че мъжете стават по-известни като специалисти в дадена област и като опитни хирурзи...
Мнението ми разбира се не е много компетентно, но е факт, че не можем да сведем качествата на един човек само до оценка и оттам да го сравняваме с някой друг, трябва да има и друг критерий преди да определим кои са по-способните.
Каот цяло, тая история с квотите е базирана на един много по-объркан или побъркан принцип - кандидатстудентските изпити. Не можеш да изградиш стабилна сграда върху кьопава основа.
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
And these are my dreams
Somebody shake me
- aahz
- Пишете, о, братя
А сега аплодисменти за човека, който възприема безкритично всчико на тоя свят...
Аз не псувам Университета. Не само него поне...
Доколкото знам и в ТУ нещата не са по-добре.
Аз не псувам Университета. Не само него поне...
Доколкото знам и в ТУ нещата не са по-добре.
This is my life
And these are my dreams
Somebody shake me
And these are my dreams
Somebody shake me
- aahz
- Пишете, о, братя
Мне, що, да не би така да прозвуча, селски?
Така и не рзабрах релацията между мнението ти и темата... Би ли бил тъй учтив да поясниш за по-простите сред читателите
Така и не рзабрах релацията между мнението ти и темата... Би ли бил тъй учтив да поясниш за по-простите сред читателите
This is my life
And these are my dreams
Somebody shake me
And these are my dreams
Somebody shake me