места за прием на студенти 2007-2008
Модератор: Boromir
на мен ми казаха, че още преди 2 месеца са пратили заявка и все още си чакат отговор.doctors написа:Информацията от Мон е пратена още най-вероятно миналия петък най-късно този понеделник.Така че всички университети са наясно с приема и местата по специалности.Това което е качено на страницата на Министерски съвет това ще е приема за тази година.
edit: От Учебен отдел към СУ потвърдиха, че все още не им е пратена никаква информация и казаха, че в момента когато се прати постановление от министерския съвет ще обявят данните.
Мисля, че за момента няма какво толкова да се коментира повече по темата най-много да стане помия както стана с някои други теми. Автора на темата вярва, че ще е така както пише на сайта на МОН, други включително и аз не сме много съгласни с това и само ще се "джафкаме"... та предлагам да изчакаме пък тогава ще видим кой прав, кой крив. Иначе за мен както казах е не логично при уж по-голям прием тази година местата във ФМИ примерно да са по малко даже от миналата година и да няма задочни, отделно че не видях никаде места за статистика, а тя е новата специалност тази година.
- Hedgehog_Kj
- От дъжд на вятър
- явор
- Летописец Виртуоз
Аз просто давам пример от миналата година! Просто доколкото знам на университетите /държавните/ им се дава бройка по области и после останалото е препоръчително. Самият университет сам си определя разпределението по направления, сигурно в някакви граници. Възможно е и да не реализират целия си потенциал - както става с правото /миналата година/
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
Места за прием на студенти 2007-2008
Това за правото 70 места за бакалавър се отнася за Международни отношения, тъй като те са в този факултет
Последно промяна от zoxoxo на 06 Юни 2007, 18:42, променено общо 1 път.
Re: Места за прием на студенти 2007-2008
zoxoxo написа:Това за правото 70 места за бакалавър се отнася за Международни отношения, тъй като те са в този факултет
- simona_baby
- От дъжд на вятър
Тези цифри за прием на студенти са напълно реални,но има и допълнителни броики,които не са споменати,защото има доста кандидат-студенти,на които баловете им са еднакви и приемат всички.Например мин. година броиките за момичета в специалностите физика и химия,екохимия бяха само 5 а приеха по 10 момичета,понейе бяха с еднакво високо балове.Аз бях приета екохимия-първото ми желание,но се отказах,защото в последния момент реших да кандидатствам за втора година медицина,а и знаех,че от тази година ще има медицина и в Софийския,който за мен е наи-добрия университет в BG.
Не е лесно да успееш в живота,но кой е казал,че трябва да ти е лесно?