Raya_Alexandra написа:1990 година - "Теми и идеи в поезията на Пенчо Славейков" - 46% двойки.
1991 година - "Любов и омраза в поезията на Христо Ботев" - 46,5% двойки.
1992 година - "Трагичното в поезията на Яворов" - 45,6% двойки.
1993 година - "Поетически идеи за участта на човека в творчеството на Вапцаров" - 46% двойки.
1994 година - "Родът, личността и историята в романа "Железният светилник" на Димитър Талев" - 47,6% двойки.
1995 година - "Героите на Йовков в търсене на хармонията" - 50,4% двойки.
1996 година - "Героите на Димитър Талев на кръстопътя на историята" - 50% двойки.
1997 година - "Блян и спомен в поезията на Димчо Дебелянов" - 50% двойки.
1998 година - "Родината, майката и любимата в лириката на Яворов" - 48,91% двойки.
1999 година - "Домът на раздялата в повестта "Гераците" на Елин Пелин" - 50% двойки.
2000 година - "Човекът като творец на живота в поезията на Пенчо Славейков" - 51,7%двойки.
2001 година – “Съмнение и спасение в поезията на Д.Дебелянов”
2002 година – “Проблемът за страданието в поезията на П.Славейков”
2003 година – “Свободата като избор в поезията на Христо Ботев”
2004 година – “ Страдание и спасение в поезията на Христо Смирненски”
2005 година - "История и избор в романа Тютюн"
- цитати Славейков (“Сърце на сърцата”) и Ботев (“Х. Димитър”)
КСК 2007 - литература и история
Модератор: Boromir
- явор
- Летописец Виртуоз
Вижте от къде си правя изводите
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- elektra_
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Здравейте!Аз малко късно се присъединявам към темата.Завърших 2005 Природо-математическа гимназия.Тогава ходих на уроци по история и БЕЛ но реших да си дам една година почивка и не кандидатствах.Миналата година довърших уроците по история,но имах проблеми и не успях да кандидатствам.Когато разбрах коя тема се е паднала се изядох от яд.Тази година обаче съм решена да опитам и дано се получи.Темите съм ги учила.Сега си уча отново.Стигнала съм до Възраждане.А по литература съм до Алеко и направо се отчайвам.
След като мина темата и имам чувството че съм я забравила вече.Лягам да спя и си мисля за години,събития,имена....
Имам чувсвото че главата ми е каша.Към средата на юни имам записани уроци по история за 10 дни да направим преговор с учителката ми.
Чудя как върви подготовката при вас?
Пожелавам успех на всички!
Имам чувсвото че главата ми е каша.Към средата на юни имам записани уроци по история за 10 дни да направим преговор с учителката ми.
Право, 1-ви поток, 4-та група
Ако кажа, че върви отлично, ще се сдухаш ли ? ВъпросЪ е да си постоянна, пък и шансЪ е от значениеelektra_ написа:Здравейте!Аз малко късно се присъединявам към темата.Завърших 2005 Природо-математическа гимназия.Тогава ходих на уроци по история и БЕЛ но реших да си дам една година почивка и не кандидатствах.Миналата година довърших уроците по история,но имах проблеми и не успях да кандидатствам.Когато разбрах коя тема се е паднала се изядох от яд.Тази година обаче съм решена да опитам и дано се получи.Темите съм ги учила.Сега си уча отново.Стигнала съм до Възраждане.А по литература съм до Алеко и направо се отчайвам.След като мина темата и имам чувството че съм я забравила вече.Лягам да спя и си мисля за години,събития,имена....
- Mira-kiflichkata
- В началото бе словото