Теми Литература 1990-2007

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

Дени написа:Като цяло много обичам литературата и се надявам да успея да се справя :lol:
Май всички сме така...надяваме се ,че ще се справим... Мнозина са призвани..малцина обаче ще бъдат избрани...
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

2000 година - "Човекът като творец на живота в поезията на Пенчо Славейков" - 51,7%двойки.
що така бе, Славейков не е цвете, ама формулировката е повече от лесна :?
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

damien написа:
2000 година - "Човекът като творец на живота в поезията на Пенчо Славейков" - 51,7%двойки.
що така бе, Славейков не е цвете, ама формулировката е повече от лесна :?
Бих казала,че Славейков е цвете в сравнение с разни други модернисти...Д.Дебелянов & П.Яворов да кажем...А за темата и според мен е добра... :roll:
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Харесвам Славейков :roll: Гео Милев сега ми се струва интересен, но малко или много труден :))) Този експресионизъм :) Ще видим какво ще ни изненада тази година :wink:
Love, life, meaning ... Изображение OVER
F-o-U-N-D-e-R
В началото бе словото

Мнение от F-o-U-N-D-e-R »

оффтопик :: я кажете тази година коя ще се падне :) дайте да видиме кой ще познае.. :idea: :wink: :?:
Аватар
Orenda
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Orenda »

Само едно нещо ще добавя към вси4ко казано дотук - години наред статистиката показва, 4е около 50% от кандидат-студентите излизат, каквото и да се падне, ясно е, 4е има хора дето ходят с 2-3 автора... от останалите 50% да пишат половината приблизително са с двойки - Факт! така, 4е да се надяваме 4е ще сме от оная 1/4 горе-долу май, които ще пишат който и автор да е и ще имат положителна оценка :)))
"Винаги правя това, което не мога, за да се науча да го правя."
Аватар
maraya
В началото бе словото

Мнение от maraya »

Някой може ли да ми даде линк или да постне примерни разработени теми, моля? :D
Аватар
MechoPuhova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от MechoPuhova »

Аз пък нямам претенции кой да се падне! Който и да е... здраве да е! Все ще се напише по нещо, я! Според мен тази година ще се паднат или Елин Пелин или някой от романистите Талев и Димов ... но това си е мое предположение... Ще видим на 13 юли! И успех на всички :D
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

MechoPuhova написа:Аз пък нямам претенции кой да се падне! Който и да е... здраве да е! Все ще се напише по нещо, я! Според мен тази година ще се паднат или Елин Пелин или някой от романистите Талев и Димов ... но това си е мое предположение... Ще видим на 13 юли! И успех на всички :D
Дай, божеееееееее :!: :!: :!:
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Аз пък имам упоритото вътрешно предчувствие, че ще е Вапцаров... :roll:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Да..аз пък имам предчувствие за Дебелянов или Гео..то кво излиза ;) 15 човека...15 различни предчувствия ;) Уфффф....накрая както всички имаме толкова предчувствия за Модернизъм, като се падне Вазов ... (puke)
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

айде и един Алеко да има за цвят(не зелен, моля ви)

а есето да бъде:

"Отечество любезно, как хубаво си ти"
"Прекрасно, но що е отечество?"

така комбинираме почти всичко: )
Аватар
MechoPuhova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от MechoPuhova »

Това есе изобщо невярвам да се падна нито тази, нито другата година! Защо ли? Защото това е примера във две книги, които издава Софийския за подготовка за изпита по Български език и литература и е невъзможно да го пуснат като тема.... Е, според мен де! Може да има някой луд дето да е съгласен :) Иначе и аз ще се радвам да пиша по него, тъй като съм правила такава тема и ми е доста приятна!!!
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Аз пък няма да се радвам, понеже "Отечество любезно..." ми е от темата за природата и езика на Вазов, която съм се зарекла, че няма да я пипна, защото е най-смотаната и лигава тема в целия конспект... :?
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Re: Теми Литература 1990-2005

Мнение от PrincessSuperstar »

Crematory написа:
Raya_Alexandra написа: 2003 година – “Свободата като избор в поезията на Христо Ботев”
тука бяха май 52 процента двойки :roll:
това е една от възможно най-лесните теми, направо не мога да се начудя на тия проценти !?!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”