Това е малко извън темата, но не мога да се сдържа.Бeтон написа:Да, и ти не вярвай на тея тиражи. Разбира се, че всеки завършва. То ако беше така... ами направо да ви черпя всичките, че съм изкарал бакалавърската.radja написа:който влезе- завършва(или поне това се тиражира...)
Бетон, мислиш така, защото си във ФМИ ако не се лъжа? От факултет до факултет има огромна разлика. Ето, и аз мога да кажа че при нас далеч не всеки завършва и всяка година прекъсват сума ти хора, че имаме заверки, задължително присъствие и т.н., обаче не може да си затваряме очите, че има специалности в които всичко е ей така... имам познати в други факултети, от които знам как някои хора системно не ходят на лекции, преписват на изпити или някой им пише реферати (понеже някъде не се ходи на изпит а се минава с реферат или курсова работа), нищо не знаят, а получават добри оценки, в някои случаи по-добри от тези които са чели и не преписват. не може така. според мен именно такива създават лошото впечатление, което се коментира, понеже хората обичат да коментират лошото, не доброто. аз лично съм виждала на опашка изписано "докомент" и т.н. или при редките ми пътувания в 94 съм чувала такива разговори между студенти от су, че направо ме е хващало срам...
не е хубаво в публичното пространство да казваме лошите страни, нещата от кухнята на СУ, но между нас си какво да се заблуждаваме...
а по темата:
смятам че е разумно заплащането да зависи от успеха на студентите при условие че се провеждат нормални изпити при които ще е нормално варирането на оценките а не като сега - всички отличници примерно, ходи определи кой да плаща (не съм ли утопист