Биология - КСК - 2007
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
нищо лично към никой и не да ви отчайвам, но бъдете сигурни, че репликация категорично не трябваше да се пише и със сигурност ще бъде санционирано. Тия изказвания - "може да го счетат като допълнение" и "зависи от проверяващия" са далеч от реалността. Да дам обосновка на 1-вото : по тази логика с "допълненията" защо не написахте и "Ядро" за да изясните и допълните по-точно къде се извършва транскрипцията, а може и "Хромозоми" за да подчетаете къде точно пък се намира пустата и генетична информация;-) Обосновка за 2-рото: доколкото ми е известно след като свърши изпита, всички проверяващи се събират и обсъждат точно какви са критериите за оценяване и санцкиониране - примерно фактическа грешка 0.50, липсващ важен абзац - 0.50 и т.н. а тъй като в случея не е конкретизиран и точно определен учебник както е в МУ, предполагам се обсъждат и основните точки, които трябва да се засегнат в разработката. И кой от тук беше обяснявал транскрипция като транслация и обратното.. да дам едно мнение - не мисля, че ще ти пишат 2, но мисля че ще ти орежат 1-2 единици само за това. и все пак това е лично мнение;-)
PS. Traqn`` - пиши ако искаш едно лично съобщение в другия форум да обсъдим изпита,май те видях ама не съм сигурен;-)
PS. Traqn`` - пиши ако искаш едно лично съобщение в другия форум да обсъдим изпита,май те видях ама не съм сигурен;-)
- Hedgehog_Kj
- От дъжд на вятър
Мисля,че задължително трябва да кажеш къде се извършва транскрипцията....а когато при профаза хроматиновите нишки се спирализират допълнително,в резултат на което се получават хромозоми ,е невъзможен какъвто и да е синтезен процес.То остава някой и за хромозоми да е писалDmKotev написа: ...Да дам обосновка на 1-вото : по тази логика с "допълненията" защо не написахте и "Ядро" за да изясните и допълните по-точно къде се извършва транскрипцията, а може и "Хромозоми" за да подчетаете къде точно пък се намира пустата и генетична информация...
П.П.Не че се правя на много знаещ,ама все пак ...

не си прозвучал заядливо, спокойно .. но не разбрах само защо го каза това;-) същата логика, която даде за хромозомите, би следвало да се спази и при репликацията;-) "остава някой и za хромозоми да е писал", това е идеята де;-)
Traqn`` всяка възможност се гони, пък това кое искаме най-много е др въпрос;-)
Traqn`` всяка възможност се гони, пък това кое искаме най-много е др въпрос;-)
- aleksander
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
- Hedgehog_Kj
- От дъжд на вятър
А някой от вас писал ли е за генетичния код,'щото аз забравих и сгурно ще ме орежат с 0.50 за този пропуск
Яд ме е,че като излезнах започнах да осъзнавам колко неща съм пропуснал,а да не говорим ,че в беловата без да изкам написах "т.РНК"
и тая квесторката ми каза ,че по-добре всички да ги направя с точки ,за да не си помислят ,че е знак.И за т'ва сигурно ще ме клъцнат.

П.П.Даже не искам да си погледна темите за транскрипция и транслация.Не съм готов да се сблъскам с жестоката истина
П.П.Даже не искам да си погледна темите за транскрипция и транслация.Не съм готов да се сблъскам с жестоката истина
Последно промяна от Hedgehog_Kj на 05 Юни 2007, 14:59, променено общо 1 път.

- Hedgehog_Kj
- От дъжд на вятър
не не свалят за правописни и пунктуационни но прави лошо впечатление ако са фрапантни. а това за т.РНКто да ти намалят ще е голяма смехория. е кво не си написал за генетичния код то как ще напишеш транслация без да споменеш за генетичния код писал ли си за кодона и че 3 бази кодират аминокиселина и това е генетичен код това е важното?и че има старт и стоп кодони и т.н.?