ЮЗУ - кандидатстудентска кампания 2007
Модератор: Boromir
аксиом, има ли някъде някаква статистика по стените на юзу-то. Мои познати държаха английски - не бяха доволни от себе си, а и резултатите показват, че не са се справили както трябва. Въпросът ми е дали се знае колко слаби, колко отлични оценки, брой на явилите се и т.н., щото много са се сдухали девойките, а може и да не са много зле с по 4 и половина на останалите. 
-
darkyellow
- В началото бе словото
Имам един въпрос и ще съм много благодарен ако някой тук може да ми даде отговор.
Значи бях на предварителен изпит по История на България в ЮЗУ и имам оценка 5.00,
до тук всичко добре,
но датите на редовните изпити в ЮЗУ и Търновския университет съвпадат ( 10 юли ).
И стигнахме до въпроса ми... дали ако само подам документи за редовния изпит в Благоевград,
но не присъствам на него, оценката ми ще бъде ли призната или просто трябва да си избера един
от двата университета?
Значи бях на предварителен изпит по История на България в ЮЗУ и имам оценка 5.00,
до тук всичко добре,
но датите на редовните изпити в ЮЗУ и Търновския университет съвпадат ( 10 юли ).
И стигнахме до въпроса ми... дали ако само подам документи за редовния изпит в Благоевград,
но не присъствам на него, оценката ми ще бъде ли призната или просто трябва да си избера един
от двата университета?
-
Axiom
- В началото бе словото
Никой не те задължава да ходиш на редовния. И двете оценки са равностойни, също така ти решаваш дали да се явиш на двата, или само на единия. Ако останеш само с единия, подаваш си документите само за класирането, когато му дойде времето. Аз с моята оценка (5,55) донякъде се чувствам обезсърчен, но може и да отида и на редовния, не се знае. Казаха ми, че с тая оценка направо да си избирам какво да уча, но все пак не съм решил дали да се явявам и на редовния. Както и да е, надявам се, че ме разбра. Ако още не ти се е изяснило, пък и да ти се е - винаги можеш да се обадиш на информация към ЮЗУ. Успех!
ЮЗУ-то е супер уни,ама всички се сещат за него само като спасителен пояс.Миналата година едвам си запълниха местата в специалностите.Имаше 100 класирания.Щях да уча там МО,ако не ме бяха приели в СУ-то.Затова пък с колегите изкарахме в Благоевград 8ми декември.Иначе стискам палци на всички да влезнат в СУ-то,защото е THE BEST 
-
cryptical_maiden
- В началото бе словото
Mojete li da mi kajete dali moga da vlqza v ЮЗУ-to v "Vtyzki s ob6testvenostts" s 4-ka po angliiski i 6-tici ot diplomata? Mn 6te sym vi blagodarna ako mi otg, 10x

*Raya_Alexandra: Пиши на кирилица! Следващото твое мнение на латиница ще бъде изтрито.
*Raya_Alexandra: Пиши на кирилица! Следващото твое мнение на латиница ще бъде изтрито.
Why people drink and drive, when they can smoke and fly? 
-
cryptical_maiden
- В началото бе словото
-
Axiom
- В началото бе словото
cryptical_maiden, трудно би станало, но не губи надежда. Тази година оценките, с които се влиза в ЮЗУ, са по-високи от миналата кандидатстудентска кампания.
И сега един лееко неудобен въпрос. Едно приятелче ходи на изпит по български в ЮЗУ-то и изкара 5,44, обаче сега съжалява, че не отиде на суперлесната тема по история, а иска да кандидатства сега и с нея. Може ли ако отиде и преписва на редовния по история и в случай, че го хванат да преписва (да, така е решил), да си кандидатства с оценката от другия предмет - този по БЕЛ, без да го спре да се класира само с оценката по предмета, на който не са му анулирали работата?
И сега един лееко неудобен въпрос. Едно приятелче ходи на изпит по български в ЮЗУ-то и изкара 5,44, обаче сега съжалява, че не отиде на суперлесната тема по история, а иска да кандидатства сега и с нея. Може ли ако отиде и преписва на редовния по история и в случай, че го хванат да преписва (да, така е решил), да си кандидатства с оценката от другия предмет - този по БЕЛ, без да го спре да се класира само с оценката по предмета, на който не са му анулирали работата?
-
Axiom
- В началото бе словото
Ха! Знаех си, че няма да му излезе номерът.
Както и да е.
Защо, питаш... ето го отговорът: http://www.swu.bg/bg/ksk2k7/prev_exams_2k7.pdf
Все пак това са около 400 повече места, което разделено между всички специалности прави по не повече от 10 за всяка. Иначе - да, според мен с оценка над 2 има шанс.
Защо, питаш... ето го отговорът: http://www.swu.bg/bg/ksk2k7/prev_exams_2k7.pdf
Все пак това са около 400 повече места, което разделено между всички специалности прави по не повече от 10 за всяка. Иначе - да, според мен с оценка над 2 има шанс.
-
cryptical_maiden
- В началото бе словото