Цена за легло в частно общежитие

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

duh_navodneniq написа:
явор написа:За най-добрите студенти да има безплатни общежития и обучение... За останалите да си се плаща повечко и да се компенсират първите. Образованието е инвестиция!
Как определяш най-добрите студенти? Аз лично не мисля, че успехът е единственият определящ критерий, а ти? :roll:
Ами... успехът е критерий, но просто трябва да се промени системата за оценяване, за да бъде адекватен, защото определено сега не е.
Защо, ти какво предлагаш? Все пак няма места за всички студенти :?
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
duh_navodneniq
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от duh_navodneniq »

явор написа:Ами... успехът е критерий, но просто трябва да се промени системата за оценяване, за да бъде адекватен, защото определено сега не е.
Защо, ти какво предлагаш? Все пак няма места за всички студенти :?
Ако питаш мен не само системата за оценяване не става, по-скоро липсва връзката студенти-преподаватели, която да поувеличи тежестта на цифричките в студентските книжки... Колкото до местата, при това непрекъснато увеличаване на броя на специалностите, те няма как да стигат...
Тя ми каза, че дракони няма, а после ме заведе в леговището им ...
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Съгласна съм с Емо :roll:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

black_lady написа:Съгласна съм с Емо :roll:
Какво става с теб бре, индоложке?
Загуби се някъде... :)
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
danistar
В началото бе словото

Мнение от danistar »

моят наем е 50.70 лв. Догодина съм сигурна , че ще е още повече...а тия 150лв. ...би било хубаво, но сега работя за 200 и ходя на училище...ще е интересно какво ще направя с 50 лв. 30 дни.
zmey
Пишете, о, братя

:)

Мнение от zmey »

150лв за частно общежитие и перфектни условия е ОК, но е горната граница!
Аргументация:

1 - Единична стая (самостоятелна) в момента в държавно общежите струва 120-150лв (3х40-50лв). Просто вътре се гъчкат 3 бедни измъчени студентски души. С включени ток, парно и вода!!!
2 - Както се увеличава приема на студенти и се говори за прием без кандидат-студентски изпити, общежитията ще стават все повече кът и няма да има място за всички (то и сега няма).
3 - Единична стая на свободен наем в момента е около 200лв - 250лв с консумативите.

Ето защо едно свястно общежитие като тези в западна Европа е не само необходимо, а и дори наложително. Лично според мен, то ще се напълни доста бързо и свободни места няма да останат. Хората, които ще живеят в него, няма да заемат държавните общежития и така аз ще мога да продължавам да си живея в мизерната стаичка, с двама тъпи съквартиранти и безброй хлебарки, срещу 60лв с интернета и консумативите :)))
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: :)

Мнение от Бeтон »

zmey написа:в мизерната стаичка, с двама тъпи съквартиранти и безброй хлебарки, срещу 60лв с интернета и консумативите :)))
На некои места нета даже е проблем, но останалото е налице.
Изображение
melestorm
Пишете, о, братя

Мнение от melestorm »

хаха Еvallah zmey!
Значи според мен 150лв. е нещо хабсолютно добре, ако става дума за 3ма души(всеки да даде по 50кинта).
Рядко съм в този форум, търсете ме във Фейсбук.
repi-s-lychec
Пишете, о, братя

Мнение от repi-s-lychec »

Crematory написа:
Xin написа:Ами предвид на факта, че бюджета на повечето ми познати е около 200 лв на месец и в това се включва всичко...
Именно, моят е 250, а аз пътувам зверски :lol: Остават ми 5-6 лева за ядене на седмица - на мен и на морското свинче. Обичам студентския живот :lol: От друга страна на въпроса, скоро ще съм като манекенка 8)
Мило, мило какче!

По темата - то ако общежитието е 150 лв. на месец, по-добре на квартира... Или ако не е по-добре, то поне ще си е все тая...

Иначе за цената, аз плащам за моето по 50...

И смятайте - 50 лв общежитие, 20 лв карта за градския, 20 лв сметка на телефона и до тука стават близо 100, без да ядеш, без да се облечеш, да оставим настрана лукса да изпиеш 5-6 бири някоя вечер в някое заведение(средно 1.50 всяка). И става страшно, като си представиш, че имаш некакви 200-250 лева на месец а нямаш паста за зъби и прах за пране, примерно :Р МИЗЕРИЯ! А какво ли ще е ако разходите ти почват не от 100, а от 200 лева? А семестриалните такси??? Аз съм от скромно селско семейство и тея цени ми ебават мамата, на всичкото отгоре се мъча и да съм примерен студент. В България политиката на правителството е всичко друго, но не и социална, или поне не към тези, кото имат най-голяма нужда и дето се лашкат като клошари из автобуси, трамваи, тролеи и всякакви други бълхарници... Много зле, много... И никой нищо не прави, да не говорим, че примерно в УНСС всичко над 4ка е настанено в общежитие, а в СУ си те ебат и с оценка над 5 понякога... Те оценка 5 в университет за ташак ли я имат?
Животът е гаден, но най-гаден е за страхливите и глупавите.
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Колеги, стига сте се оплаквали! WORK!
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”