Промените тази година
Модератор: Boromir
- явор
- Летописец Виртуоз
Кандидатстуднетските изпити по хуманитарните науки и езиците са в пъти по-трудни, защото се изискват твърде точни познания. Освен това на кандидатстудентски изпит не можеш да си позволиш да изкараш 3 или да се явиш пак септември!!!
Единствено държавните ни изпити вероятно ще са по-трудни!
Единствено държавните ни изпити вероятно ще са по-трудни!
Последно промяна от явор на 02 Юни 2007, 21:33, променено общо 1 път.
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Охххх, сега пък приети.
Вече започвам да се нервя, защото за тая работа не са нужни сметки, а малко мислене. А къде е писано колко ще завършат? Да не би с 20% повече? Грънци. Както сега, без да съм врачка. Сега не мога да коментирам за прехвалените ви специалности, защото некои не са завършили и първи курс
, но общо взето това е положението.
Вече започвам да се нервя, защото за тая работа не са нужни сметки, а малко мислене. А къде е писано колко ще завършат? Да не би с 20% повече? Грънци. Както сега, без да съм врачка. Сега не мога да коментирам за прехвалените ви специалности, защото некои не са завършили и първи курс

- Juventus
- В началото бе словото
На тоя министър какво му става?Май навлиза в критическата, а пък може и нещо друго да му има.Днес го гледам как прави сцени на конгреса на НДСВ и се чудя дали това е комично или трагично.
Щом ще се влиза с ДИПЛОМА и МАТУРИ, то отсега виждам как най-елитните ни университети ще се напълнят с някакви мангалета от селски гимназии, които имат 6.00 в дипломата.А като знам, как се пишат оценките в някои училища и как даскалите позволяват да се приписва на такива изпити, само и само да си избият комплексите и да кажат, че имали по-добри резултати от "прехвалените ПМГ-та и ЕГ-та" , можем да поздравим циганетата, че най-сетне ще получат висше.
И сега какво излиза, че вместо в ПМГ трябваше да влезя в някой спортно училище, където щях да имам 6.00 в дипломата.
Иначе има едно нещо , което ме кара много да се съмнявам, че такива промени са възможни и то е учителите.В момента преподавателите, които работят в елитни гимназии и имат добра репутация, както и качества разбира се, изкарват луди пари от частни уроци.Във Велико Търново частен урок по математика при добър учител не пада под 14 лева на час и това е минимум.В София предполагам, че са повече.Как тези хора ще се откажат доброволно от 1000+ лева на месец и ще продължат да живеят с 400 лева заплата?
Щом ще се влиза с ДИПЛОМА и МАТУРИ, то отсега виждам как най-елитните ни университети ще се напълнят с някакви мангалета от селски гимназии, които имат 6.00 в дипломата.А като знам, как се пишат оценките в някои училища и как даскалите позволяват да се приписва на такива изпити, само и само да си избият комплексите и да кажат, че имали по-добри резултати от "прехвалените ПМГ-та и ЕГ-та" , можем да поздравим циганетата, че най-сетне ще получат висше.
И сега какво излиза, че вместо в ПМГ трябваше да влезя в някой спортно училище, където щях да имам 6.00 в дипломата.
Иначе има едно нещо , което ме кара много да се съмнявам, че такива промени са възможни и то е учителите.В момента преподавателите, които работят в елитни гимназии и имат добра репутация, както и качества разбира се, изкарват луди пари от частни уроци.Във Велико Търново частен урок по математика при добър учител не пада под 14 лева на час и това е минимум.В София предполагам, че са повече.Как тези хора ще се откажат доброволно от 1000+ лева на месец и ще продължат да живеят с 400 лева заплата?
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Откъде правиш тея изводи? Лесно се завършвало. Както стана дума зависи от специалността, ама под лесно завършване разбирам да учиш в шуменския Деко или търговищкия Гонзо и подобни и лежешком да станеш бакалавър. Е тук не виждам подобно нещо в която и да е специалност.radja написа:се завършваше лесно
А колкото до това за влизането... не може да е без изпит. В унсс прасетата от кочините ще приемат, за да са готови рушветите, във виаси разни магарета ще вържат и ще завършат, но тук абсолютна химера да влезнат всекакви. Няма как.

- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
не съм се изразил правилно. под "лесно" визирах, че който влезе- завършва(или поне това се тиражира...)(освен в случаи, когато се касае за дете/смърт/болен кретенизъм).Бeтон написа:Откъде правиш тея изводи? Лесно се завършвало. Както стана дума зависи от специалността, ама под лесно завършване разбирам да учиш в шуменския Деко или търговищкия Гонзо и подобни и лежешком да станеш бакалавър. Е тук не виждам подобно нещо в която и да е специалност.radja написа:се завършваше лесно
А колкото до това за влизането... не може да е без изпит. В унсс прасетата от кочините ще приемат, за да са готови рушветите, във виаси разни магарета ще вържат и ще завършат, но тук абсолютна химера да влезнат всекакви. Няма как.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Да, и ти не вярвай на тея тиражи. Разбира се, че не всеки завършва. То ако беше така... ами направо да ви черпя всичките, че съм изкарал бакалавърската.radja написа:който влезе- завършва(или поне това се тиражира...)
Последно промяна от Бeтон на 05 Юни 2007, 19:13, променено общо 1 път.

- alys
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Някой знае ли кога ще се обнови тази страничка? Коректно е в началото на кампанията (21 юни) да има вече информация. Не, че някой ще се откаже да учи, ако е приет, но е добре да сме информирани.
Ако приемем че сега се е завършвало "лесно" ,как подяволите изведнъж ще започне да се завършва "трудно" .. Дрън дрън дрън .(това не го чух само от теб) Едни ще си завършват с къртовски труд ,а други пак ще си щракат с пръстиradja написа:досега се влизаше трудно, ама пък се завършваше лесно.
сега ще се влиза лесно, ама пък ще се завършва трудно...
нищо ново под слънцето.
Бягай от мен,видиш ли ме бягай колкото ти сили държат,защото настигна ли те ще разбъркам в теб ,ще ти взема най-ценото и ще си отида без да разбереш как е станало дори !
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
Ами некои не знаят каква е обстановката, но дават мнения. А особено некви от разни други вузчета като започнат да дават мнение за СУ... направо ми стана смешно. Веднъж в градския транспорт се разправях с едни. Чух на задната седалка - А, кви излизат от СУ... Там тъй тъй тъй. По едно време не се стърпих и казах им две-три изречения в мой стил и онея млъкнаха. Аааама ха. Те такива малоумни идиотчета най-много ме нервят. На обществено место ще коментират СУ. Я да си запазят мнението за вкъщи. Никак не бяха състоятелни коментари и нормално беше да ги пратя да си гледат работата.Sunbaby написа:Ако приемем че сега се е завършвало "лесно" ,как подяволите изведнъж ще започне да се завършва "трудно" .. Дрън дрън дрън .(това не го чух само от теб) Едни ще си завършват с къртовски труд ,а други пак ще си щракат с пръсти

Прав си за много от нещата за СУ! Но не забравяй,че всеки има право на мнение и както всяко нещо си има хубави страни,така си има и лоши!Хубаво е,че така подкрепяш СУ,което говори много за теб и т.н...!Но понякога ставаш банален с мненията си,които много си приличат,щом става въпрос за СУ! Имам чувството,че ако можеше щеше да се ожениш за това ВУЗ