Биология - КСК - 2007
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Hedgehog_Kj
- От дъжд на вятър
- Jagdflieger
- В началото бе словото
Аз учих усърдно в една немска бирария-BitBurger до към 12 часа
Денят преди изпита според мен си е за почивка. Иначе съм доволен от темата, на теста имаше някой доста гадни въпроса. Вече всичко е в ръцете на проверяващите.
ПП: Искам да попитам, дали се отнемат точки при грешен отговор на теста, както е в УНСС?
ПП: Искам да попитам, дали се отнемат точки при грешен отговор на теста, както е в УНСС?
Те да ви спрат и от приемане в БФ, няма да е зле. ^^ Макар че не виждам как ще стане. :Р
Бтв, някой, дето беше рекъл, че тестът нищо не е, не е тъй. Тестът може да ти стигне, зависи си и от специалността, която искаш, и от бала изобщо, и от много други неща.
Братовчедка ми например миналата година благодарение главно на теста влезе биология задочно. При това химията й от дипломата не беше висока.
Тъй че не омаловажавайте толкова теста. :Р
Иначе на днешния имаше и някои неприятни въпросчета. Като цяло обаче не беше толкова зле.
Бтв, някой, дето беше рекъл, че тестът нищо не е, не е тъй. Тестът може да ти стигне, зависи си и от специалността, която искаш, и от бала изобщо, и от много други неща.
Братовчедка ми например миналата година благодарение главно на теста влезе биология задочно. При това химията й от дипломата не беше висока.
Тъй че не омаловажавайте толкова теста. :Р
Иначе на днешния имаше и някои неприятни въпросчета. Като цяло обаче не беше толкова зле.
And with a little pen-knife held in her hand
She plugged him through and through
And the wind did roar and the wind did moan
She plugged him through and through
And the wind did roar and the wind did moan
- alteia
- В началото бе словото
Няма да се спре "преплитането" на СУ и МУ.
Ако все пак не ви е ясно Началото, то аз ще ви го кажа, МУ е бивш факултет на СУ, скъпи кандидат-студенти, които толкова възвисявате МУ.
Информацията е от официалния сайт на МУ:
Ако трябва да бъда искрена аз не искам медицински факултет в СУ, защото и без това няма пари за БФ, пък ще откриват нов факултет. Надявам се, сравненията да се разпалиха толкова много заради мед. факултета на СУ, а не заради безпочвено сравняване на биология и медицина, което показва липса на качествено възприемане на биологията и медицината.
Нямам нищо против МУ, наистина, но моля не обиждайте БФ на СУ като го сравнявате с МУ.
Ако все пак не ви е ясно Началото, то аз ще ви го кажа, МУ е бивш факултет на СУ, скъпи кандидат-студенти, които толкова възвисявате МУ.
Информацията е от официалния сайт на МУ:
Сега ще ви помоля да си затворите устите.Законът за създаване на Медицински факултет към Софийския университет е приет от 17-то Народно събрание на 10 Ноември 1917 г. С постановление №21 на цар Фердинанд влиза в сила и е записано в правителствената Бяла книга на 22.11.1917г.
Законопроектът е внесен от министър Пешев. В своето обръщение той казвя: “Без съмнение, една от важните държавни задачи, които трябва да изпълним е откриването на Медицински факултет към нашия университет... Това, на първо място, е за нашата национална гордост и, по-важно, от чуството за достойнство на нашата страна, поела по пътя на едно по-добро бъдеще. Това също е и в резултат от необходимостта да положим основите на българската наука и в областта на медицината.”
Ако трябва да бъда искрена аз не искам медицински факултет в СУ, защото и без това няма пари за БФ, пък ще откриват нов факултет. Надявам се, сравненията да се разпалиха толкова много заради мед. факултета на СУ, а не заради безпочвено сравняване на биология и медицина, което показва липса на качествено възприемане на биологията и медицината.
Нямам нищо против МУ, наистина, но моля не обиждайте БФ на СУ като го сравнявате с МУ.