Биология - КСК - 2007

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
ira
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: четвърти

Мнение от ira »

Аз писах и за репликация и то основно за транскрипция съвсем малко! Не ми се говори- разочарована съм от себе си
Теста беше невероятно лесен, ноооо само той не върши работа!
Изображение
The best is yet to be!
wwww
В началото бе словото

Мнение от wwww »

А ако теста е 100% верен какво без темата нищо ли е?Знае ли някой това?
ira
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: четвърти

Мнение от ira »

Тестът е само 40% от оценката => само той напълно верен е нищо!
Изображение
The best is yet to be!
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

еее темата е много добра. аз колко пъти ви писах че НЕ ВКЛЮЧВА РЕПЛИКАЦИЯ сигурно поне на 10 места съм го казвала :!:
aleksander кофти че си объркал това
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Atlantida
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Atlantida »

Писах транскрипция и транслация за разлика от повечето от моя клас и то благодарение на пояснението на begemot_ отпреди :)))))) Много се зарадвах на темата. Можех и по-добре да я напиша.......ама карай...направих си фигурите- 15 стр. ми излезе.
Atlantida
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Atlantida »

Теста.......някои бяха много шибани :?
Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

Добре, преподавателите, при които ходите не ви ли поясняват кои въпроси в какви теми може да бъдат включени? Не се влияйте от МУ, там даже дават номерата на темите, да не би някой така да ги е учил и да не се чудят коя тема трябва да пишат. :lol: :lol:
За СУ вече задължителни фигури ли има? :shock:
Atlantida
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Atlantida »

alteia написа:Добре, преподавателите, при които ходите не ви ли поясняват кои въпроси в какви теми може да бъдат включени? Не се влияйте от МУ, там даже дават номерата на темите, да не би някой така да ги е учил и да не се чудят коя тема трябва да пишат. :lol: :lol:
За СУ вече задължителни фигури ли има? :shock:
Не, няма фигури ама аз ги правих.
Иначе.....доколкото и на мен ми е обяснявала учителката е така темата...ама другите не знам къде спали.
wwww
В началото бе словото

Мнение от wwww »

Дайте темите от последните 5 г.,ако ги знаете разбира се :D
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

дават номера ли в МУ ахахаха е това е висша форма на зубращина вече :) според мен нарочно трябва да се дават такива теми дето не включват точно определени въпроси а части от различни въпроси и да си проличи кой какво разбира. например макромолекули с програмирана структура :) или принципни различия между растителна /животинска или про/еукариотна клетка...
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

Да не превръщам темата в сказки за МУ, но да отговоря, че видях, че имало защитници на МУ в темата за БФ. ;)
Доколкото знам, поне до миналата година даваха темата и номера, ходех на курс с хора, които щяха да кандидатстват в МУ и те питаха за номера. В МУ искат огледален образ на учебника, хората изкълвали темите до последната буква влизат.
И при нас все пак режат за липсващи абзаци, но практиката не е толкова порочна, имаме си и тест и не дават готови теми. :D
Според мен формата на изпитите трябва да се промени, поне в БФ, мислещи хора сме все пак ;), че цялата пародия кандидат-студентски изпит е жалка. :(
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Много жалка!
Не може момиче да отиде на уроци по биология да се готви за МУ и в края на първия урок учителката да й каже: "Виджам, че си умна и подхождаш с разбиране към биологията, но това няма да ти помогне"
... No comment
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Саша
В началото бе словото

Мнение от Саша »

А бе хора аз започнах с репликация (и аз незнам защо, след като бях чела във форумите, че не се включва), но всички около мен започнаха да я пишат и аз какво да правя... Сега много се ядосвам. И все пак писах съвсем накратко, после си продължих с транскрипция и транслация. Според вас това грешка ли е??
Колумб бил открил Америка... Голяма работа! Толкова е голяма, оставаше и да не я забележи!
kacana
В началото бе словото

Мнение от kacana »

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?p=239491
Вижте ми мнението от 31 май.
Hallowed are the ori.
The power and the greatness of the Ori cannot be denied.
Аватар
Hedgehog_Kj
От дъжд на вятър

Мнение от Hedgehog_Kj »

Тези теми не ги бях преговарял.А пък в стаята замириса на изгоряла хартия :lol: Хората яко пишеха по 9-10 страници,аз едвам измъдрих 5.Естествено не писах за репликация ,защото е направо смешно някой да си мисли ,че репликацията е процес за реализиране на генетичната информация,но както и да е.Хората даже и рисунки и чертежи правеха,но аз не направих по простата причина че няма да ги направя както са в учебника и да си помислят,че правя знаци.Теста беше ТОТО не съм поглеждал въобще материалите ,върху които бяха въпросите и т.н..Все пак съм доволен от себе си .Като си помисля ,че като чух темата първоначално щях да се "разрева".Но се радвам,че написах нещо :D и въпреки всичко продължавам напред :wink:
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”