Магистратури -ПОЛИТОЛОГИЯ

POLITOLOGASTER
В началото бе словото

Мнение от POLITOLOGASTER »

Не е тайна - ВТУ.Ако имаш възможност да ми дадеш още информация ще е супер! :roll:
"Висшата политика иска три неща: пари, шанс, ум. Огромен ум. Ум,който да движи света.”

Атанас Буров
mmmmmm
В началото бе словото

Мнение от mmmmmm »

нещо много ме човърка да се включа основно заради темата магистратура-политология...ами нямам идея как се преподава в различните вуз-ове,но ако имате инфо,дайте :lol: аз съм бакалавър в търновския,специалноста си е 6,най-вече за това че дават много богата обща култура,но за съжаление проблема с "огсъстващите преподаватели" не се ограничава само със софийските...което е кофти,защото тр много много да се потрудиш за да вземеш нещо от тях.всичко това ме кара да си мисля,че за магистратура по политология англия е най-добрия вариант(дайте имената на добрите унита в тази сфера) :lol: поздрави!
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

Здравей,mmmmmm
честно,ти си първия човек,който чувам да казва,че е доволен от Политологията във ВТУ.По принцип специалността наистина си е 6,ама ако имаше и добре подготвени и качествени хора,които да преподават,щеше да е още по-добре. :shock: Не знам за каква "много голяма обща култура"става въпрос,но като цяло се преподават неща,които не са актуални,излишни.Учат се всевъзможни неща,но не и това,което ще ти помогне за напред в реализацията и практиката.Освен това знаеш за "многобройните специалности" на някои преподаватели-всеки преподава каквото дойде! :) Незнам,може би наистина образованието навън е доста по-приемлив вариант!
"Висшата политика иска три неща: пари, шанс, ум. Огромен ум. Ум,който да движи света.”

Атанас Буров
tzstoykov
В началото бе словото

Мнение от tzstoykov »

аз също искам да запиша тази специалност /магистратура/.Ако някой желае нека ми пише.Ще ми бъде интересно всяко мнение.Завършил съм други неща но не политология.
tzstoykov
В началото бе словото

Мнение от tzstoykov »

адресът ми е като името разбира се на латиница tzstoykov@dbv.bg благодаря!
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

ако с нещо конкретно мога да помогна,питай.Не съм завършил във СУ,но мисля,че ще мога да ти отговоря на въпросите :wink:

Атанас Буров
mmmmmm
В началото бе словото

Мнение от mmmmmm »

ееее,какво е това черногледство?! :roll: нали знаеш,че песимизмът е оправдание за мързеливците :lol: ,а и "6"-цата се отнасяше за специалността като цяло,защото за да си добър в плитологията трябва да работиш в/у общата култура и то доста...това имах предвид.Вярно,че е малко скапана програмата(много теория за сметка на практика),но начини винаги си има,много е индивидуално!А относно тово,че съм сред малкото доволни от политологията във ВТУ...отговорът е най-вече в песимизма и това че повечето не си харесват специалността и се чудят къде да се преместят или как да я избутат.Колкото до преподавателите...кво да ти кажа,политологията не ми е била мечта,но ме запалиха и сега се чувствам мн.добре(което не значи ,че нямам забележки :) ),но все пак за магистратурата съм твърдо за чуждите университети :lol:
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

определено имах голям интерес към Политологията и преди да вляза във ВТУ.Вярно е,че ако имаш желание и самостоятелно можеш да с е развиваш,но все пак на тия хора за това им се плаща(малко или много)-поне да те насочат,да ти дадат основа.Като изключиш 2-3 другите са си гола вода

Атанас Буров
mmmmmm
В началото бе словото

Мнение от mmmmmm »

като стана въпрос за "формалната магистратура политология" какво друго ви се връзва за магистратура при положение,че сте бакалаври политология?ще ми е интересно да чуя...ц-ц-ц :lol: да прочета мненията и на колеги от други специалности! :)
mmmmmm
В началото бе словото

Мнение от mmmmmm »

tzstoykov,ами...не зная какво си завършил,но ако е право или икономика(дори журналистика) магистратурата по политология може да ти е много полезна :lol:
Аватар
Mura
В началото бе словото

Мнение от Mura »

mmmmmm, като един бакалавър по политология, мога да кажа че лично на мен не ми се връзва да правя магистратура по същата специалност в същия университет. Обяснението е съвсем просто - смисълът да има разделение на двете степени е в това студентът да има шанса да се профелира/специализира по-тясно посредством магистратурата, да бъде мобилен, да натрупа познание и от други форми и начини на преподаване. Ако един политолог иска да прави същата магистратура в БГ, не съм съвсем убедена че това ще задълбочи много познанията му - по-скоро ще слуша още година и половина нещата, които са му предавани вече и то от същите хора. Затова един от вариантите да продължиш е навън - все пак да си признаем в много от европейските страни са леко по-напред в тази наука, а и в практиката да кажем...

А другият вариант според мен е, магистратурата да бъде продължение на някоя от дисциплините, които сме изучавали до сега. Политологията в момента е доста синкретична специалност - сбор от философия, право, социология, европеистика и ред други. И тъй като в БГ "специалисти по всичко" с лопата да ги ринеш, най-добре е човек да се специализира в някое от тези неща, в зависимост от интересите си, в зависимост от това каква реализация гони. А ако до този момент си и работил, много е вероятно вече да си наясно какъв искаш да ти е профила. А общата култура, за която спомена, се постига и с индивидуална работа... не е нужно цяла магистратура да е посветена на това. :)

Това засега от мен!
tzstoykov
В началото бе словото

Мнение от tzstoykov »

имам магистратура-социална педагогика и бакалавър теология.политологията ме интересува доколкото може да се интересува човек,които не е чак толкова запознат.
novinarium
В началото бе словото

колеги от ВТУ

Мнение от novinarium »

Четейки между редовете забелязах, че срещам колеги от ВТУ. Може ли да споделите кога сте завършили-бакалаври или магистри. Междудругото мнението ми относно обучението е добро-имах изключителни колеги и повечето преподаватели бяха на ниво. Като цяло винаги препоръчвам ВТУ на бъдещи колеги и считам, че Вузът е на едно от водечите места по качество на обучение.
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

това виц ли е -на едно от водещите места по качество.по качество на какво?

Атанас Буров
tzstoykov
В началото бе словото

Мнение от tzstoykov »

Mura написа:Ами то не е лесно да се отговори накратко... но особено ако те интересува полит. мениджмънт и сферата, в която преподава Буруджиева например, има немалко възможности. Ще взема на по-свежа глава да ти напиша лично съобщение и да споделя малко опит... че да не задръстваме темата. :) нека и някой друг се изкаже все пак...

Между другото, ако не е тайна, къде си завършил политология?
:lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Магистратури”