Промените тази година
Модератор: Boromir
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Аз съм силно и категорично против тези промени.
Така било висшето образование във Франция, и аз едва наскоро го разбрах, когато един французин ми го обясни. Тогава слушах и не вярвах, плеснах се по челото и си казах "добре сме си ние със соц-системата...". Сега пак чета и не вярвам, че Вълчев смята да го въвежда това и у нас, даже направо го е въвел.
За мен лично това е катастрофа. СУ ще се напълни с откровени малоумници, които са изкарали поне 3 (а може и с 2.50 да минат). Химера е идеята за трудно завършване, при положение че цедката на семестриалните изпити далеч не е толкова сурова, колкото цедката на кандидат-студентските. Да не говорим за безкрайното отлагане на невзети изпити, втора сесия, трети тото-шанс и т.н. Наивник е този, който вярва, че у нас, както във Франция, ще влязат 150 в дадена специалност, и ще излязат 10.
И най-чудното е, че самият СУ няма нищо против такова сеппуку, ама всъщност какво чудно - гледат и те да изцоцат повечко пари от повече студенти, че мизерияти ги гони.... Жалка работа.
Така било висшето образование във Франция, и аз едва наскоро го разбрах, когато един французин ми го обясни. Тогава слушах и не вярвах, плеснах се по челото и си казах "добре сме си ние със соц-системата...". Сега пак чета и не вярвам, че Вълчев смята да го въвежда това и у нас, даже направо го е въвел.
За мен лично това е катастрофа. СУ ще се напълни с откровени малоумници, които са изкарали поне 3 (а може и с 2.50 да минат). Химера е идеята за трудно завършване, при положение че цедката на семестриалните изпити далеч не е толкова сурова, колкото цедката на кандидат-студентските. Да не говорим за безкрайното отлагане на невзети изпити, втора сесия, трети тото-шанс и т.н. Наивник е този, който вярва, че у нас, както във Франция, ще влязат 150 в дадена специалност, и ще излязат 10.
И най-чудното е, че самият СУ няма нищо против такова сеппуку, ама всъщност какво чудно - гледат и те да изцоцат повечко пари от повече студенти, че мизерияти ги гони.... Жалка работа.
Е то въпроса дали ще направят семестриалните по-тежки си зависи от СУ... но принципно е възможно 
А ако се случи даже ще е по-добре от старата система, защото е доста по-добре да се влиза сравнително лесно и после напрежението и трудността да се увеличава и да отпадат хора. По този начин ще се постигне по-добра пресявка накрая.
А ако се случи даже ще е по-добре от старата система, защото е доста по-добре да се влиза сравнително лесно и после напрежението и трудността да се увеличава и да отпадат хора. По този начин ще се постигне по-добра пресявка накрая.
относно това ,че дори с 3 или с 2.50 ще влизат всички малоумници ....искам да ти кажа,че и преди тези промени е пълно с такива.давам ти пример миналатна година с 3.25 влиза в СУ педагогика човек ,който не знае как се пише "аз съм" и го пише "аз сам" така че за какво си говорим.
Последно промяна от kim на 01 Юни 2007, 14:21, променено общо 1 път.
-
Александър
За педагогика изобщо не говорим - там по принцип се влиза с ниски балове. Но специалности с традиционен бал 27-28 от тази година да станат 22 - ето това е малоумие.
Не е възможно и няма да направят семестриалните изпити толкова строги. Просто защото това са същите преподаватели, ако и системата да се е променила. Министър Вълчев като е мераклия за въвеждане на европейски почини, да смени целия преподавателски състав с нови лица, които ще режат поне 75% от студентите на изпит. Защото към момента такива почти няма.
Не е възможно и няма да направят семестриалните изпити толкова строги. Просто защото това са същите преподаватели, ако и системата да се е променила. Министър Вълчев като е мераклия за въвеждане на европейски почини, да смени целия преподавателски състав с нови лица, които ще режат поне 75% от студентите на изпит. Защото към момента такива почти няма.
- marrylin
- Да живей словото
- Специалност: туризъм
- Курс: завършил
Александър написа:Не е възможно и няма да направят семестриалните изпити толкова строги. Просто защото това са същите преподаватели, ако и системата да се е променила. Министър Вълчев като е мераклия за въвеждане на европейски почини, да смени целия преподавателски състав с нови лица, които ще режат поне 75% от студентите на изпит. Защото към момента такива почти няма.
Извинявай,ти така ли искаш да учиш?!Да те режат по няколко пъти,докато вземеш изпит?Според мен нашето висше образование има много по-сериозни проблеми от лесното взимане на изпити.В крайна сметка,ако искаш да научиш нещо,учиш.Но дали си се замислял,че повече от половината студенти освен че ходят на лекции и работят?Може да ги питаш дали подкрепят мнението ти относно строгостта на изпитите.
-
Александър
Ето кой не ми чете post-овете.marrylin написа:Извинявай,ти така ли искаш да учиш?!Да те режат по няколко пъти,докато вземеш изпит?Според мен нашето висше образование има много по-сериозни проблеми от лесното взимане на изпити.В крайна сметка,ако искаш да научиш нещо,учиш.Но дали си се замислял,че повече от половината студенти освен че ходят на лекции и работят?Може да ги питаш дали подкрепят мнението ти относно строгостта на изпитите.
Приемам извинения.
- marrylin
- Да живей словото
- Специалност: туризъм
- Курс: завършил
Александър написа: Ето кой не ми чете post-овете.Хайде малко по-нагоре в същата страничка, прочети какво съм написал одеве и какво ми е мнението.
Приемам извинения.
Прочетох го внимателно!Съгласна съм,че не може в СУ да се влиза по този начин.Някак си не е справедливо да се влиза с оценка в интервала между 3 и 6!Да бяха казали по-рано,а не да се мъчим толкова месеци да учим!Съгласна съм и че ще мине още много време докато висшето ни образование поне малко заприлича на европейското!Дори не съм сигурна дали това някога ще се случи,като се има предвид,че всички умници начело с министъра в МОН едва ли ще имат по-ясна концепция по въпроситите за образованието ни!Всяка година ще измислят все по-налудничави и смахнати реформи,които единствено да дообъркват системата!
Въпросът ми към теб обаче беше конкретно за семестриалните изпити.