Биология - КСК - 2007

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

абе стига говори за молекулярни биологиии ..
тук говорим за медицина в МУ
сравняваш кон с кокошка ... разбираш ли
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

хахаха. така е, обсъждай си кокошката във форума на МУ. който иска да учи във великото МУ не му е мястото в БФ! и това че трябва да се наизустяват теми не говори добре за него.
науката биология и медицината са 2 различни неща! /друг е въпроса че второто не може да бъде адекватно без първото.../
та за МУ не мога да разбера какво пишете тука аз се обърквам!
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

темата е биология КСК 2007/08 във форума на СУ нормално е да се обсъжда изпита по биология в СУ :!:

Изображение
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Не знам дали да пускам нова тема за това, но мислите ли че съществува по-адекватен формат за провеждане на изпит по биология или история или всички тези предмети при които може да се зубрят теми?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

аз мисля че специално по биология е абсолютно излишно, трябва да има тест и задачи - например по генетика задачи, да направиш някоя схема от биохимичната част, такива работи. все пак това е точен не разказвателен предмет /и да изхвърлят безмислените теми има клетъчна, генетика, биохимия, това е! екологията да е отделно за специалност ЕООС, защото нещата са много отдалечени/ и да има нещо кратко за писане колкото да си личи че си грамотен все пак...
за историята не съм компетентна колегите да кажат

Изображение
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

ами тая гоина отварят и медицина в СУ така че мога да си говоря за изпита по биология колкото и ти ... да не говорим че ти си студент какво търсиш в КСК ...
begemot_ написа:който иска да учи във великото МУ не му е мястото в БФ!
по-скоро който не го приемат във великото МУ ходи да учи в СУ разни биологии ..
да не се впускаме в излишни офтопици ...
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

отварят медицина в СУ и изпита по биология си е в СУ където обяснявам че никой не ти гледа дали са наизустени темите!
който не го приемат във великото МУ да се пробва следващата година пак там; не му е мястото в БФ, няма да му пасва биологията не е алтернатива на медицината, нейн по-слаб вариянт и т.н.

а това какво търся в КСК - ами опитвам се да обясня някои неща на такива като теб защото около мен е пълно с такива дето вместо медицина са влезли на погрешното за тях място и после само мрънкат и се чудят защо им е трудно и не им е добре. имам колеги които са ги приели и на 2т е места и те са избрали биологията защото им е по-интересно и те са супер, но тези дето не са ги приели в МУ а само в БФ и по неразбираеми за мен причини са го записали са нещастни ужасно е да правиш нещо което не си искал!

Изображение
kacana
В началото бе словото

Мнение от kacana »

Не е задължително ако не те приемат в МУ да ходиш биология. Аз се класирах от националното състезание по химия и вече си имам резервен вариант.
Hallowed are the ori.
The power and the greatness of the Ori cannot be denied.
Atlantida
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Atlantida »

kacana написа:Не е задължително ако не те приемат в МУ да ходиш биология. Аз се класирах от националното състезание по химия и вече си имам резервен вариант.
И аз така. Ти взе ли си служебна бележка? На мен ми казаха след 06.06....Тия от министерството не са одобрили списъка все още.
meel
От дъжд на вятър

Мнение от meel »

Atlantida написа:Аз вече почвам да изперквам :lol: Някой да ми прави компания?

:D
аз също...
да изперкваме заедно! :lol: :lol: :lol:

отивам :arrow: :homework:

:roll:
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

begemot_ написа:имам колеги които са ги приели и на 2т е места и те са избрали биологията защото им е по-интересно и те са супер,
да бе отказали да станат лекари и зъболекари за да станат .... всъщност не знам какво ще станат ама ще им е интересно ....
как си го представяш ...
за какво ще им е да се скъсат от учене да ги приемат в МУ след като по-интересно ще им е в СУ ... с биологииите ...
Atlantida
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Atlantida »

Traqn``, след като не ти допада......защо кандидатстваш въобще в СУ? Само заради медицината в СУ?
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

това си е тяхна работа. и на мен молекулярната биология ми е 100000000000000 пъти по-интересна от медицината, предпочитам да работя научна работа отколкото да намествам кости или да режа хора /не че не уважавам лекарската професия, просто е различно/
как и те не знаят какви? за тебе биохимици, генетици, биофизици нищо ли са? искам само да ти кажа, че например на този етап медиците ако бяха по- на "ти" с важни дисциплини като имунология, ензимология, клетъчна биология, биохимия, микробиология, нямаше да допускат такива грешки... айде няма да говоря повече че се ядосах.
медицината е практически насочена професия, молекулярната биология е наука, чиято цел е изясняване на физическите, молекулярни механизми на функциониране на живите системи - от вирус до човек. малко е нелепо да даваш лекарства на човек без да ти е ясно точно какво правят на молекулно ниво, а сега точно това се прави. бъдещето е на молекулната медицина, индивидуалните терапии според генотипа на индивида и т.н. останалото е кълцане и кърпене.
с това мислене аз не знам как учиш по биология, сигурно ти е много неприятно щом не виждаш смисъл в това
е добре наизусти темите, отбий номера
а аз повече няма да пиша в раздел КСК за биологията, ако искате да питате нещо обърнете се към друг студент от БФ

Изображение
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

Atlantida написа:Traqn``, след като не ти допада......защо кандидатстваш въобще в СУ? Само заради медицината в СУ?
явно. аз от самото начало просто исках да поясня че на изпита по биология в СУ където проверяват преподватели от СУ не е нужно да се наизустява. щото всеки който го приемат някъде аа--ууу колко беше сложно и трудно ама аз се справих вижте ме колко съм велик. няма такова нещо, да те приемат/неприемат не е кой знае какво :!:

какво да се прави не всеки става за молекулярен биолог :lol: :lol:

айде чао успех на КСК

Изображение
meel
От дъжд на вятър

Мнение от meel »

begemot_, недей така!
какво да правим като Traqn`` приказва такива работи-негова си работа (и аз много му се чудя като е толкова лошо в СУ защо кандидатства тука ама айде...)

ние сме добрички дечица,не ни изоставяй :roll: :D
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”