*Raya_Alexandra: Пиши на кирилица! Следващото твое мнение на латиница ще бъде изтрито!
Кога излизат резултатите от предварителните изпити
Модератор: Boromir
- Alkiviad
- От дъжд на вятър
Male . neeeee, 4.50 shte imam...bahti ujasa e chestno, sq ne znam kak shte ucha po istoriq i literatura za mesec i neshto..tolkova material... EBASIIIII. No kato pogledna ot drugata strana, temata za Karavelov ne sam q chel izobshto i karah malko na obshta kultura, tai che moje i da da ne e chak tolkova losho. 200 choveka pred men
) brei kakva klasa
*Raya_Alexandra: Пиши на кирилица! Следващото твое мнение на латиница ще бъде изтрито!
- HeyGod
- Легендарен флуудър
С една приятелка ходих на предварителния.М.Стоева написа:Нека ти кажа за его мой човек. Падна се една (ако не и най) страхотна тема за мен. Написах 23 страници. Тема, на която нямам пропуск по-голям от няколко доуточнителни изречения, нямам фактологически грешки, нито съм сбъркал имена.Биографиите, хронологията-всичко ми е на 6. Покрил съм изискванията на темата от-до. Проверих си всичко след това. За мен оценката ми е 5,50+. За проверяващите работата ми е за 4,88. Тази оценка за момче е хубава, с нея ако бала не се вдигне най-вероятно влизам там където искам. Не очаквах такава оценка, никога...Ядосан съм, изнервен съм. Било то от правописни грешки, от неподходящ изказ, знам ли...или може би е влязла в действие прословутата формулировка "дай да ги клъцнем на предварителния, та да се явяват на истинския отново", наистина не знам. Знам само, че има близо 60% двойки. Знам също, че има 95 (деведесет и пет) момчета от 1500, които имат оценка по-голяма от моята. Това е смешно. Не говори добре нито за кандидатите, нито за проверяващите. Може би критерият е безбожен и проверяващите са прекалено субективни, може би прекалено малко хора се готвят както трябва. Аз лично мисля, че е повече от второто, примесено и с първото, лично мнение. Каквото такова. Оптимист съм, максималист съм...но в случая се примирявам. Примирявам се, сядам да уча и гледам напред. Нещата ще се подредят. "Прави каквото трябва, пък да става каквото ще"![]()
Така че бъди доволен и не говори за его и очаквания, защото в твоя случай те са единствено погъделичкани, но не и разбити. Не и разбити...повярвай ми.
Ходим при една и съща учителка,кой какво е писал в темата си с точност не знам,но оценките ни са над 5,50 различават се с 13 стотни едната от другата.Учили сме едно и също от една и съща тема,написали сме горе-долу едно и също и са ни оценили с равни оценки.
Писали сме по двайсетина страници,но според мен това близко оценяване не говори за субективизъм.Съвсем друго щеше да е,ако бяхме с 1 единица разлика и бяхме писали едно и също.
И впрочем дори да имам висока оценка не съм седял повече от 3,максимум 4-5 часа на ден да уча(това беше само последните 2-3 седмици),а преди това я седна,я не.Значи и аз не съм от хората,които учат както трябва.
-
Connecting
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: трети
М.Стоева написа:
Нека ти кажа за его мой човек. Падна се една (ако не и най) страхотна тема за мен. Написах 23 страници. Тема, на която нямам пропуск по-голям от няколко доуточнителни изречения, нямам фактологически грешки, нито съм сбъркал имена.Биографиите, хронологията-всичко ми е на 6. Покрил съм изискванията на темата от-до. Проверих си всичко след това. За мен оценката ми е 5,50+. За проверяващите работата ми е за 4,88. Тази оценка за момче е хубава, с нея ако бала не се вдигне най-вероятно влизам там където искам. Не очаквах такава оценка, никога...Ядосан съм, изнервен съм. Било то от правописни грешки, от неподходящ изказ, знам ли...или може би е влязла в действие прословутата формулировка "дай да ги клъцнем на предварителния, та да се явяват на истинския отново", наистина не знам. Знам само, че има близо 60% двойки. Знам също, че има 95 (деведесет и пет) момчета от 1500, които имат оценка по-голяма от моята. Това е смешно. Не говори добре нито за кандидатите, нито за проверяващите. Може би критерият е безбожен и проверяващите са прекалено субективни, може би прекалено малко хора се готвят както трябва. Аз лично мисля, че е повече от второто, примесено и с първото, лично мнение. Каквото такова. Оптимист съм, максималист съм...но в случая се примирявам. Примирявам се, сядам да уча и гледам напред. Нещата ще се подредят. "Прави каквото трябва, пък да става каквото ще"![]()
Така че бъди доволен и не говори за его и очаквания, защото в твоя случай те са единствено погъделичкани, но не и разбити. Не и разбити...повярвай ми.
Единственото, което мога да ти кажа ако наистина си написал "всичко", е , че не четеш от правилните учебници!

- Nikince
- Пишеща машина
Абе вие хора, някога да сте се поинтересували как стоят нещата с проверяващите?!!?!!?
Темата минава, през един ......... после през 2ри проверяващ и те пишат оценките си НЕЗАВИСИМО един от друг.......След това, се сравняват резултатите, и ако оценката е с разлика по-голяма от 0.50 стотни отива на арбитър! Това е направено с цел да няма едностранно решение, относно резултата на даден кандидат.
И не знам защо, почвате.........Перфектна тема пък имам 4 .... аз си я оценявах за 7.......... Това вие за колко си е оценявате, няма значение....важно е какво пише в персоналното в инфо.
Не винете никой друг освен вас самите!
Хайде и успех
Темата минава, през един ......... после през 2ри проверяващ и те пишат оценките си НЕЗАВИСИМО един от друг.......След това, се сравняват резултатите, и ако оценката е с разлика по-голяма от 0.50 стотни отива на арбитър! Това е направено с цел да няма едностранно решение, относно резултата на даден кандидат.
И не знам защо, почвате.........Перфектна тема пък имам 4 .... аз си я оценявах за 7.......... Това вие за колко си е оценявате, няма значение....важно е какво пише в персоналното в инфо.
Не винете никой друг освен вас самите!
Хайде и успех
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
-
Misska Optimistka
- В началото бе словото