п.с. Сори ма съм прост днеска
Английска филология 2
Модератор: Don Horhe
Хахахаха,
Няма проблеми, че днес си прост - важното е да има мисъл, а то има...
Ами, то и на мен ми звучи много тежък изказът - другото момче предлагаше да се махне powerful, за да стане по-лек донякъде, защото авторите незнайно защо си бяха харесали втория вариант
Казват ми, че първият им звучал сякаш има вметната част ideas proven by experience, което според тях правело изречението спънато. Обърках се и аз вече.
Все едно, на мен ми е интересно да чуя повече мнения и да им докладвам,
а твоето и на другия човек преди теб са обосновани.

Няма проблеми, че днес си прост - важното е да има мисъл, а то има...
Ами, то и на мен ми звучи много тежък изказът - другото момче предлагаше да се махне powerful, за да стане по-лек донякъде, защото авторите незнайно защо си бяха харесали втория вариант
Все едно, на мен ми е интересно да чуя повече мнения и да им докладвам,
а твоето и на другия човек преди теб са обосновани.
ми и двата варианта са неразбираеми и неправилни1) ...blog coming to provide you with an everyday growing number of powerful ideas proven by experience how to make your website more attractive, successful and profitable.
или
2) ...blog coming to provide you with an everyday growing number of experience proven powerful ideas how to make your website more attractive, successful and profitable.
какво мислите за : a blog providing growing in number on a daily basis, powerful and experience proven ideas on how to make your website more attractive, successful and profitable.
може също : a blog providing ideas that are powerful, experience proven and growing in number on a daily basis and which will show you how to make your website more attractive, successful and profitable.
и все пак най-добре ще е да разделиш изречението, защото струпването на толкова информация в едно звучи бая зле. да не говорим, че когато се рекламира нещо се използват прости и ясни изречения, за да задържат вниманието. едва ли някой ще чете такова изречение два или три пъти, за да схване за какво става дума.
(това е мое мнение все пак)
Привет,waterfire написа:ми и двата варианта са неразбираеми и неправилни1) ...blog coming to provide you with an everyday growing number of powerful ideas proven by experience how to make your website more attractive, successful and profitable.
или
2) ...blog coming to provide you with an everyday growing number of experience proven powerful ideas how to make your website more attractive, successful and profitable.
![]()
какво мислите за : a blog providing growing in number on a daily basis, powerful and experience proven ideas on how to make your website more attractive, successful and profitable.
може също : a blog providing ideas that are powerful, experience proven and growing in number on a daily basis and which will show you how to make your website more attractive, successful and profitable.
и все пак най-добре ще е да разделиш изречението, защото струпването на толкова информация в едно звучи бая зле. да не говорим, че когато се рекламира нещо се използват прости и ясни изречения, за да задържат вниманието. едва ли някой ще чете такова изречение два или три пъти, за да схване за какво става дума.
(това е мое мнение все пак)
Да, не знам дали са неправилни и неразбираеми и двата варианта, но са мнооооого тежки за четене. Твоите идеи са добри като редакция, мерсиии
и на Librarian,
страхотни сте
[quote="Librarian"]Някой от 2-ри курс може ли да ми каже датите на изпитите по Синтаксис и Романтизъм, ако вече сте се разбрали с преподавателите
10q[quote="Librarian"]
Доколкото разбрах Синтаксисът ще бъде на 22-и юни, ама часът и мястото не са ми известни.
Доколкото разбрах Синтаксисът ще бъде на 22-и юни, ама часът и мястото не са ми известни.
...от твоята уста в божийте уши. Що е то?
[quote="Librarian"]Мерси, ако разбереш и за литературате или нещо се промени за Синтаксиса моля те постни пак
[quote="Librarian"]
Ъмм, не знам дали това те засяга пряко, понеже си по-горен курс, но утре има някакъв selftest по синтаксис, който трябва да се предаде до 06.06 (щели сме да го правим заедно с Багашева (!?) от 12.00 в 243)иначе оценката от редовния изпит щяла да се намялява с 1 единица.Ама сп.мен си е предвиден само за програмата на сегашния 2-и курс.Е, ако си ентусиазиран(ммм да,така действа the-"S"-word
) може да дойдеш и да видиш горе-долу какви теоретични въпроси да очакваш на 22.06
Ъмм, не знам дали това те засяга пряко, понеже си по-горен курс, но утре има някакъв selftest по синтаксис, който трябва да се предаде до 06.06 (щели сме да го правим заедно с Багашева (!?) от 12.00 в 243)иначе оценката от редовния изпит щяла да се намялява с 1 единица.Ама сп.мен си е предвиден само за програмата на сегашния 2-и курс.Е, ако си ентусиазиран(ммм да,така действа the-"S"-word
Ами аз също не можах да схвана точно какво ще се прави, понеже получих инфо-то от колеги.Най-добре е да говориш с Багашева,защото аз май само създадох някаква психоза.Иначе знам,че тази година на изпита няма да има дървета(дендрофилията вече не е на мода в нашия факултет
).Но за да не се получават някакви недоразумения от типа:"тези, които се явяват повторно да пишат еди-кой си вариант" е добре да я питаш и за условията на изпита. Мога да ти пратя Downing&Locke на PDF файл, ако това би ти помогнало
-
Librarian
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Аз принципно съм го взел от библиотеката, но няма да е лошо да го имам и на PDF. Прати ми го на erethorn@abv.bg. Благодаря ти. Аз днес бях на този Self-test, но си го взех за вкъщи, защото имах малко работа по време на теста