Магистратури -ПОЛИТОЛОГИЯ

POLITOLOGASTER
В началото бе словото

Магистратури -ПОЛИТОЛОГИЯ

Мнение от POLITOLOGASTER »

Здравейте,имам интерес към политологията и мисля да кандидатствам за магистратура.Моля ви,ако има магистри политолози или други,които имат информация да споделят впечатленията си -от преподавателите(посещават ли лекциите и квалификацията им,отношението към студентите),учебния процес;перспективите за развитие и т.н;струва ли си труда изобщо да кандидатствам,защото съм завършил Политология не в СУ и изобщо не съм очарован :shock: !.Ще ви бъда много благодарен,ако споделите общи впечатления,за да мога да се ориентирам :?:
Райков
От дъжд на вятър
Специалност: Политология, СУ "СВ. Климент Охридски"
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Райков »

:violent2: - това са моите впечатления :)
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

чак толкова зле ли е ?на мен са ми преподавали Т.Буруджиева,Т.Танев.Д.Иванов и от първите двама имам много добри впечатления/като изключим,че не идват редовно/ :roll:Мерси все пак :(
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

eехоооооооооо,няма ли политолози?
"Висшата политика иска три неща: пари, шанс, ум. Огромен ум. Ум,който да движи света.”

Атанас Буров
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

Има :roll: Само, че само бакалаври май :? В сайта, за съжаление не пише кой преподава в магистърските програми, пък и аз не знам. Затова и не мога нищо конкретно да ти кажа.
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

благодаря!!!!
"Висшата политика иска три неща: пари, шанс, ум. Огромен ум. Ум,който да движи света.”

Атанас Буров
Аватар
Mura
В началото бе словото

Мнение от Mura »

Бакалавър съм... но съм се интересувала от магистратурата, защото ми предстои. Мнението ми е, че при нас тя е на ниво ФОРМАЛНОСТ. Много е подходяща за онези, които просто искат да имат магистърска степен без много усилия. Неидващи и незаинтересовани преподаватели, псевдо изпити, псевдо курсови-работи, накратко: като се видите на изпита (то обикновено е трудно да се видите през семестъра) студентите се правят, че знаят, а преподавателите - че им вярват.

Ако наистина политическите науки са ти интересни, по-добре се огледай за магистратура навън, за БГ май НБУ е добър вариант. Много от читавите преподаватели четат лекции и там, но разликата със СУ е - че ходят наистина.
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

Направо ме отчайвате :( .Уж СУ най-стария,най-елитния ВУЗ в България,пък...всичко и там е много фалшиво,както навсякъде..Но както се казва, всичко е в синхрон с положението в държавата.
Много благодаря за съвета.По принцип имам голям интерес към политическите науки,но явно СУ не е мястото,където можеш да се развиваш.Но все пак като погледнеш списъка на преподавателите в катедрата...повечето имена респектират и говорят за професионализъм и това поражда наивни мисли,че може би си вършат работата.Остава само да посещават собствените си лекции и да си изпълняват съвестно служебните задължения...но,май прекалих вече с исканията.
Благодаря!Ще се радвам,ако пак споделяте мненията си по въпроса! :wink:

Атанас Буров
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

В някаква магистърска програма по политология четат и мои преподаватели историци и знам, че си взимат часовете и си гонят студентите за изпити и курсови работи. Дори една защити магистърска теза при един от тях. :?
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

Е,все пак има надежда,макар и малка...

Атанас Буров
Аватар
Mura
В началото бе словото

Мнение от Mura »

POLITOLOGASTER, място за отчаяние няма. Да си призная аз съм малко по-критична, по простата причина, че 4 години съм се сблъсквала със всякакви безумия в тази катедра. Иначе си прав за едно, преподават и известни и утвърдени имена - проблемът при повечето не е, че не са на ниво, а че са прекалено заети с реализацията си извън университета... и малко е тъжно накрая да се окаже, че познаваш преподавателите си предимно от телевизията, а не от аудиторията... Причините за това са комплексни и не мисля, че се дължи само на ниското им заплащане в СУ.

А позитиви определено също има. Политологията те среща с доста и разнообразни теоретични и научни направления - политически маркетинг, полит. философия, международни отношения и т.н., което е прекрасна възможност да откриеш точно своето амплоа, коя е твоята ниша, в която искаш да се развиваш. А пък ако си мотивиран и се интересуваш от всичко онова, което се случва около специалността, ще имаш възможност да се занимаваш с политологията на практика и дори да работиш с голяма част от хората, които не виждаш на лекциите. :)

Накратко, въпреки че на ниво академичност има много, ама много какво да се желае, следването в тази специалност ти дава достъп до хора и информация, благодарение на които можеш директно да навлезеш в практиката.
Аватар
Mura
В началото бе словото

Мнение от Mura »

И още нещо да допълня, с риск да досадя...

Мисля, че идеалният вариант е политологията да се приема именно във формата на магистратура. Ако преди това си завършил нещо по-практично (право, икономика да речем) с магистартурата за 1,5 г. ще получиш всичко онова, което на нас ни разтегляха в 4 г. Дават ти насоките за развитие и малко знания, а оттам нататък дерзаеш сам... :)
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

Относно критичността -нормално е,при положение,че както казваш виждаш преподавателите си повече по телевизията.Това е изгодно за хора,които искат "да минат между капките",но ако имаш интерес и желание да научиш нещо,просто те спъват.Друг е въпроса,че има хора,които редовно си влизат на лекциите,но просто няма какво да кажат на студентите.Завършил съм Политология в друг ВУЗ и такива примери колкото щеш.Между другото,преподавали са ми и лектори от СУ,но обикновено се появяват по 1-2 пъти за целия семестър. Все пак по-добре толкова,но поне на ниво и качествено.
Определено Политологията ми е слабост и мисля и занапред да се занимавам с това,ако е казал Господ...доста интересна ми се струва магистърската програма по Полит.мениджмънт (виждам,че Таня Буруджиева й е ръководител :))
"А пък ако си мотивиран и се интересуваш от всичко онова, което се случва около специалността, ще имаш възможност да се занимаваш с политологията на практика и дори да работиш с голяма част от хората, които не виждаш на лекциите. "-това звучи много добре,но ще ми обясниш ли как може да стане,че не съм много наясно? :shock:
Изобщо не си досадила,дори напротив много ти благодаря,че ме ориентираш :roll:

Атанас Буров
POLITOLOGASTER
В началото бе словото

Дано и аз не досаждам с въпросите :wink:

Атанас Буров
Аватар
Mura
В началото бе словото

Мнение от Mura »

Ами то не е лесно да се отговори накратко... но особено ако те интересува полит. мениджмънт и сферата, в която преподава Буруджиева например, има немалко възможности. Ще взема на по-свежа глава да ти напиша лично съобщение и да споделя малко опит... че да не задръстваме темата. :) нека и някой друг се изкаже все пак...

Между другото, ако не е тайна, къде си завършил политология?
Публикувай отговор

Обратно към “Магистратури”