Арабистика - 2
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Я атфалу, я кажете на Куу какъв ви е учебникът по египтология. Купува ли се, снимате ли го, интересно ли е . Ние миналата година бяхме избрали "Общество и култура на Древна Арабия" и АВИТО. Аз ходих на обществото. Обаче много ми се иска догодина да запиша модула по египтология на Леков. Та, ако кажете някакво заглавие на учебника ще бъде добре.
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
No more turning away?
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Напълно потвърждавам че Теодор Леков е страхотен, а модула по Египтология е нещо уникално и си заслужава на 100 % да се мине през него
Иначе доколкото знам за учебници по Египтология има и те са на неговия учител Сергей Игнатов- най-известния египтолог в България и разбира се Теодор Леков след него.
Като птичка в небесата 
- Pu
- Пишете, о, братя
- Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...
Ша ля ля ля ляяя... Написах някаква курсова за изкуството на Древен Египет, супер повърхностно, леко съм подчекнала темата(то за 3 страници...) и искрено се надявам, че ще стигне за... нещо? Сега идва забавната част. А именно, курсова по странознание, написана за... *драматична музика* ...1(словом - един) ден! *фанфари* На печелившите(аз, моя милост и идиотЪТ, който откровено представляваме) честито!
Всъщност, просто исках да ви напиша нещо. До утре египтологията, драги страшно мн липсващи ми колеги!
Всъщност, просто исках да ви напиша нещо. До утре египтологията, драги страшно мн липсващи ми колеги!
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
-
Grimoire
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Пу, щоне дойде, ве?!?!?!
бтв, в Хеликон гледах Египтология (за деца) - една книжка с умопомрачително крещящ илиянци-стайл китайско-турски дизайн, но пък вътре картинките са яки, хехехе. Заслужава да се види, а само корицата е достойно вдъхновение ако искате причина да си направите харакири.
а, да видях и Ориентализмът, дали пък няма да се изкуша през лятото.. хмммм....
бтв, в Хеликон гледах Египтология (за деца) - една книжка с умопомрачително крещящ илиянци-стайл китайско-турски дизайн, но пък вътре картинките са яки, хехехе. Заслужава да се види, а само корицата е достойно вдъхновение ако искате причина да си направите харакири.
а, да видях и Ориентализмът, дали пък няма да се изкуша през лятото.. хмммм....
току що мернах една тема по-долу вече.. "Какво е да си студент в СУ"
Та аз нека да отворя: "КАКво е да си студент в НАШАТА Катедра...?
тъпо малко, звучи, ма що за хора стигат до някъде... а и въздесъшата ни колежка /тотка/, поправете ме ако греш името й, дето 12 годинки изкарала там...
та птици, и птички, весели крачета и тъжни нослета,
ако имате настроение си опишете крилата..
Та аз нека да отворя: "КАКво е да си студент в НАШАТА Катедра...?
тъпо малко, звучи, ма що за хора стигат до някъде... а и въздесъшата ни колежка /тотка/, поправете ме ако греш името й, дето 12 годинки изкарала там...
та птици, и птички, весели крачета и тъжни нослета,
ако имате настроение си опишете крилата..
Коя е тази колежка, дето е прекарала 12 години в КАС
Миналата година идвала ли е ?
А иначе - какво е да си студент в КАС? Ами, енергоемко е .
Но пък е много интересно. Е, има в моменти, през които ти се иска да сложиш край на всичко ... и на всички, но това са моменти състояния. В такива моменти гледам да мисля за светлото бъдеще. Всъщност при нас много важи тая изтъркана фраза на Ницше - "Това, което те те убива, те прави по-силен!"
Онзи ден излизах с едни стари приятели и им рецитирах текста на една песен на Юри Мракади по жълтите павета - да ви кажа, беше много забавно.
А иначе - какво е да си студент в КАС? Ами, енергоемко е .
Онзи ден излизах с едни стари приятели и им рецитирах текста на една песен на Юри Мракади по жълтите павета - да ви кажа, беше много забавно.
Just a world that we all must share
No more turning away?
No more turning away?
- Pu
- Пишете, о, братя
- Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...
Д**ба. Успах се, а исках да ви късметосам сутринта преди изпита.
И без това не нося късмет, по-добре. Та. Как сте? Как мина? Всички са усмихнати надявам се. Резултатите кога? Душички.
И без това не нося късмет, по-добре. Та. Как сте? Как мина? Всички са усмихнати надявам се. Резултатите кога? Душички.
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
нека си кажа мнението..
ми лесно беше за тези, които си знаят, мъка за тези дето знаят малко като мен.. иначе павлович беше натъпкал, няквите изречения.. за превода имаше, на друата група: нещо от сорта на : в зоологическата градина има вълчета, мечета и кончета..
а на нас ни беше друснал на теста някъв стих от няква поезия, дето вие я учите сега, и нищо не с разбираше, добре че виктор помогна отзивчиво на всички..
иначе резултатите утре.. и евнетуалнио в петък устния..
ще видим..
айде поздрави от мен, и куу успех на вас
ми лесно беше за тези, които си знаят, мъка за тези дето знаят малко като мен.. иначе павлович беше натъпкал, няквите изречения.. за превода имаше, на друата група: нещо от сорта на : в зоологическата градина има вълчета, мечета и кончета..
а на нас ни беше друснал на теста някъв стих от няква поезия, дето вие я учите сега, и нищо не с разбираше, добре че виктор помогна отзивчиво на всички..
иначе резултатите утре.. и евнетуалнио в петък устния..
ще видим..
айде поздрави от мен, и куу успех на вас