Как да се прехвърля Право

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

ivveto
В началото бе словото

Как да се прехвърля Право

Мнение от ivveto »

Здравейте, искам да попитам как от специалност социология( първи курс) мога да се прехвърля право. Имам издържани изпитите по история и българсли, но дали тези оценки се взимат под внимание и всъщност дали ми трябва успехът от първата година или пак ще си кандидатствам с оценките от кандидат студентските изпити.Къде мога да получа и повече информация?
^Milinka^

Мнение от ^Milinka^ »

Щом имаш оценки по литература и история, е добре.Обаче не мога да ти кажа дали се взимат предвид.Със сигурност е много важен успеха ти от 1вата година в сегашната ти специалност, понеже всяка година се определя брой места за прехвърляне в правото и хората кандидатстват на базата на успеха си от 1ви курс.Сега, като се замисля, един приятел искаше да се мести в МО и нямаше изпит само по история.Държа го, но каза че намало значение колко ще изкара-3 или 6, само да го мине.Та затова си мисля, че оценките ти от кандидатстудентските изпити няма да се вземат предвид.Важното е, че си карала изискващите се за правото изпити.
ivveto
В началото бе словото

право задочно докато карам друго редовно????

Мнение от ivveto »

Запознати ли сте с това дали мога след като стана трети курс по сегашната си специалност(социология) да запиша право като втора специалност или не?
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Правото не може да се запише като втора специалност, за жалост, не знам защо... :roll:
ivveto
В началото бе словото

зА ПРАВОТО

Мнение от ivveto »

Имах предвид да се запише задочно, а не редовно? Питам защото скоро се дочу такава информация, т.е., че може задочно, мо не е сигурно? ако имате повече инфо.... пишете:)
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

И задочно не дават... :( И аз преди време питах за това...Само ако 1-вото ти е МО може, иначе не го пускат да го учиш паралелно...Поне засега...
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Право може да се запише като втора специалност само от хора, учещи МО!
За прехвърляне са ти необходими издържани КС-изпити /оценките от тях не се взимат под внимание!/ и висок успех от следването до момента /за всяка специалност има различен праг, но на базата на този успех се класират кандидатите за прехвърляне/.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Juja
От дъжд на вятър

Мнение от Juja »

Напротив от отдел учебен ми казаха че за да се прехвърли от специалност в друга специалност бала се изчислява на основата на оценките от кандидат-студентските изпити + бала от 1-та година
LiVe FaSt, DiE PrEtTy !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”