Магистратури -ПОЛИТОЛОГИЯ
-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
Магистратури -ПОЛИТОЛОГИЯ
Здравейте,имам интерес към политологията и мисля да кандидатствам за магистратура.Моля ви,ако има магистри политолози или други,които имат информация да споделят впечатленията си -от преподавателите(посещават ли лекциите и квалификацията им,отношението към студентите),учебния процес;перспективите за развитие и т.н;струва ли си труда изобщо да кандидатствам,защото съм завършил Политология не в СУ и изобщо не съм очарован
!.Ще ви бъда много благодарен,ако споделите общи впечатления,за да мога да се ориентирам 
-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
Бакалавър съм... но съм се интересувала от магистратурата, защото ми предстои. Мнението ми е, че при нас тя е на ниво ФОРМАЛНОСТ. Много е подходяща за онези, които просто искат да имат магистърска степен без много усилия. Неидващи и незаинтересовани преподаватели, псевдо изпити, псевдо курсови-работи, накратко: като се видите на изпита (то обикновено е трудно да се видите през семестъра) студентите се правят, че знаят, а преподавателите - че им вярват.
Ако наистина политическите науки са ти интересни, по-добре се огледай за магистратура навън, за БГ май НБУ е добър вариант. Много от читавите преподаватели четат лекции и там, но разликата със СУ е - че ходят наистина.
Ако наистина политическите науки са ти интересни, по-добре се огледай за магистратура навън, за БГ май НБУ е добър вариант. Много от читавите преподаватели четат лекции и там, но разликата със СУ е - че ходят наистина.
-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
Направо ме отчайвате
.Уж СУ най-стария,най-елитния ВУЗ в България,пък...всичко и там е много фалшиво,както навсякъде..Но както се казва, всичко е в синхрон с положението в държавата.
Много благодаря за съвета.По принцип имам голям интерес към политическите науки,но явно СУ не е мястото,където можеш да се развиваш.Но все пак като погледнеш списъка на преподавателите в катедрата...повечето имена респектират и говорят за професионализъм и това поражда наивни мисли,че може би си вършат работата.Остава само да посещават собствените си лекции и да си изпълняват съвестно служебните задължения...но,май прекалих вече с исканията.
Благодаря!Ще се радвам,ако пак споделяте мненията си по въпроса!
Много благодаря за съвета.По принцип имам голям интерес към политическите науки,но явно СУ не е мястото,където можеш да се развиваш.Но все пак като погледнеш списъка на преподавателите в катедрата...повечето имена респектират и говорят за професионализъм и това поражда наивни мисли,че може би си вършат работата.Остава само да посещават собствените си лекции и да си изпълняват съвестно служебните задължения...но,май прекалих вече с исканията.
Благодаря!Ще се радвам,ако пак споделяте мненията си по въпроса!
"Висшата политика иска три неща: пари, шанс, ум. Огромен ум. Ум,който да движи света.”
Атанас Буров
Атанас Буров
-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
POLITOLOGASTER, място за отчаяние няма. Да си призная аз съм малко по-критична, по простата причина, че 4 години съм се сблъсквала със всякакви безумия в тази катедра. Иначе си прав за едно, преподават и известни и утвърдени имена - проблемът при повечето не е, че не са на ниво, а че са прекалено заети с реализацията си извън университета... и малко е тъжно накрая да се окаже, че познаваш преподавателите си предимно от телевизията, а не от аудиторията... Причините за това са комплексни и не мисля, че се дължи само на ниското им заплащане в СУ.
А позитиви определено също има. Политологията те среща с доста и разнообразни теоретични и научни направления - политически маркетинг, полит. философия, международни отношения и т.н., което е прекрасна възможност да откриеш точно своето амплоа, коя е твоята ниша, в която искаш да се развиваш. А пък ако си мотивиран и се интересуваш от всичко онова, което се случва около специалността, ще имаш възможност да се занимаваш с политологията на практика и дори да работиш с голяма част от хората, които не виждаш на лекциите.
Накратко, въпреки че на ниво академичност има много, ама много какво да се желае, следването в тази специалност ти дава достъп до хора и информация, благодарение на които можеш директно да навлезеш в практиката.
А позитиви определено също има. Политологията те среща с доста и разнообразни теоретични и научни направления - политически маркетинг, полит. философия, международни отношения и т.н., което е прекрасна възможност да откриеш точно своето амплоа, коя е твоята ниша, в която искаш да се развиваш. А пък ако си мотивиран и се интересуваш от всичко онова, което се случва около специалността, ще имаш възможност да се занимаваш с политологията на практика и дори да работиш с голяма част от хората, които не виждаш на лекциите.
Накратко, въпреки че на ниво академичност има много, ама много какво да се желае, следването в тази специалност ти дава достъп до хора и информация, благодарение на които можеш директно да навлезеш в практиката.
И още нещо да допълня, с риск да досадя...
Мисля, че идеалният вариант е политологията да се приема именно във формата на магистратура. Ако преди това си завършил нещо по-практично (право, икономика да речем) с магистартурата за 1,5 г. ще получиш всичко онова, което на нас ни разтегляха в 4 г. Дават ти насоките за развитие и малко знания, а оттам нататък дерзаеш сам...
Мисля, че идеалният вариант е политологията да се приема именно във формата на магистратура. Ако преди това си завършил нещо по-практично (право, икономика да речем) с магистартурата за 1,5 г. ще получиш всичко онова, което на нас ни разтегляха в 4 г. Дават ти насоките за развитие и малко знания, а оттам нататък дерзаеш сам...
-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
Относно критичността -нормално е,при положение,че както казваш виждаш преподавателите си повече по телевизията.Това е изгодно за хора,които искат "да минат между капките",но ако имаш интерес и желание да научиш нещо,просто те спъват.Друг е въпроса,че има хора,които редовно си влизат на лекциите,но просто няма какво да кажат на студентите.Завършил съм Политология в друг ВУЗ и такива примери колкото щеш.Между другото,преподавали са ми и лектори от СУ,но обикновено се появяват по 1-2 пъти за целия семестър. Все пак по-добре толкова,но поне на ниво и качествено.
Определено Политологията ми е слабост и мисля и занапред да се занимавам с това,ако е казал Господ...доста интересна ми се струва магистърската програма по Полит.мениджмънт (виждам,че Таня Буруджиева й е ръководител
)
"А пък ако си мотивиран и се интересуваш от всичко онова, което се случва около специалността, ще имаш възможност да се занимаваш с политологията на практика и дори да работиш с голяма част от хората, които не виждаш на лекциите. "-това звучи много добре,но ще ми обясниш ли как може да стане,че не съм много наясно?
Изобщо не си досадила,дори напротив много ти благодаря,че ме ориентираш
Определено Политологията ми е слабост и мисля и занапред да се занимавам с това,ако е казал Господ...доста интересна ми се струва магистърската програма по Полит.мениджмънт (виждам,че Таня Буруджиева й е ръководител
"А пък ако си мотивиран и се интересуваш от всичко онова, което се случва около специалността, ще имаш възможност да се занимаваш с политологията на практика и дори да работиш с голяма част от хората, които не виждаш на лекциите. "-това звучи много добре,но ще ми обясниш ли как може да стане,че не съм много наясно?
Изобщо не си досадила,дори напротив много ти благодаря,че ме ориентираш
"Висшата политика иска три неща: пари, шанс, ум. Огромен ум. Ум,който да движи света.”
Атанас Буров
Атанас Буров
-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
Ами то не е лесно да се отговори накратко... но особено ако те интересува полит. мениджмънт и сферата, в която преподава Буруджиева например, има немалко възможности. Ще взема на по-свежа глава да ти напиша лично съобщение и да споделя малко опит... че да не задръстваме темата.
нека и някой друг се изкаже все пак...
Между другото, ако не е тайна, къде си завършил политология?
Между другото, ако не е тайна, къде си завършил политология?