Значи според вас освен по чужд език има и друг изпит, но и тази година отговорните лица в Юридическия факултет на СУ възнамеряват отново да не публикуват информация за изпитите за конкурсен прием в магистърските програми на специалност 'Международни отношения' - нито в справочника, нито в интернет - така ли?koppakabbana:
Исках да си спестя този въпрос , но сега се чувствам длъжна да го задам - Мързи ли Ви /да , допускам, че може би не сте от София, но и това не Ви оправдава,особено щом се касае за желанието Ви да се развивате - маг. програма/ или прекалено много вярвате на справочници?
Не знам как намирам такова търпение - потретвам!!! - който е отишъл лично да си зададе всички въпроси и с изненада е открил , че дамата от администрацията може да бъде много любезна, то този човек само е спечелил!
Приемен изпит за магистратура по МО ?!?
- koppakabbana
- Пишете, о, братя
- Специалност: МО
- Курс: семестриално завършил
Моля Ви, не ми съчинявайте мнение.Не съм писала , че не възнамеряват да публикуват информация. Моето мнение е , че за Ваша най-голяма сигурност е да отидете да попитате лично, но Ви посъветвах да е поне в края на август или началото на септември, защото преди това всички са заети с кандидат-студентски изпити и т.н.
И , ако прочетете предишните ми мнения, ще забележите, че това е моят съвет и начинът , по който аз постъпих.Писна ми да го повтарям! И аз не знаех какви ще са изпитите, но там ми обясниха подробно. От тази година може и в справочника всичко да е подробно, затова си купете и него.
Успех!
И , ако прочетете предишните ми мнения, ще забележите, че това е моят съвет и начинът , по който аз постъпих.Писна ми да го повтарям! И аз не знаех какви ще са изпитите, но там ми обясниха подробно. От тази година може и в справочника всичко да е подробно, затова си купете и него.
Успех!
Нито щях да отварям тази тема, нито да се занимавам с Вас, ако в магистърския справочник беше написано например, че информацията за приемните изпити в 'Международни отношения' се предоставя при поискване, лично.. Но там и това не пише.
И какво значи "...там ми обясниха подробно..."? Продиктуваха Ви списък на литература, върху която да се подготвите и Вие си записвахте? Или става въпрос само за устни указания, които да запомните? Дадоха ли Ви нещо писмено -- напр. въпросник или списък с тематични области? От къде да съм сигурен, че за всички заинтересовани кандидати обясненията са едни и същи? ... И какво ако съм в чужбина - ще ме разкарват само за да науча дали мога или не мога да кандидатствам за тази специалност?koppakabbana:
... И аз не знаех какви ще са изпитите, но там ми обясниха подробно...
- koppakabbana
- Пишете, о, братя
И аз нямаше дяа се занимавам с "УМНАТА " Ви особа, ако бях предвидила що за образование,възпитание и отношение към хората имате.
Опитах се да Ви помогна и да Ви разясня, че на Вълка вратът му е дебел , защото си върши работата сам.
А относно темата - трябва да Ви е ясно, че в тематичната област относно това дали Вие сте в чужбина и на хората през къде им е, че на Вас Ви е невъзможно да си дотътрите..... , или да изпратите някого от Ваше име, точно в тази тематична област няма конспект.
Опитах се да Ви помогна и да Ви разясня, че на Вълка вратът му е дебел , защото си върши работата сам.
А относно темата - трябва да Ви е ясно, че в тематичната област относно това дали Вие сте в чужбина и на хората през къде им е, че на Вас Ви е невъзможно да си дотътрите..... , или да изпратите някого от Ваше име, точно в тази тематична област няма конспект.
- koppakabbana
- Пишете, о, братя
Leom-чо,
Условията за кандидатстване в магистърските програми често се променят. В нашия факултет - ИФ, едва сега са утвърдени от ФС и трябва да минат и през АС, за да са ясни. Вероятно така е и в ЮФ, като допълним, че при тях за пръв път се въвежда магистърска степен и то само в специалност МО. Ако добре съм ти обяснил технологията, особено като срокове, а и ако ти поискаш да я разбереш, е добре да престанеш с гадни подмятания за Университета, в който искаш да учиш. За да не приличаш на злонамерен мърморко, трябва да се опита да разбереш нещата, а не да развиваш несъстоятелни хипотези. Но всеки разсъждава, с оглед на средата, в която живее, та ти е простено донякъде.
Условията за кандидатстване в магистърските програми често се променят. В нашия факултет - ИФ, едва сега са утвърдени от ФС и трябва да минат и през АС, за да са ясни. Вероятно така е и в ЮФ, като допълним, че при тях за пръв път се въвежда магистърска степен и то само в специалност МО. Ако добре съм ти обяснил технологията, особено като срокове, а и ако ти поискаш да я разбереш, е добре да престанеш с гадни подмятания за Университета, в който искаш да учиш. За да не приличаш на злонамерен мърморко, трябва да се опита да разбереш нещата, а не да развиваш несъстоятелни хипотези. Но всеки разсъждава, с оглед на средата, в която живее, та ти е простено донякъде.
Joker,
Най-напред прочетете какво пише в темата преди да цапате върху последното мнение в нея:
Най-напред прочетете какво пише в темата преди да цапате върху последното мнение в нея:
Ако искате, прочетете и дискусията до момента - или ще се наложи отново да се цитирам?Къде да намеря информация за конкурсния изпит за прием в магистърските програми по Международни отношения? В справочниците, които намерих (от 2004-а и 2005-а) не пише нищо за приемния изпит в тази специалност. Как се подготвят кандидатите?
- koppakabbana
- Пишете, о, братя
koppakabbana:
... провери в каб.314 в ЮФ - на 4 ет. ...
... отидете и питайте на място ...
... най-добре е да попитате лично в кабинета ...
... който е отишъл лично да си зададе всички въпроси и с изненада е открил , че дамата от администрацията може да бъде много любезна ...
... Моето мнение е , че за Ваша най-голяма сигурност е да отидете да попитате лично ...
Наистина с удоволствие бих кандидатствал ако например в справочника тази година публикуват необходимата информация, така както е при другите специалности.Lеом:
... Извинете - да питам на място ли ми обяснявате?! ...
... От къде да съм сигурен, че за всички заинтересовани кандидати обясненията са едни и същи? ...
... Вече споменах, че нямам намерение изобщо да кандидатствам при неясни и непублични условия, с които практически се елиминира равнопоставеността сред кандидатите и се опосредстват корупционни и други порочни практики. ...
... Ясни и публични ли са условията за прием в магистърските програми на специалност Международни отношения в Юридическия факултет на СУ що се касае конкретно до конкурсния изпит? ...
- koppakabbana
- Пишете, о, братя
Преди всичко, най-важно за мен е къде и в какво ме приемат. Начинът, по който се получава конкурсна информация -- по какво е приемния изпит, какво представлява и т.н. -- е достатъчно показателен за самия факултет. ... Въпроса дали отговарям на изискванията за мен на този етап е решен, тъй като съгласно публичната информация отговарям на изискванията. Нямам намерение да кандидатствам при неясни и непублични условия, с които практически се елиминира равнопоставеността между кандидатите и се опосредстват порочни практики.koppakabbana:
... Важно ли е за Вашето бъдеще и обучение по какъв начин сте получил/а информацията, не е ли по-важно да отговаряте на изискванията и да Ви приемат ?????
koppakabbana:
... Само ви обяснявам какъв беше приемът, когато аз кандидатствах. ...
... Доколкото разбирам от преподавателите в нашата маг. програма ...
... НЕ Ви дезинформирам, а се опитвам да Ви обясня какъв е бил приемът, когато аз съм кандидатствала и съм приета, дори Ви давам инфо от преподаватели в маг. програма ...
... моето мнение за магистърската програма си го запазвам за собствена консумация.
Отново ви обяснявам изпитът беше по чужд език ...
... ако прочетете предишните ми мнения, ще забележите, че това е моят съвет и начинът , по който аз постъпих ...
koppakabbana:
Аз съм все още само бакалавър и не Ви разбирам ...
Имаш ли пред вид някакви конкретни порочни практики или те ти се привиждат във всичко? Ако споделиш с нас, можем да приемем верността на твърденията ти.
Как очакваш да намериш някаква информация за магистратура по МО в цитирания от теб справочник, след като по това време въобще няма такава магистърска програма, та дори няма и подобна в целия ЮФ?
Ако си преценил, че няма да кандидатстваш магистърска програма по МО в ЮФ, какъв ти е проблема? Освен ако нямаш предвид програмата МО и национална сигурност в политологията на ФФ, но то е нещо съвсем друго.
Пак ти казвам, че пишеш по обиден за Университета, ЮФ и специалността МО начин, с доста злобни и напълно необосновани подмятания и дори нападки. За мен те само показват, че живееш в среда, където тези неща са практика и ти се струва, че светът без тях е невъзможен. Не навсякъде е така, а на някои места е съвсем изключено по много и най-различни причини.
Накрая, говориш за публичност, но ако твоята персона с написаното за ЮФ и МО, станат публични, дали ще ти хареса? Съмнявам се...
Как очакваш да намериш някаква информация за магистратура по МО в цитирания от теб справочник, след като по това време въобще няма такава магистърска програма, та дори няма и подобна в целия ЮФ?
Ако си преценил, че няма да кандидатстваш магистърска програма по МО в ЮФ, какъв ти е проблема? Освен ако нямаш предвид програмата МО и национална сигурност в политологията на ФФ, но то е нещо съвсем друго.
Пак ти казвам, че пишеш по обиден за Университета, ЮФ и специалността МО начин, с доста злобни и напълно необосновани подмятания и дори нападки. За мен те само показват, че живееш в среда, където тези неща са практика и ти се струва, че светът без тях е невъзможен. Не навсякъде е така, а на някои места е съвсем изключено по много и най-различни причини.
Накрая, говориш за публичност, но ако твоята персона с написаното за ЮФ и МО, станат публични, дали ще ти хареса? Съмнявам се...
Joker,Joker:
Имаш ли пред вид някакви конкретни порочни практики или те ти се привиждат във всичко? Ако споделиш с нас, можем да приемем верността на твърденията ти ...
Според Вас, ясни и публични ли са условията за прием в магистърските програми на специалност Международни отношения в Юридическия факултет на СУ що се касае конкретно до конкурсния изпит?
Не е вярно. В справочниците за 2004/2005-а и 2005/2006-а са обявени магистърски програми в специалност Международни отношения на Юридическия факултет със съответните учебни планове, но не пише нищо за приемен изпит - как се кандидатства.Joker:
... Как очакваш да намериш някаква информация за магистратура по МО в цитирания от теб справочник, след като по това време въобще няма такава магистърска програма, та дори няма и подобна в целия ЮФ? ...