Тема АНТИ Абитуриентски бал

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Тема АНТИ Абитуриентски бал

Мнение от Cecilia Lisbon »

Драги дванадесетокласници,
Любопитно ми е има ли сред вас такива, които по собствено желание са пропуснали *оргията на цяло едно поколение*, както се изрази един мой приятел неотдавна, тоест, събитието на годината, кулминацията на така мразеното 5-годишно гимназиално обучение - БАЛЪТ?

За тези, които са се напили/похарчили 1000 лв за рокля/наели кола/наели фотограф - отдавна разбрахме... Любопитно ми е има ли РАЗЛИЧНО МИСЛЕЩИ?!

И още нещо - УМОЛЯВАМ тези, които са си изкарали вълшебно и неповторимо, които изобщо не разбират тона на този пост, на които моята позиция им е безкрайно далечна - ами по-добре НЕ ОТГОВАРЯЙТЕ изобщо. Радвам се за вас, наистина - почти ви завиждам за приятните спомени. Но има и други прекрасни теми, в които можете да ги споделите. Нека тази тема не тръгва по утъпканата пътечка, моля ви
Atlantida
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Atlantida »

Аз си бях на бала, но имаше едно момиче от випуска, което не беше. Всъщност беше на външните маси в ресторанта, но въобще не беше готвила бал.
Аватар
Maureen
В началото бе словото

Мнение от Maureen »

Според мен няма нищо лошо в това да изразиш мнението си и да пуснеш такава тема, от моя клас също имаше едно момиче, което не дойде...в крайна сметка всеки сам решава.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Подкрепям идеята за бал, но не и за харченето на 3 кила пари за да се превърнеш в нещо което не си само за една вечер.
Би било много по-готино за тези пари да отиде целият випуск за една седмица на екскурзия в чужбина.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

"за да се превърнеш в нещо, което не си.." - колко вярно!
Откога само повтарям, балът е фалшив спомен. За 5 години с моя клас се виждахме с едни и същи непрани дрехи, и с пъпки, и с излишни килограми. Преди бала обаче, момичетата правеха диети. Ходеха по салони. Правеха процедури. Направо не ми се говори. Да са хубави на някаква гадна КАСЕТА - не в спомените на хората, а на някакъв изкуствен носител на информация!

Вече втора година се мъча да разбера философията на БАЛА като цяло. Ресторанти, костюми, камера? Не ви ли се набива на очи едно такова дразнещо лицемерие...! Не ви ли се губи нещо истинско? Грр, няма да пиша повече. Макар че мога цял опус да измъдря на тая тема...
Starchild
В началото бе словото

Мнение от Starchild »

Балът ми е в неделя. Защо отивам? Нямам представа.
Предполагам, че донякъде е конформизъм, колкото и да ми е неприятно да го призная пред себе си. От друга страна знам и че за наште си е голямо вълнение и щяха да са разочаровани да не видят веднъж поне дъщеря си в рокля. Тъй че... Да речем, че отивам за пицата сутринта. ^^

Гледах поне да съм скромна в харченето на пари... Но колкото повече наближава неделята, толкова повече съжалявам, че изобщо се навих. Вече е късно де...
And with a little pen-knife held in her hand
She plugged him through and through
And the wind did roar and the wind did moan
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

MERCES_LETIFER, мисля че заемаш твърде крайна позиция. Смисълът на един абитуриентски бал за мен е да прекарам чудесна вечер (може би последната) с хората с които "...5 години всичко съм делил..." - с випуска ми и с любимите ми учители. Нормално е всеки да иска да изглежда добре. Нормално е да се заснеме този важен ден. И от тук вече започват изгъзиците с роклите за хиляди лева, зверските коли и т.н... Просто голяма част от хората не приемат бала по този начин. Проблемът за който ти говориш се корени именно в тези хора, а не във философията на бала.
Аватар
W140
От дъжд на вятър
Специалност: Етнология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от W140 »

Methuselah написа:Смисълът на един абитуриентски бал за мен е да прекарам чудесна вечер (може би последната) с хората с които "...5 години всичко съм делил..."
виж тва е една много горчива реалност
на бала ми за последен път видях човек от класа, който повече никога няма да видя....
за мен бала е едно приятно събитие, където може да се повеселиш, ама не да се намотаеш до припадък и да не помниш нищо... :?
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Methuselah, ама аз съм абсолютно съгласнааа! И веднага се поправям - иммено хората правят бала такъв, какъвто е!

Поздравления за хубавото мнение! Жалко, че в моя клас нямаше хора, които да мислят като теб...
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

Незнам авторът на темата момче или момиче е, но ми се струва, че е момче и не разбира някои "женски" работи. Почти всяко момиче, какъвто и стил да има, няма нищо против да се почувства макар и за една вечер от живота си като принцеса или пък като дама, а балът е идеалната възможност за това.
Не говоря лично за себе си, на мен ми се е налагало много пъти в живота ми да обличам рокля и не се вълнувах от този факт, но от моя и другия клас имаше момичета, които наистина изживяха своя звезден миг и аз лично не виждам нищо лошо в това, освен в разбира се непрактично изхарчените пари - това си е факт. :roll:
Ето защо момичетата от твоя клас са тръгнали насам-натам преди бала - за да се почувстват специални. То е естествено и те си знаят, че си ги виждал/а с пъпки, размъкнати дрехи и т.н. , но правят това по-скоро заради себе си - не заради теб. Кажи го женска суета - ненужна и безмислена, нелогична в очите на много хора, но оформила се като едно типично женски качество.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Суетата ви е неизбежна - не става дума за това.
Но някак си всичко е преувеличено...
Момичетата си купуват рокли не за да са хубави заедно със съученичките си, а за да са най-хубавите сред съученичките си.
И се получава някакво глупаво състезание което гълта много излишни пари.
Може всички да са хубави, но не може всички да са най-хубавите.
Аватар
stonesoul
Пишете, о, братя

Мнение от stonesoul »

Абитуриентският бал, че е празник на кича е ясно, все пак бях на моя заради традицията, но опредлено смятам, че вниманието което му се обръща е прекалено пресилено и с времето смисълът на това мероприятие се е изкривил доста.
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

отново пак всичко опира до хората и характера им, както беше казано по-горе. Не навсякъде е така, а и както сами виждате от постовете не всички хора са такива. А глупавото фукане със скъпите предмети си го има и в ежедневието, бала е просто още един повод за такива хора да си проявят характера. Съжалявам за всички, които са разочаровани от баловете и че просто не са случили на подходящите хора и компания. Съвет: Прекарайте бала в приятна компания, далеч (доколкото е възможно) от тези, които ви дразнят.
한류
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Абитуриентският бал, че е празник на кича е ясно...
Не съм съгласен. Аз се радвах на изключително красив бал без грам кич с, бих казал, едни вече зрели хора от випуска ми (с изключение на едно момиче което се наряза ЗВЕРСКИ :lol: )
Аватар
DaNce_
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от DaNce_ »

Парад на кича не винаги е, но парад на суетата - почти винаги :)
Но замисъла на самата дума "бал" предвижда това...погледнете и баловете в миналото - всички с рокли, блестящи, усмихнати...кой е по-по-най :lol:
Така че..мисля, че не откриваме Америка.
Неслучайно се казва абитуриентски БАЛ, а не абитуриентска сбирка да речем. :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”