"интензивно обучение"

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
mother_north
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

"интензивно обучение"

Мнение от mother_north »

Здравейте! Аз съм съвсем нова в този форум и все още не съм студентка, но тъй като завършвам през 2008г. и смятам да кандидатствам в Софийски университет, бих искала да се осведомя по някои въпроси, свързани с обучението там. Ще ви бъда много благодарна, ако ми разясните следното:

Възможно ли е (и как става това) да се вземат две години за една? Става въпрос за факултета по класически и нови филологии.

Предварително благодаря!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Не.
Т.е. сигурно има такава възможност, но с тия простотии, които учим, просто не виждам как ще стане. Повечето изпити са тежки.
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

И аз така мисля,особено що се отнася до ФКНФ :arrow: първата година там си е много базова и просто не виждам как могат да се вземат две години за една дори и да приемем че се знае изучавания език много добре :shock: :roll:
Като птичка в небесата :)
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Все пак ние първата година имахме 11 изпита втория семестър...Ако караш и тези за втори курс, който също е много тежък :shock: То са книги, то стихосбирки, то преводи, курсови работи...Абе не го виждам просто, не трябва да мърдаш от библиотеката.
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Познавам колеги (ФКНФ), които са взимали две години за една, но не и от първи курс. Когато влезеш, секретарките би трябвало да могат да ти кажат, ако сред колегите не откриеш тази информация.
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

3 и 4, ако се напънеш - можеш. Но трябва да си взел всички от 2ри, което е почти невъзможно :lol:
Аватар
grrr
В началото бе словото

Мнение от grrr »

можеш да вземеш 2 години за една, но не и от първи курс. Мисля,че се изисква да имаш определен успех - 5.5 от предходната година. Най-често взимат 3 и 4 курс заедно, но си е трудничко. Много зависи каква филолгоя искаш да запишеш.
Librarian
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Librarian »

Я си живей живота спокойно! :lol:
http://www.afeasbg.com/lit/

Форумът на Английска филология! :D
Аватар
mother_north
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от mother_north »

Наистина не очаквах, че ще получа толкова съвети за толкова кратко време и ви благодаря за тях :)

В началото малко се разочаровах, когато прочетох, че няма никакъв начин за подобно начинание, но след като разбрах, че в по-горните курсове би било възможно отново се обнадеждих :wink: Моята цел е да завърша поне с една година по-рано, защото доста съм закъсняла, ще завърша средно образование на 20 години, пък кои две от всичките години ще взимам заедно за мен не е от голямо значение. Вярвам ви, че ще е трудно, както казвате, ще трябва да се занимавам със 1000 неща едновременно и да вися денонощно в библиотеката :P Но повярвайте ми, наистина искам да уча това, което ще кандидатствам, не се плаша от ровене по тази тема, обичам книгите и изобщо..... Мисля, че когато човек обича това, с което се занимава и има възможността да го прави, има шанс, при все големите трудности :)
Аватар
nestea
Пишете, о, братя

Мнение от nestea »

късмет, но никога не е това, което си рпедставяш. На мен тоа ми беше първо желание, а сега вече съм отвратена, каква филология искаш ти? хич не си закъсняла, да не мислиш, че в 1ви курс са само на по 18-19 години, има и над 25 даже;) разликата не се забелязва :P
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”