Защо София е мръсна?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

tamerlan написа:София е мръсна, щ'от е пълна с боклуци.
Е те т'ва се вика желязна логика :lol:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: И е пълна с боклуци, затва е мръсна! :roll:
mdf
В началото бе словото

Мнение от mdf »

Ice_Spirit написа:Защо София е мръсна?-Ми нали софиянци сте Хората!Що обаче навсякъде се изхвърляте боклука...То не може само със самочувствие да се отминават проблемите!Градът прилича повече на село,отколкото самите села.
Най- мръсният квартал в София е Студентски град! А кой живее там....
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Там живеят и системно преминават вероятно най-много хора на единица почистване на улиците и кошчетата от общински фирим за почистване, на единица кошчета(такива май има само на спирките) и контейнери и...
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

mdf написа:
Ice_Spirit написа:Защо София е мръсна?-Ми нали софиянци сте Хората!Що обаче навсякъде се изхвърляте боклука...То не може само със самочувствие да се отминават проблемите!Градът прилича повече на село,отколкото самите села.
Най- мръсният квартал в София е Студентски град! А кой живее там....
Не съм толкова сигурен
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Абе вярно е, че трябва да има повече кошчета, ама да ви кажа - като няма кошче наоколо, си нося боклучето с мене, докато намеря кошче по пътя. Не си спомням да съм си хвърляла опаковки и бутилки по тревата в парка или ей така по улицата, кво като няма кошчета... това не би трябвало да е причина.

Съседът ми отгоре от години си мята боклука през прозореца. Торбичката се размазва долу пред входа. Имаме чистачка, която освен входа, трябва да му чисти и на него боклука. Защото иначе се завъждат мухи. Той няма да го махне. И каквото и да му говорим, никога не си признава. Макар че се вижда, когато го прави. Това нещо не може да се промени никога, такива прасета не могат да се променят.

Входът ни е чист, боядисан е скоро, поддържа се. Ние сме късметлии да имаме само едно прасе за съсед. Във входа на един приятел е трагично. Съседите си извеждат кучетата на стълбите. И не чистят. И на чистачка не плащат.

Това са прасета, на които ако ще в най-чистия град да ги заселиш, ще са си такива. И нищо не може да ги промени. :(
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ами направете едно събрание на входа и му наложете някаква санкция от домсъвета :idea:
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

Най-мръсният квартал на София е Люлин! Там всичко свободно се вее, закачено по разни храсталаци. Днес направо полудях! Имах работа в Младост и под един блок, както си минавах и отгоре се изсипа нещо, което ме опръска (малко :lol: )! Оказа се СУПА!!! :? И това пред входа! Естествено се разпсувах, но каква полза? Тази случка още веднъж ме навежда на мисълта, че подобно нещо е малко вероятно да ми се случи в друг град. А това е така защото, покрай вас мили колеги от провинцията, които аз безкрайно уважавам, тук идва и най-големият боклук на България!
Silence tells me secretly Everything!
Аватар
Lady_Croft
В началото бе словото

Мнение от Lady_Croft »

Това, за което разказваш, наистина е отвратително, но (това няма да прозвучи успокояващо, де) го има и в други градове...за съжаление... Аз например съм виждала как в Бургас (който по принцип е поразително чист град) от терасата на един блок надолу политат...ами...няколко броя употребявани памперси... Ей, не ги разбирам тия хора, честно.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Street Spirit написа:Случи ми се докато разговарям със съседа на терасата (за период от около 1 час) да наблюдавам в летеж един голям червен леген, съдържание на буркани и какво ли не.
:shock: :shock: :shock:

Аз най-много се впечатлих при едно почистване в Студентски град, когато открих кошче за боклук, доста поддържано при това, изхвърлено през прозореца! Явно собственикът е решил, че няма нужда повече от него, при положение че може да си хвърля боклука директно през прозореца :x
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Ами да, логично :arrow: докато сами не си изградим културата и манталитета на това да си събираме боклуците разделно, ще си останем още дълго време заблудени и нехаещи за случващото се около нас :idea:
Като птичка в небесата :)
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Какво става с боклуците от тия кофи, в които се събира разделно? Преработват ли се?

Поне хартията преработват ли?

Или шарените кофи са само ей така...?
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Преработват се бе, как! Иначе нямаше да има смисъл от тях. Ползвай ги с чиста съвест :)
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Josif написа:Най-мръсният квартал на София е Люлин! Там всичко свободно се вее, закачено по разни храсталаци. Днес направо полудях! Имах работа в Младост и под един блок, както си минавах и отгоре се изсипа нещо, което ме опръска (малко :lol: )! Оказа се СУПА!!! :? И това пред входа! Естествено се разпсувах, но каква полза? Тази случка още веднъж ме навежда на мисълта, че подобно нещо е малко вероятно да ми се случи в друг град. А това е така защото, покрай вас мили колеги от провинцията, които аз безкрайно уважавам, тук идва и най-големият боклук на България!
Навсякъде в София е мръсно, дори в дипломатическия квартал около Елемаг е пълно с боклуци. Ако не ми вярвайте, отидете и вижте. А пък улиците в района на Витоша и НДК са пълни с кучешки лайна и никой не го е грижа!
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Re: Защо София е мръсна?

Мнение от AlexLevit »

Josif написа:Не мисля, че това е най-подходящата секция, но поради липсата на по-подходяща ще използвам тази.

Вчера в общинския съвет на София се появи предложение да бъдат прекратени договорите на фирмите, отговарящи за чистотата в столицата, поради неспазване на поетите ангажименти и завишаване на разходите за чистота.

Та въпросът ми е: Защо София е мръсна и кой е виновен за това, има ли виновник, има ли изход?
Проблемите на София условно може да бъдат разделени на две части - инфраструктурни/градоустройствени и организационни. Инфраструктурните основно произтичат от исторически причини - това, че София представлява едно обединение на села ,чиито местоположения са избрани по шопска логика т.е никога не е съществувал градоустройствен план - накъде да се разширява, как да се изгради канализационната инфраструктура, улиците и.т.н .
В организационен план пък, проблемите произтичат от ширещата се корупция в Общината, но пък от друга това е културно-психологическа характеристика на болшинството от гражданите на София - душевна и физическа нечистоплътност, тъй като тези в Общината са проекция на индивидуалните ценности на гражданите
Публикувай отговор

Обратно към “България”