Какво ви дразни най-много в СУ?

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Публикувай отговор
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

Мене ме дразни че университета е много разхвърлен, има толкова факултети на толкова различни места - Плиска, Семинарията, дори на Опълченска (източни филологии). Все пак щом е СУ, всичко трябва да е в сърцето на София...
Също така ме дразни апатията и остарял начин на мислене при повечето преподаватели, дезорганизацията в някои факултети, мрачните коридори в тази част, която е до задния вход...
Иначе, според мен СУ, по-точно Ректората е едно от най-добрите места за учене в България, какво да говоря, направо е номер едно, може би само НБУ може да се състезава с него, но там материалната база е МНОООГО по-добра, разбира се, и някои административни неща са по-модернизирани. А пък като гледам на какво приличат ТУ, ЛТУ, Химическия, малеее... В Софийския поне сградата вдъхва респект. 8)
azzaro
Постоянно присъствие

Мнение от azzaro »

че няма стрипптийз по време на лекции да разведри обстановката малко
не е важно да си...хахахах абе бягайте от тука с тези тъпи поговорки
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

azzaro написа:че няма стрипптийз по време на лекции да разведри обстановката малко
И кой ще го прави? Колежките ли? :lol:
azzaro
Постоянно присъствие

Мнение от azzaro »

дам :)))))))) :P
не е важно да си...хахахах абе бягайте от тука с тези тъпи поговорки
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Аз още не съм влязла в СУ, но от сега ме издразни! :? Кандидатствам с история, а няма нито един учебник, нито едно помагало, нито един сборник с теми, за което да се каже: Ето на, това е всичко, което искаме от вас да знаете за изпита! И да се знае, че това ти е достатъчно за 6! А те какво? Купих им учебника на преподавателите от СУ (автори - Георги Бакалов, Иван Илчев и всичките му там историци от СУ), купих им помагалото на същите тия, купих им и зелената книжка с плановете за теми и се оказа, че нито едно от тях не съдържа пълната информация за тоя изпит!!! :evil: И пак ми се налага да ходя да снимам от големите томове "История на България", за да си направя темите и пак не стига, за да изпълня плановете от зелената книжка. :x :x :cussing:
Е, какво искат? Да им ходя на курсовете? Или направо на частни уроци? .... off! :thefinger: Ай, ши им е... майката на всичките!!! Професори ми били, а?!! Да им :pottytrain5: на титлите!!!
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Накрая в програмата на СУ по история са написани ясно и точно изискванията. Спазвай тях и всичко ще е наред. Ако искаш да се преосигуриш, ще се натягаш, то е ясно. Историята е такава наука - колкото повече, толкова повече/по-добре!
Плачеш за нещата в държавата, но щом едни кандидатстудент пише за професори това, което си написала ти, то е ясно, че в такова общество няма да има оправия! И хората са си виновни.
За твое сведение: нито проф. Бакалов, нито проф. Илчев водят частни уроци и никой от тях не участва в кандидатстудентската кампания от години...
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

в момента например ме дразни че някои преподаватели излизат в отпуска насред сесията и заради това трябва да си разполагаме изпитите според техния кеф
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

la_cazadora написа:Аз още не съм влязла в СУ, но от сега ме издразни! :? Кандидатствам с история, а няма нито един учебник, нито едно помагало, нито един сборник с теми, за което да се каже: Ето на, това е всичко, което искаме от вас да знаете за изпита! И да се знае, че това ти е достатъчно за 6! А те какво? Купих им учебника на преподавателите от СУ (автори - Георги Бакалов, Иван Илчев и всичките му там историци от СУ), купих им помагалото на същите тия, купих им и зелената книжка с плановете за теми и се оказа, че нито едно от тях не съдържа пълната информация за тоя изпит!!! :evil: И пак ми се налага да ходя да снимам от големите томове "История на България", за да си направя темите и пак не стига, за да изпълня плановете от зелената книжка. :x :x :cussing:
Е, какво искат? Да им ходя на курсовете? Или направо на частни уроци? .... off! :thefinger: Ай, ши им е... майката на всичките!!! Професори ми били, а?!! Да им :pottytrain5: на титлите!!!
Скъпо дете :lol: , добре дошла в Университета! Това не е училище и няма учебници! Особено ако наистина искаш да се занимаваш с история, свикни от сега с мисълта, че ще прочетеш много много книги занапред! Някои даже напълно противоречащи си :twisted: Но това е начинът да се изгради знание, лично, собствено знание, а не знанието на професор-не-знам-кой-си :!: И един съвет, макар и малко позакъснял предвид датата- не се доверявай на сляпо и на "големите томове" :wink: Просто чети-много и от всякъде! Успех! :wink:
П.С. Последната част от изказването нямам намерение да коментирам :!:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Многотомната История на България не ти трябва. Аз лично се готвих по два учебника на двете течения (Гюзелев и Бакалов), по разни книжки (има едни на Петър Ангелов), един сборник с исторически извори, както и по теми на мои предшественици (кои добри, кои по-куци). Сравнявах различните гледни точки и си избирах на какво да акцентирам, като избягвах да се обвързвам с позиция по спорен въпрос, тъй като не съм капацитет. Ходих и на курс в СУ,подчетравам на курс, а не на частни уроци - веднъж в седмицата, около 4 месеца май беше - доста полезен се оказа, дотогава не знаех какво е това животно тема по история и на какви изисквания трябва да отговаря. Информацията, която получавах беше сравнително синтезирана и на моменти схематизирана, което ми хареса, защото оттук нататък оставаше мегдан за доразвиване според собствения ми вкус :)

Но пак ти казвам - недей да се ровиш в многотомната история, нито в тухлите на Златарски, Мутафчиев и т.н. Аз започнах първата си тема така и я напълних с безброй любопитни, но незначителни факти.
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

pora_e_priqtel написа:Сравнявах различните гледни точки и си избирах на какво да акцентирам, като избягвах да се обвързвам с позиция по спорен въпрос, тъй като не съм капацитет.
Exactly! :)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Дразни ме, че 300 души трябва да се съобарязаве с 1, а не той с нас! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Неска направо ми идва да се грамна! Провалиха ми всички планове!
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

явор написа:Дразни ме, че 300 души трябва да се съобарязаве с 1, а не той с нас! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Неска направо ми идва да се грамна! Провалиха ми всички планове!
Какво е станало?
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Какво ли... Понеже някои преподаватели искат да ходят на море сесията ще ни свърши на 22 юни, а не на 7 юли... Сгъчкаха ни всичките изпити, вместо да се подговяме като хората! За 15 дни можех да науча доста повече !!! :evil: Само тук 1 човек всички се съобразяват с него!
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Отворете сърцата си ;)
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

аааа споко ние пък имаме сесия до края на ЮЛИ :evil:
You're one in a million
You're once in a lifetime
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

visez написа:аааа споко ние пък имаме сесия до края на ЮЛИ :evil:
Е и аз това исках! :evil:
Отворете сърцата си ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители”