Е те т'ва се вика желязна логикаtamerlan написа:София е мръсна, щ'от е пълна с боклуци.
Защо София е мръсна?
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
- явор
- Летописец Виртуоз
Там живеят и системно преминават вероятно най-много хора на единица почистване на улиците и кошчетата от общински фирим за почистване, на единица кошчета(такива май има само на спирките) и контейнери и...
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не съм толкова сигуренmdf написа:Най- мръсният квартал в София е Студентски град! А кой живее там....Ice_Spirit написа:Защо София е мръсна?-Ми нали софиянци сте Хората!Що обаче навсякъде се изхвърляте боклука...То не може само със самочувствие да се отминават проблемите!Градът прилича повече на село,отколкото самите села.
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Абе вярно е, че трябва да има повече кошчета, ама да ви кажа - като няма кошче наоколо, си нося боклучето с мене, докато намеря кошче по пътя. Не си спомням да съм си хвърляла опаковки и бутилки по тревата в парка или ей така по улицата, кво като няма кошчета... това не би трябвало да е причина.
Съседът ми отгоре от години си мята боклука през прозореца. Торбичката се размазва долу пред входа. Имаме чистачка, която освен входа, трябва да му чисти и на него боклука. Защото иначе се завъждат мухи. Той няма да го махне. И каквото и да му говорим, никога не си признава. Макар че се вижда, когато го прави. Това нещо не може да се промени никога, такива прасета не могат да се променят.
Входът ни е чист, боядисан е скоро, поддържа се. Ние сме късметлии да имаме само едно прасе за съсед. Във входа на един приятел е трагично. Съседите си извеждат кучетата на стълбите. И не чистят. И на чистачка не плащат.
Това са прасета, на които ако ще в най-чистия град да ги заселиш, ще са си такива. И нищо не може да ги промени.
Съседът ми отгоре от години си мята боклука през прозореца. Торбичката се размазва долу пред входа. Имаме чистачка, която освен входа, трябва да му чисти и на него боклука. Защото иначе се завъждат мухи. Той няма да го махне. И каквото и да му говорим, никога не си признава. Макар че се вижда, когато го прави. Това нещо не може да се промени никога, такива прасета не могат да се променят.
Входът ни е чист, боядисан е скоро, поддържа се. Ние сме късметлии да имаме само едно прасе за съсед. Във входа на един приятел е трагично. Съседите си извеждат кучетата на стълбите. И не чистят. И на чистачка не плащат.
Това са прасета, на които ако ще в най-чистия град да ги заселиш, ще са си такива. И нищо не може да ги промени.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Най-мръсният квартал на София е Люлин! Там всичко свободно се вее, закачено по разни храсталаци. Днес направо полудях! Имах работа в Младост и под един блок, както си минавах и отгоре се изсипа нещо, което ме опръска (малко
)! Оказа се СУПА!!!
И това пред входа! Естествено се разпсувах, но каква полза? Тази случка още веднъж ме навежда на мисълта, че подобно нещо е малко вероятно да ми се случи в друг град. А това е така защото, покрай вас мили колеги от провинцията, които аз безкрайно уважавам, тук идва и най-големият боклук на България!
Silence tells me secretly Everything!
- Lady_Croft
- В началото бе словото
Това, за което разказваш, наистина е отвратително, но (това няма да прозвучи успокояващо, де) го има и в други градове...за съжаление... Аз например съм виждала как в Бургас (който по принцип е поразително чист град) от терасата на един блок надолу политат...ами...няколко броя употребявани памперси... Ей, не ги разбирам тия хора, честно.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Street Spirit написа:Случи ми се докато разговарям със съседа на терасата (за период от около 1 час) да наблюдавам в летеж един голям червен леген, съдържание на буркани и какво ли не.
Аз най-много се впечатлих при едно почистване в Студентски град, когато открих кошче за боклук, доста поддържано при това, изхвърлено през прозореца! Явно собственикът е решил, че няма нужда повече от него, при положение че може да си хвърля боклука директно през прозореца
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- DADO
- Легендарен флуудър
Навсякъде в София е мръсно, дори в дипломатическия квартал около Елемаг е пълно с боклуци. Ако не ми вярвайте, отидете и вижте. А пък улиците в района на Витоша и НДК са пълни с кучешки лайна и никой не го е грижа!Josif написа:Най-мръсният квартал на София е Люлин! Там всичко свободно се вее, закачено по разни храсталаци. Днес направо полудях! Имах работа в Младост и под един блок, както си минавах и отгоре се изсипа нещо, което ме опръска (малко)! Оказа се СУПА!!!
И това пред входа! Естествено се разпсувах, но каква полза? Тази случка още веднъж ме навежда на мисълта, че подобно нещо е малко вероятно да ми се случи в друг град. А това е така защото, покрай вас мили колеги от провинцията, които аз безкрайно уважавам, тук идва и най-големият боклук на България!
Re: Защо София е мръсна?
Проблемите на София условно може да бъдат разделени на две части - инфраструктурни/градоустройствени и организационни. Инфраструктурните основно произтичат от исторически причини - това, че София представлява едно обединение на села ,чиито местоположения са избрани по шопска логика т.е никога не е съществувал градоустройствен план - накъде да се разширява, как да се изгради канализационната инфраструктура, улиците и.т.н .Josif написа:Не мисля, че това е най-подходящата секция, но поради липсата на по-подходяща ще използвам тази.
Вчера в общинския съвет на София се появи предложение да бъдат прекратени договорите на фирмите, отговарящи за чистотата в столицата, поради неспазване на поетите ангажименти и завишаване на разходите за чистота.
Та въпросът ми е: Защо София е мръсна и кой е виновен за това, има ли виновник, има ли изход?
В организационен план пък, проблемите произтичат от ширещата се корупция в Общината, но пък от друга това е културно-психологическа характеристика на болшинството от гражданите на София - душевна и физическа нечистоплътност, тъй като тези в Общината са проекция на индивидуалните ценности на гражданите