Предварителен изпит по математика - 20 май 2007 (коментари)

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

бръм бръм написа:не можах да си взема решенията сега стоя в неведение.
Странна работа, че не си успял :?: :?: За ФМИ ли ставаше на въпрос?

Иначе по осма виждам най-различни предположения. Е това да не е търг? Поне на десета виждам хубавички отговори, ама не се загледах в изложените тука решения. Много дълги и не ми се четат.
Изображение
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

да за фми , но то валеше аз не знаех какво трябва да хвана за да стигна до централна автогара беше ми вкиснато на пръв поглед не видях никой и продължих. Реших, че съм видял "лелката" която продава задачките но това се оказаха работите на кандидат студентите. Сега като гледам ме е яд, че се забатачих толкова на тия елемтарни задачи и не ми остана време да прегледам 9 и 10. Ам тъй "шъ" е като не решевам. За другия път трябва да съм по добре подготвен
tws
В началото бе словото

Мнение от tws »

slavcho написа: Все пак, да питам, практически възможно ли е през три различни точки да минат две окръжности? "Ъпсурт", нали? Еми, щом се допира в едната страна, то би следвало да се допира и в другите, как иначе. Затова окръжността е вписана. Тогава се вижда от самолет, че страната е 2.
ами тук не минава ли и през 3те точки, но да е допирателна само на М?
Изображение
Аватар
zvezda
В началото бе словото
Специалност: KN
Курс: втори

Мнение от zvezda »

Бeтон написа: Обаче всички кандидати са супер неорентирани. Един не видях да каже - искам само в СУ, не кандидатствам на други места. Други - където, все ми е тая.
Е, да те оборя; на мен това ми беше първия изпит и се надява,че съм си свършила работата. Та дано да е и последния, че наесен да съм ви колежка. Ама това зависи вече от проверяващите. Аз направих каквото зависеше от мен. ФМИ - идвам! 8) :D

PS: съгласна съм с мнението преди мен; моят чертеж също беше така; и ако точка Т (от BC) е такава, че РС=СТ и BQ=BT (има такава по усл.) => Т и М (и двете на ВС) "виждат" PQ под еднакъв ъгъл. => вписан 4ъгълник. Да, ама окръжността се допира до ВС, а не я сече =>T и M съвпадат; татам! значи - отг:2
.:KH ~ II-pи курс:.
Аватар
GODLIKE
В началото бе словото

Мнение от GODLIKE »

Бeтон написа: Аз чакам Божествения да се произнесе. Снощи имаше яки амбиции да реши нещата още днес, ама сега нещо мълчи :(
here i come.Аз май съм влязъл,но егото ми е наранено.Ще се става рано.Искам 6, не искам 4.Обещавам да чета условията на сички задачи, а не да решавам само първите 6 и да се кефя на слънцето(дъжда през оставащото време),защото май няма да ми бъдат приети 2 от задачите,въпреки че получавам отговора :? а тази 9-та направо се изядох след изпита като я прочетох-няма толкова лесна задача.искам приложна математика да уча,но съм леко объркан...защо за нея няма никога много желаещи?
П.С. само аз ли съм решавал 7 ма с допълнителна допираделна?
П.С.С.вчера се прибрах в 4:30 и ми се спеше-предната вечер си легнах късно,а станах доста рано.А вечерта въобще не ми се занимаваше с компа...
U no take candle!!!Reckoning bomb in action http://youtube.com/watch?v=dYMQbcmAnTQ
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

и аз праснах една допълнителна допирателна през допирната точка на 2те окръжности
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

А относно пета, ако я дадете на дете от 7ми клас което не е чувало за производни, щеше да ви я реши за 5 минути мах
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Ае никакви производни. Две неравенства и всичко е ОК. Да се съобрази, че една страна в 3-ник е по-малка от сумата на другите две.
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Задачите на мен ми изглеждат по-лесни от миналогодишните (разбирайте по-лесни за мен, защото аз от стериометрия не разбирам - затова и реших само 9 задачи де (и ми отнеха още 40 стотни са глупости)) :roll:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
altair
В началото бе словото

Мнение от altair »

5-та и 10-та като че ли бяха най-трудни

5-та и 8-ма бяха доста нестандартни за такъв изпит

някой ако може да пусне решение на 5-та ще съм му мн благодарен
има поне 10 начина за решаването и и отговора е очевиден (a+b) ама иначе как да се реши?
altair
В началото бе словото

Мнение от altair »

[-3/4, 3/2] бе какви 3/2 с минус, тва специално го пуснах на програма за чертане на функции и съм 100% сигурен
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

ам аз писах че тоя ъгъл там АМЦ ли как беше требва да е равен на 90градуса следователно М съвпада или с Б или с Д и от там (а+б) ама сиг нема да го признаят това решение общо взето на майтап ги решавах задчите ама имах тежка вечер преди това и затова на следващия ще ви изпапкам сички :P инак ме е яд ама малко :lol:
на 24ти започва ебанта 8)
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Ще те разочаровам... Няма да ти го признаят. Откъде накъде трябва да е 90 градуса? Точно това е. Точката е вътре в правоъгълника или по контура. Изключваш случая М да лежи на диагоналите, защото очевидно ще е най-малък сбора, после дочертаваш АМ да пресече да кажем ЦД и разглеждаш триъгълниците и правиш неравенствата. Стъкмил си там нещо си :( Нищо. Ако имаш 5 задачи наред, няма да има проблеми.
Изображение
altair
В началото бе словото

Мнение от altair »

може би най-добре е първо да се каже че дали ще е от долната или от горната страна на АЦ е еднакво и после да се търси няква формула за лицето на АМЦ, защото АЦ е константа и колкото е по-голямо лицето толкова по-голям ще е АМ+МЦ, и тва лице да се изрази чрез АМ и ъгъла МАЦ, да се ограничи и да се изследва ама ме домързя да го правя тва
altair
В началото бе словото

Мнение от altair »

сетих се, ако се докаже че лицето расте със нарастването на ам+мц, тогава понеже ац е константа, ще се търси най-голямата височина от М към АЦ, и тя е от Д или от Б - тва е лесно да се докаже
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”