ами има едно "или"... щом не можеш с кола давай с маршрутки. Всички се хванахте за МПС-то.twiggy написа:бензина ако знаеш колко струва душа...user-1209 написа:И лична препоръка: Използвайте лични МПС-та или маршрутки... транспорта освен, че не е много по-евтин е смръдлив и бавен.
Карти за транспорт
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
user-1209
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
да маршрутките са ужасни и отиват към 60 лв . не стига че има толкова правостоящи ами шофьорите карат все едно возят картофи
просто ми е чудно как още не е станала някаква тежка катастрофа с маршрутка карат безумно не знам кои линии ползваш но пробвай някоя която се надпреварва по цариградско или как минава през тунела в люлин със 120 това е ежедневие 
О да, припомни ми цял месец, в който преживявах 40 души в маршрутка и ралитата в тунела и по цариградски. Всичко това, само за да стигна до шофъорските курсове на плиска. Е. книжката я изкарах, оставаше и кола да имам..и нерви да се преборя с джунглата по улиците на Софияtwiggy написа:да маршрутките са ужасни и отиват към 60 лв . не стига че има толкова правостоящи ами шофьорите карат все едно возят картофипросто ми е чудно как още не е станала някаква тежка катастрофа с маршрутка карат безумно не знам кои линии ползваш но пробвай някоя която се надпреварва по цариградско или как минава през тунела в люлин със 120 това е ежедневие
Btw, и ти ли си от Люлин?
- smallp0x
- В началото бе словото
- Местоположение: In your house I long to be. Room by room, patiently
- Обратна връзка:
6 дни седмично. 26 дни месечно. 50 лева отиване и връщане. Плюс екстри като контролни, спорт....user-1209 написа:4 дни седмично лекцииCrematory написа:Да, да маршрутка...Че аз пътувам по няколко пъти на ден насам-натам - най-малко 5 лв трябва да давам за тях...И трябва да ти е поне 60 лв...Щото все пак се връщаш, нали?:)16 дни месечно
32лв. отиване и връщане. К'ви 60лв. !?
And don't it make you sad to know that life...
Is more than who we are
~ "Name" - The Goo Goo Dolls
Is more than who we are
- mayakusheva
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
възрастови огараничения
а да знае някой дали иам възрастови ограничения за картите. аз имам лично мпс но с тея цени на бензина ми е съвестно сама да се развявам с колата. та въпроса ми беше ако има някои от моята генерация да сподели има ли право над 26 г човек да вади карта
След като си студент, не виждам причина да нямаш право на студентска книжка
Право на преференциална абонаментна карта имат всички студенти редовно обучение в колежи и висши учебни заведения, с ректорат на територията на СО, включително дипломантите до първа дипломна сесия
Абонаментната карта се издава срещу лична карта и студентска книжка със записана съответна учебна година.
- mayakusheva
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
карта бдж
има студентски карти, на които нямаме право по-дъртите. аз затова се чудех за градския...
- smallp0x
- В началото бе словото
- Местоположение: In your house I long to be. Room by room, patiently
- Обратна връзка:
БДЖ има намаление за студенти, за целта трябва да си изкараш карта за намаление, трябва ти уверение за БДЖ за целта. Автобусните компании не искат специални карти, обикновено не искат каквито и да било уверения/документи - само казваш, че си студент и питаш дали правят някакви студентски намаления. Същото, между другото го има и в много театри, обаче трябва да питаш, защотот никой не се натиска да ти продаде нещо по-евтиноJuliana написа:а като пътуваш с междуградски транспорт... влак или автобус ?знам,че има намаления за студенти, но трябва да си изкараш някакъв документ за намаление, или просто като си купуваш билет показваш студ. книжка?
Единствено за БДЖ за картата за намаление "студент" трябва уверение от факултета, за някои обаче е много по-удобна картата "младеж" - ако си до 26 години - дава 50% намаление но струва малко повече - определено си струва да се изкарва, аз тази година ще съм с такава. Особено ако имаш намерение да се прибираш повече от три-четири пъти през годината.
And don't it make you sad to know that life...
Is more than who we are
Is more than who we are
Аз ако се докопам до личното МПС на баща ми ще се подпиша поне на половината от асфалтовото покритие в Студентски град!user-1209 написа:Не е вярно!fei4ka написа:а вярно ли е, че по време на следването си студентите имат право на определен брой карти, да речем - 10 и като ги изразходват вече не ползват намаление, малко измислено ми извучи
И лична препоръка: Използвайте лични МПС-та или маршрутки... транспорта освен, че не е много по-евтин е смръдлив и бавен.
Когато бях малко момче,попитах мама какъв да бъда - дали да бъда Вила или син.Ето какво ми отвърна тя : Вземи пушката на баща си и стреляй по боклуците от Сити.Викай винаги за гордостта на Бирмингам - 'Астън Вила'!!!!