Предварителен изпит по математика - 20 май 2007 (коментари)

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Crescent
От дъжд на вятър

Мнение от Crescent »

За ВИАС говорим. А листата си бяха червени - не е редно някакси да се продават преди края на изпита, но явно го правите, за тези които са излязли преди 5-те часа.
За промъкването не знам, как точно е осъществено - вратите на стаите ни бяха отворени и се чу навън разговор по телефон - търсеха някой да отключи вратата долу, защото има момиче, което са хванали по коридорите без да е била на изпит - да е 10 мин или дори половин час разбирам, но три часа след началото на изпита ми изглежда нелогично да набарат някой уж заблуден...
Въпрос - Вие кога получавате тия решения, че да ги копирате и т.н.?
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Понеже си много любопитен, отговарям поетапно.
Първо. С Милен закарахме Йосифов и Елиза във виас към 12:20. Преди този момент е нямало наш човек с червени листа. Точка.
Друго, което чух, че портиерите допускали хора във фоайето заради дъжда. Но вече до стълбището - не.(за виас става дума, за другите места всичко беше стриктно и всички навън на дъжда!)
Друго важно нещо - преди 12 не сме предлагали задачи дори и на Бермудския триъгълник!!!

И решенията са на проф. Чакърян. Той е измислил задачите. Питай шефа ни Милен, кога ги е получил.
Последно промяна от Бeтон на 20 Май 2007, 21:31, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
Frida
В началото бе словото

Мнение от Frida »

Ботен дай някой отговор де плс
Аватар
Crescent
От дъжд на вятър

Мнение от Crescent »

Не очаквам и да се съгласиш ;) Ако наистина сте докарали задачите след 12:20 значи родителите ни ( 4 човека ) ни лъжат. Но за това момиче, което беше из коридирите лично аз си го видях... Както и да е, другия път ще видим :D
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Дай да се срещнеме с майка ти и татко ти на по бира и да се доизясним.
И другия път да искат от въпросните уверенията за предлагането на задачите, подписано и подпечатано от Декана на ФМИ и членските карти на Факултетния Студентски Съвет. Това мога да кажа.
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Пред ХМИ бях аз, някакво момче ги продаваше задачите. Никой не спомена нищо за дарение, просто беше "искаш ли отговорите, 2 лева?". Не че бях на изпита като цяло де 8) Продаваха се около 12 и малко преди ХМИ предполагам, тогава се появих аз и се забих в кафето с пиците до входа.
medicate, medicate
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Щом говориш за пици... пиши бате ХФ. Няма ХМИ. Има ХФ или ФМИ.

Значи за Химическия... Сега се прекръствам. Ай тоя Искрен. Продължава да ме кефи. Ако ми каже, че с тези два лафа "искаш ли отговорите, 2 лева" е събрал даренията... лелеее.
Изображение
аерон
В началото бе словото

Мнение от аерон »

Хм...я да попитам...по-принцип реших и 10те задачи, обаче на 5-та не ми се пишеше производна. Затова когато М е на контура казах ,че колкото е по-малък x толкова е по-голяма стойността съответно на МА и MC (следва очевидно от питагор (полжително число - строго отрицателно) и следва, че при x=0 MA и МС е най-голяма стойност ... дали ще ми махнат за това?
И още нещо ако не съм писал индукцията на 9-та а съм правил хамалогията 1 + (к-1)/10 като замествам к=81 дали ще го сметнат като непълна индукция? Защото няма логика при положение, че във случая имаме точен брой решения който може да бъде пресметнат...
И вече последно, кога стават ясни резултатите?
mdf
В началото бе словото

Мнение от mdf »

Резултатите след около десетина дни.
аерон
В началото бе словото

Мнение от аерон »

мерси, а аз между временно открих, че съм написал на 5-та, че МА + МB e max при х=0 което се получава при а + b ... леле ... отивам да се метна през прозореца
а този който питаше как сме го получили...еми аз лично не знам как реших че sqrt(a^2 + b^2) е а + b...браво 5 години мат в НПМГ по 8 часа и да направя такава грешка...
пичът пред ХФ, ми каза, че е дарение, така че спокойно... аз даже си взех за де си вдигам самочуствието ама листът бързо се загуби сред съучениците ми
Аватар
stonesoul
Пишете, о, братя

Мнение от stonesoul »

DevilFighter написа:А на 8ма задача получава ли се отговор ( 32/81)*(R^3 )
На мен отодолу ми се получи 27, а отгоре имаше корен по обикновено число и р^3 ама вече изобщо не помня :lol:
аерон
В началото бе словото

Мнение от аерон »

А на 8ма задача получава ли се отговор ( 32/81)*(R^3)

На мен отодолу ми се получи 27, а отгоре имаше корен по обикновено число и р^3 ама вече изобщо не помня :lol:
ако не се лъжа 4*sqrt(27)/ на нещо си
Аватар
stonesoul
Пишете, о, братя

Мнение от stonesoul »

Тая 5-та май се оказа доста кофти задача и аз съм се насрал на нея :(
аерон
В началото бе словото

Мнение от аерон »

еми тя е маса елементарна...не знам оня пич защо предлага такова сложно решение когато е в контура...правиш си една кординатна система и задачата се решава много лесно...
обаче аз като природно тъп трябваше да направя малоумна грешка...пфф...sqrt(a^2+b^2)=a+b...бях брутално напсуван от родителите ми
Аватар
stonesoul
Пишете, о, братя

Мнение от stonesoul »

На 10 задачи шансът да направиш глупава грешка някъде е доста голям, но би трябвало да ти дадът точки за задачата.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”