Английска филология 2

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Librarian
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Librarian »

Това хубаво, обаче втория вариант е супер тежък. Чисто субективно - неприятен е за четене, в смисъл...е**м ти словосъчетанието :lol:

п.с. Сори ма съм прост днеска :)
http://www.afeasbg.com/lit/

Форумът на Английска филология! :D
Insight
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Insight »

Хахахаха,

Няма проблеми, че днес си прост - важното е да има мисъл, а то има...
Ами, то и на мен ми звучи много тежък изказът - другото момче предлагаше да се махне powerful, за да стане по-лек донякъде, защото авторите незнайно защо си бяха харесали втория вариант :roll: Казват ми, че първият им звучал сякаш има вметната част ideas proven by experience, което според тях правело изречението спънато. Обърках се и аз вече.
Все едно, на мен ми е интересно да чуя повече мнения и да им докладвам,
а твоето и на другия човек преди теб са обосновани. :wink:
:roll:
waterfire
В началото бе словото

Мнение от waterfire »

1) ...blog coming to provide you with an everyday growing number of powerful ideas proven by experience how to make your website more attractive, successful and profitable.

или

2) ...blog coming to provide you with an everyday growing number of experience proven powerful ideas how to make your website more attractive, successful and profitable.
ми и двата варианта са неразбираеми и неправилни :wink:

какво мислите за : a blog providing growing in number on a daily basis, powerful and experience proven ideas on how to make your website more attractive, successful and profitable.

може също : a blog providing ideas that are powerful, experience proven and growing in number on a daily basis and which will show you how to make your website more attractive, successful and profitable.

и все пак най-добре ще е да разделиш изречението, защото струпването на толкова информация в едно звучи бая зле. да не говорим, че когато се рекламира нещо се използват прости и ясни изречения, за да задържат вниманието. едва ли някой ще чете такова изречение два или три пъти, за да схване за какво става дума.

(това е мое мнение все пак)
Librarian
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Librarian »

Що бе? Като го прочетат и не им стане ясно и ще ги зачовърка любопитството :lol:

Insight
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Insight »

waterfire написа:
1) ...blog coming to provide you with an everyday growing number of powerful ideas proven by experience how to make your website more attractive, successful and profitable.

или

2) ...blog coming to provide you with an everyday growing number of experience proven powerful ideas how to make your website more attractive, successful and profitable.
ми и двата варианта са неразбираеми и неправилни :wink:

какво мислите за : a blog providing growing in number on a daily basis, powerful and experience proven ideas on how to make your website more attractive, successful and profitable.

може също : a blog providing ideas that are powerful, experience proven and growing in number on a daily basis and which will show you how to make your website more attractive, successful and profitable.

и все пак най-добре ще е да разделиш изречението, защото струпването на толкова информация в едно звучи бая зле. да не говорим, че когато се рекламира нещо се използват прости и ясни изречения, за да задържат вниманието. едва ли някой ще чете такова изречение два или три пъти, за да схване за какво става дума.

(това е мое мнение все пак)
Привет,

Да, не знам дали са неправилни и неразбираеми и двата варианта, но са мнооооого тежки за четене. Твоите идеи са добри като редакция, мерсиии :wink: Аз също си мисля, че е по-добре да се разделят двете изречения, за да стане по-разбираемо и ще им докладвам на хората. Отново ти благодаря и на теб,
и на Librarian,
страхотни сте :D
Аватар
fauvist
В началото бе словото

Мнение от fauvist »

[quote="Librarian"]Някой от 2-ри курс може ли да ми каже датите на изпитите по Синтаксис и Романтизъм, ако вече сте се разбрали с преподавателите :) 10q[quote="Librarian"]

Доколкото разбрах Синтаксисът ще бъде на 22-и юни, ама часът и мястото не са ми известни.
...от твоята уста в божийте уши. Що е то?
Librarian
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Librarian »

Мерси, ако разбереш и за литературате или нещо се промени за Синтаксиса моля те постни пак :)

waterfire
В началото бе словото

Мнение от waterfire »

някой от 1ви курс може ли да ми каже кои са датите на контролното и изпита по литература и датата на изпита по лингвистичен дебат?

втори курс съм, но ще се явявам сега...мерси много :)
Аватар
Swаy
Пишеща машина
Специалност: АФ
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Swаy »

На 2ри юли е лингвистичният дебат, а тест по литература има на 15ти юни. :wink:
Tell me how it feels to be
The one who turns the knife inside of me
waterfire
В началото бе словото

Мнение от waterfire »

благодаря :D

а часът и мястото известни ли са?
Аватар
fauvist
В началото бе словото

Мнение от fauvist »

[quote="Librarian"]Мерси, ако разбереш и за литературате или нещо се промени за Синтаксиса моля те постни пак :)[quote="Librarian"]

Ъмм, не знам дали това те засяга пряко, понеже си по-горен курс, но утре има някакъв selftest по синтаксис, който трябва да се предаде до 06.06 (щели сме да го правим заедно с Багашева (!?) от 12.00 в 243)иначе оценката от редовния изпит щяла да се намялява с 1 единица.Ама сп.мен си е предвиден само за програмата на сегашния 2-и курс.Е, ако си ентусиазиран(ммм да,така действа the-"S"-word :) ) може да дойдеш и да видиш горе-долу какви теоретични въпроси да очакваш на 22.06
Librarian
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Librarian »

Е как така ще го правим с нея пък ще го предаваме ? Абе ужас, тоя изпит изкам само да го взема :(

Аватар
fauvist
В началото бе словото

Мнение от fauvist »

Ами аз също не можах да схвана точно какво ще се прави, понеже получих инфо-то от колеги.Най-добре е да говориш с Багашева,защото аз май само създадох някаква психоза.Иначе знам,че тази година на изпита няма да има дървета(дендрофилията вече не е на мода в нашия факултет :) ).Но за да не се получават някакви недоразумения от типа:"тези, които се явяват повторно да пишат еди-кой си вариант" е добре да я питаш и за условията на изпита. Мога да ти пратя Downing&Locke на PDF файл, ако това би ти помогнало
Librarian
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Librarian »

Аз принципно съм го взел от библиотеката, но няма да е лошо да го имам и на PDF. Прати ми го на erethorn@abv.bg. Благодаря ти. Аз днес бях на този Self-test, но си го взех за вкъщи, защото имах малко работа по време на теста :)

waterfire
В началото бе словото

Мнение от waterfire »

часът по лингвистичният дебат известен ли е? защото май ми се застъпва с литературата... :cry:
а за реализма? ако дадете и стаи ще съм страшно благодарна. хич не ми се питат разните секретарки :evil:
Заключено

Обратно към “ФКНФ”