СУ или УНСС

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Ооо, Касапина е тръгнал тука да зарибява хора.

Какво деяние :roll:

След като го рязахме преди известно време и му казахме да си ходи във форума на унсс, сега е решил да го играе таласъм по ЛС-тата.
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Така, сега аз пък да се изкажа... До голяма степен не ми пука къде как се преподава. Убеден съм даже, че в частните ВУЗ-ове се преподава най-добре. Това обаче не означава, че ще избера тях. Избрах право в СУ само и единствено, защото по обявите за работа пише, че искат кандидати, завършили изрично този университет! И няма смисъл да ми опонираш Бетон, защото аз знам какво искам да работя след това и само една стотна от всичко, което учим, ще го ползвам някога! Просто знанията идват най-вече с практиката!
Тъпо е, но е тъп и българския предприемач, който му е по-лесно да прави такава класация на кандидатите!
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Яворчо, не е тъп българския работодател. Той за други неща изпростява. Но специално в това отношение позицията е абсолютна, не се нуждае от коментар. Разликата между Динозавъра и амебата е очеизвадна.

Мнението ти продължава да ми говори, че не са ти ясни целта на висшето образование и ценностите на СУ.

Защо мериш нещата на кило? Една стотна, пет стотни, не знам си какво? Това е висше образование.

Още не си дорасъл да мислиш отвисоко и твоето ниско мислене не те води никъде. Само да слугуваш на мнения на този и онзи и слухове разни. Продължавай. Ти на мене не ми пречиш по никакъв начин. Хубаво е, че знаеш какво искаш да работиш. Даже и едно дете може да ти каже, какво иска да стане, макар и в аспект "детска мечта". Но оттука нататък на нито един въпрос не можеш да отговориш. Защо искаш точно това, кое твое качество смяташ ще те изведе на пазара, т.е. какво имаш ти, а колегите ти го нямат, как ще се развиваш в дадената насока и тн.

Живота не се състои в "искам", и "чувал съм".

Ако трябва с няколко думи да го характеризирам, бих казал - "знам", "мисля", "мога", "правя".
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Бeтон написа:Мнението ти продължава да ми говори, че не са ти ясни целта на висшето образование и ценностите на СУ.
Целта на висшето образование до голяма степен не се постига със способите, използвани в наши дни. А най-голямата ценност на СУ са студентите!
Бeтон написа:Още не си дорасъл да мислиш отвисоко и твоето ниско мислене не те води никъде. Само да слугуваш на мнения на този и онзи и слухове разни. Продължавай. Ти на мене не ми пречиш по никакъв начин. Хубаво е, че знаеш какво искаш да работиш. Даже и едно дете може да ти каже, какво иска да стане, макар и в аспект "детска мечта". Но оттука нататък на нито един въпрос не можеш да отговориш. Защо искаш точно това, кое твое качество смяташ ще те изведе на пазара, т.е. какво имаш ти, а колегите ти го нямат, как ще се развиваш в дадената насока и тн...
Не слугувам на мнения, а чрез тях си проравям път! И кой ти каза, че не мога да ти отговоря на всичките въпроси? Да си ме питал... аз не искам да занимавам другите с тях, защото не са тема на разговор!
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
DemonHunter
В началото бе словото

Мнение от DemonHunter »

Колеги, да оставим настрана коя специалност от кога я има, но да ви кажа, че ние в УНСС отдавна надраснахме темите от рода на Левски срещу ЦСКА, кюфтетата на мама VS качамака на баба, и други въпроси от лексиконите от 4-ти клас, от рода на КАКВО МИСЛИТЕ ЗА....
Havelock много добре е посочил кои неща могат да бъдат предмет на сравнение.... Който е наясно с какво иска да се занимава като насока, сравнява знанията и уменията, които се придобиват в двата университета на базата на учебните планове, организация на лекции и семинарни занятия, курсове, стажове, огранизации като САИМО.... Ако практиката даваше всички знания, няма какво да правим във ВУЗ-овете изобщо... Който смята, че нещата които учи, не го изграждат като личност и специалист, просто си губи времето...респективно и нашето, с тъпи дискусии.
Повече от ясно е, че МО-то в СУ трябва да се модернизира и актуализира, и тъкмо постове като горния, че практиката е определяща, показват, че там подготовката не е на ниво...че не е ясно какво се учи, защо се учи, трябва ли ти в практиката, усъвършенства ли те тебе като личност и специалист или не...
Затова колеги, събудете се, и вместо този консервативен подход "От нашето по убаво нема!", вижте как работят колегите ви не само в България, но и по света, вижте кое ще ви хареса и кое - не, вижте кое е актуално като подготовка...и направете най-доброто за университета и специалността си... защото в крайна сметка на никоя държава не й трябват некадърници. А ако нещо залинее и претендира за универсалност, особено в една толкова динамична сфера като МО... извинявайте, става смешно.
В заключение - нека не си мерим пишките, а да анализираме обективно, и то с цел не да злорадстваме и да скандираме West Side is the best side, etc. , а да започнем да работим за едно по-добро бъдеще на дипломацията в България. Защото професионалните такива в последните години са малко, това никой не може да отрече. Нека не изпускаме възможността, която ни се дава.
Съвсем спокойно една голяма дискусия по проблемите на висшето образование като организация, както и учебните планове и практики на специалност МО в България, може да започне от един форум (или повече :P ). Защото ние сме тези, които учат, нали. Тъпо е само да се скача по площада срещу планираните наскоро промени...примерно...а някои даже и това не правят.
Ако не сте съгласни с нещо, имате нова идея, видели сте нещо умно някъде навън и искате да се въведе и у нас - НЕКА да работим за това.

Всеки, който не се вписва в горната картинка, и продължава да си плямпа кръчмарски приказки от рода на СУ е най-добре, УНСС са най-велики, всички са маскари.... няма да стане дипломат от него. Да ходи да продава краставици и домати на пазара, и да спре да спами.

Ако има модератор - да чисти тъпите постове и да оставя само смислени мнения. Ако никой от вас, колеги, не може да измисли такова - LOCK, и всеки в неговата си черупка.

П.С. Относно пазара на труда... пак си помислете кой поставя летвата и кой я вдига. И кой печели от това - ние, спорта, държавата...?

П.П.С. Когато някой от вас, колеги, спре да гледа на съревнованието между двата университета като на игра с нулев резултат, тогава ще върви дипломацията напред.
-някой не разбра? За справка - конспекта по ТВП в УНСС :D
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Да продаваш краставици и домати на пазара не е лошо!Там също има умни хора...
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

DemonHunter написа:СУ е най-добре
Епа продължаваме. Жестоко грешиш, ако си мислиш, че ще се спреме :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Не напразно съм влязъл в СУ, за да ми е кеф във всичко - докато съм във факултета, докато уча, докато пиша във форума и всякакви такива неща. И сега се възползвам, така да се каже. Имам ли право? Имам. Точка по въпроса.
Изображение
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

Ще дам няколко примера колко "добре" е в УНСС.

Аз съм 1ва година в СУ :) ( все пак всеки избира Най-доброто :lol: ).
Бях приета в УНСС. От както се помня все ми се говори, колко хубаво било там, колко невероятно и т.н и т.н ( и все от хора които НИКОГА не са учили там).

По стечение на обстоятелствата имаме някой друг професор семейни приятели от години. Един от тях е декан на факултет в УНСС. И когато пред мен стоеше дилемата СУ - УНСС, аз се допитах до тези хора, които са вътре в системата с надеждата да ми дадат най-добрите насоки.
Единият професор ми каза,че ако той сега трябва да избира би предпочел СУ. Аз бях като шокирана. Още по-уплашена бях, когато самите те започнаха да ми разказват колко пари трябва да се дават в УНСС от почти всеки 2ри студент,за да завърши. И т.н....те самите ме посъветваха да избера СУ. И го направих...и знаете ли НЕ СЪЖАЛЯВАМ.
Не съжалявам нито за миг,че предпочетох най-стария, най-големия и най-добрия университет в България.

Отностно по-горния пост в който се прехвалва този тъп университет,мога да кажа само едно: при нас не се правят изпити с по 300 човека в аудитория.Ние сме в група по 10 - 15. При нас ако нямаш хендз фрий на изпита, не си най-големия балък. При нас няма професори, които пред огромна аудитория да кажат,че тежът 150 килограма, и за да си вземеш изпита трябва да платиш толкова колкото тежи ама в евро.
На нас ни се налага да учим, налага ни се да положим малко усилия. За разлика от приятелите ми от УНСС ( 50% от тях са там), които всяка вечер са на дискотека, които НЕ сядат да учат, и които вобще не се вястват на лекции.....и все пак си взимат изпитите ...с хендз фрий ....Егати доброто обучение.

Аз предлагам да си стоите във вашия форум, и да оставите нас намира:) :wink:
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Nikince написа:Не съжалявам нито за миг,че предпочетох най-стария, най-големия и най-добрия Университет в България.
Nikince написа:Отностно по-горния пост в който се прехвалва този тъп университет (унсс :) бел. авт.)
Nikince написа:Аз предлагам да си стоите във вашия форум, и да оставите нас намира:) :wink:
Ето. Знаех си, че има още хора, които МИСЛЯТ ПРАВИЛНО :wink:

Така че онея да бегат оттука, защото не сме като тях с бол фри тайм.
Nikince написа:На нас ни се налага да учим
Аре лека от мене!
Изображение
Аватар
DemonHunter
В началото бе словото

Мнение от DemonHunter »

СУ, като най-стар университет, е нормално да е с най-голяма практика в корупцията, не мислите ли :D Примери такива колкото искате, във всички университети. Такива аргументи издишат от раз. Някой да каже нещо смислено все пак?

П.С. Дума "фри тайм" в българския език не съществува. Разбира се, това може би е новост в учебния план по МО на СУ, които са една крачка напред в словотворчеството в България.

П.П.С. Това е добра идея за нова специалност в най-стария университет в България... там би била най-елитната...
Последно промяна от DemonHunter на 17 Май 2007, 23:28, променено общо 1 път.
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

DemonHunter написа:СУ като най-стар университет е нормално да е с най-голяма практика в корупцията, не мислите ли :D Примери такива колкото искате, във всички университети. Такива аргументи издишат от раз. Някой да каже нещо смислено?

П.С. Дума "фри тайм" в българският език не съществува. Разбира се, това може би е новост в учебния план по МО на СУ, които са една крачка напред в словотворчеството в българия.

П.П.С. Това е добра идея за нова специалност в най-стария университет в България... там би била най-елитната...

Ти като гледам, доста време прекарваш във форума ни. Явно вашият нещо издиша,а? :wink:

Знаеш ли, имам едно предложение за теб. Скрий се и повече не се показвай с твоите "мъдри мисли" :)
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Аватар
DemonHunter
В началото бе словото

Мнение от DemonHunter »

Явно ви става традиция да гоните инакомислещите.... промити мозъци. Не търпите критика, дори когато тя е конструктивна.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

DemonHunter написа:Явно ви става традиция да гоните инакомислещите.... промити мозъци. Не търпите критика, дори когато тя е конструктивна.
Да не ти пука...
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

Я чакай малко. Идва някой си от някъде си, и почва да говори, колко зле ни бил университетът, колко слаби били специалностите и т.н.
На база какво правиш тези свои изводи?!
Колко професора от СУ, са дошли и са ти казали, колко нещастен е този университет, колко много корупция има в него, и как не им пука за студентите?! Колко?!?!?!
На мен ми го казаха. Професори, от прехваления УНСС. Преподават там, а самите те казват колко зле е. За какво конструктувно мнение ми говориш в случая.

ПС - Аз ти предлагам да изчезнеш, така както си и дошъл, без много шум. Ти не приемаш. Само не разбирам защо?!
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

не може да се кръщава целия университет като добър или лош или корумпиран ..
аз най-много уважавам юридическия факултет и факултета по матеиматика и информатика
всъщност аз само тях уважавам и не мисля че в БГ има по-добро място за тея специлности в тея два факултета
всъщност освен че мисля то си е така ..
ама за останалите факултети разнни биологически, химични ,географски философски ..... no comment ...
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”