философия - психология

Подфорум към Философския факултет

Модератор: Плазмодий

impure_blood
От дъжд на вятър

философия - психология

Мнение от impure_blood »

Казват, че прехвърлянето от една специалност в специалност от същия факултет е осъществимо. А от философия в психология някой знае ли да са ставали прехвърляния? Знам, че е нужен успех.. но не трябва ли и някакво място да се освободи в тая психология.. тя щеше да се напълни, ако всеки над 4.50 се тикнеше там след първата си година...
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ми не всички искат да се тикнат там бе, мацка, да не говорим,че 4.50 не се изкарва толкова лесно (всъщност във философския може и да се изкарва) :D Тая държава и от дървени философи има нужда :wink: А и си мисля, че има някаква определена бройка за прехвърлянето, но не съм сигурна дали не бъркам с бройка за второ висше. :D
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

има си определен брой места ,които се отпускат за прехвърлени студенти.ама всеки път е различно.точно за психологията не знам детайли,но за най-желаните специалности има стотици кандидати за прехвърляне ,а прехвърлят 10 - ина човека... :oops: Ужким ги класират по успех,но както казах не е гаранция...Не всеки се прехвърля по реда , с "едно рамо "от някого ,но тва е болен въпрос.Затова нищо не е гарантирано,но шанс определено имаш.нищо не пречи да пробваш.Имам много познати които се прехвърлиха с успех. :wink: даже за правото бяха прехвърлили около 150 човека...зависи от бройката,която отпускат и успех.
impure_blood
От дъжд на вятър

Мнение от impure_blood »

Ми не всички искат да се тикнат там бе, мацка
Това да се чува, мацка :Р .. Пък и не мога да разбера защо всички са се юрнали това да учат, при условие че в същото време същите тези всички хленчат, че психологията нямала приложение за момента... Странна работа! :twisted: :twisted:
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Има си доста добро приложение!!!като гледам в Интернет обявите за работа всяка 2-ра фирма търси хора с висше - психология за управление на човешките ресурси...доста се търси това напоследък.Става модерно.
impure_blood
От дъжд на вятър

Мнение от impure_blood »

управление на човешките ресурси... престижно....
Аватар
yolina
В началото бе словото
Курс: друг

психология

Мнение от yolina »

веднъж да чуя във форумите нещо за психология, а щом е хубаво- още по- добре :lol:
Аз тази година ще започвам да я уча, и макар че ми беше 1во желание, вече не ми харесва особено. Може да пробвам др година да се прехвърля журналистика, което си ме кефи адски много или да изкарам 4 години психология ,а после да уча магистратура журналистика. Не знам кое епо-добре, но май второто :D
Pravi kakvoto trqbva i iska6, a da stava kakvoto 6te :))))) Vse pak imame edin jivot, nali :)
Аватар
Filosoff
В началото бе словото

Мнение от Filosoff »

Нито психологията, още по-малко пък философията е за всеки. Всеки може да стане счетоводител например.
Колкото до дървените философи- казано че не не само с хляб ще живее човек, тъй че строго меркантилното мислене не ми е по вкуса.
Колкото до реализацията - вярно е хич я няма.... засега. То къде ли има реализация? Адвокати, инжинери, лекари, икономисти пък дори и разни доценти карат таксита или мият чинии на вън.
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Тъжна работа. :cry: Доста песимистично звучи това...Дано след време положението да се промени .Опитвам се да бъда оптимист.А наистина не всяка работа е за всеки човек.Нужно е желание , иначе ученето е безмислено!
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

got написа:Има си доста добро приложение!!!като гледам в Интернет обявите за работа всяка 2-ра фирма търси хора с висше - психология за управление на човешките ресурси...доста се търси това напоследък.Става модерно.
Е да, но това е професия с длъжностна характеристика :
"Изготвяне психологически портрети на служителите, интервю с
нови служители, следене за спазване и поддържане на реда и дисциплината в офиса..." Иначе казано не правиш нищо, а си при шефовете и получаваш добри пари. Имаш готина работа, която може
да я върши всеки, който е ходил до 12ти клас на училище редовно,
а за евентуални загуби на фирмата не носиш отговорност. С две думи -
работа мечта:) Точно затова на нея наемат хора с връзки :D
/е освен връзки и с късмет може:)/
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Абслолютно вярно.Сладка службица. :lol: :evil: Кой се уреди , уреди...
Аватар
Filosoff
В началото бе словото

Мнение от Filosoff »

Успех момчета - поне знаете какво искате!
Добрата новина е че и психологията и философията са специалности които ви развиват като личности - за разлика от някои други които имат обратен ефект. А когато човек се изгради като личност, като култивира в себе си необходимите качества няма как да не се реализира!
Just Maria
В началото бе словото
Специалност: НУПЧЕ
Курс: първи

Re: философия - психология

Мнение от Just Maria »

Абсолютно подкрепям Filosoff.Човек,завършил Психология,например ще знае много повече за живота,отколкото,ако не учил тази специалност.Ще е наясно как да общува пълноценно,как правилно да възпита бъдещите си деца,как най-добре да се справи с проблемите си и още какво ли не.
Every misfortune has its uses!
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Или човек завършил Психология и мислил над проблемите на психиката се побърква тотално,не улавя границата на дистанцираност от проблемите на клиентите си,без да иска експериментира с децата си и пихтията е пълна :bounce:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
PluSHeNa PanDA
В началото бе словото

Мнение от PluSHeNa PanDA »

Това с прехвърлянето от философия в психология и мен ме вълнува...но ако някой може ще ми каже ли нещо повече за магистратура психология след 4 години философия? или за 2ра специалност психология поздробности..? че чувам тука някакви неща за изисквания езици успех но нищо сигурно и конкретно само слухове...не че нещо и има на философията де добре си е само,че психологията бими свършила повече работа някак си :albino: :albino: :albino:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “ФФ”