философия - психология
Модератор: Плазмодий
-
impure_blood
- От дъжд на вятър
философия - психология
Казват, че прехвърлянето от една специалност в специалност от същия факултет е осъществимо. А от философия в психология някой знае ли да са ставали прехвърляния? Знам, че е нужен успех.. но не трябва ли и някакво място да се освободи в тая психология.. тя щеше да се напълни, ако всеки над 4.50 се тикнеше там след първата си година...
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ми не всички искат да се тикнат там бе, мацка, да не говорим,че 4.50 не се изкарва толкова лесно (всъщност във философския може и да се изкарва)
Тая държава и от дървени философи има нужда
А и си мисля, че има някаква определена бройка за прехвърлянето, но не съм сигурна дали не бъркам с бройка за второ висше. 
има си определен брой места ,които се отпускат за прехвърлени студенти.ама всеки път е различно.точно за психологията не знам детайли,но за най-желаните специалности има стотици кандидати за прехвърляне ,а прехвърлят 10 - ина човека...
Ужким ги класират по успех,но както казах не е гаранция...Не всеки се прехвърля по реда , с "едно рамо "от някого ,но тва е болен въпрос.Затова нищо не е гарантирано,но шанс определено имаш.нищо не пречи да пробваш.Имам много познати които се прехвърлиха с успех.
даже за правото бяха прехвърлили около 150 човека...зависи от бройката,която отпускат и успех.
-
impure_blood
- От дъжд на вятър
-
impure_blood
- От дъжд на вятър
- yolina
- В началото бе словото
- Курс: друг
психология
веднъж да чуя във форумите нещо за психология, а щом е хубаво- още по- добре
Аз тази година ще започвам да я уча, и макар че ми беше 1во желание, вече не ми харесва особено. Може да пробвам др година да се прехвърля журналистика, което си ме кефи адски много или да изкарам 4 години психология ,а после да уча магистратура журналистика. Не знам кое епо-добре, но май второто
Аз тази година ще започвам да я уча, и макар че ми беше 1во желание, вече не ми харесва особено. Може да пробвам др година да се прехвърля журналистика, което си ме кефи адски много или да изкарам 4 години психология ,а после да уча магистратура журналистика. Не знам кое епо-добре, но май второто
Pravi kakvoto trqbva i iska6, a da stava kakvoto 6te
)))) Vse pak imame edin jivot, nali 
Нито психологията, още по-малко пък философията е за всеки. Всеки може да стане счетоводител например.
Колкото до дървените философи- казано че не не само с хляб ще живее човек, тъй че строго меркантилното мислене не ми е по вкуса.
Колкото до реализацията - вярно е хич я няма.... засега. То къде ли има реализация? Адвокати, инжинери, лекари, икономисти пък дори и разни доценти карат таксита или мият чинии на вън.
Колкото до дървените философи- казано че не не само с хляб ще живее човек, тъй че строго меркантилното мислене не ми е по вкуса.
Колкото до реализацията - вярно е хич я няма.... засега. То къде ли има реализация? Адвокати, инжинери, лекари, икономисти пък дори и разни доценти карат таксита или мият чинии на вън.
- Гост
- Пишеща машина
Е да, но това е професия с длъжностна характеристика :got написа:Има си доста добро приложение!!!като гледам в Интернет обявите за работа всяка 2-ра фирма търси хора с висше - психология за управление на човешките ресурси...доста се търси това напоследък.Става модерно.
"Изготвяне психологически портрети на служителите, интервю с
нови служители, следене за спазване и поддържане на реда и дисциплината в офиса..." Иначе казано не правиш нищо, а си при шефовете и получаваш добри пари. Имаш готина работа, която може
да я върши всеки, който е ходил до 12ти клас на училище редовно,
а за евентуални загуби на фирмата не носиш отговорност. С две думи -
работа мечта:) Точно затова на нея наемат хора с връзки
/е освен връзки и с късмет може:)/
Успех момчета - поне знаете какво искате!
Добрата новина е че и психологията и философията са специалности които ви развиват като личности - за разлика от някои други които имат обратен ефект. А когато човек се изгради като личност, като култивира в себе си необходимите качества няма как да не се реализира!
Добрата новина е че и психологията и философията са специалности които ви развиват като личности - за разлика от някои други които имат обратен ефект. А когато човек се изгради като личност, като култивира в себе си необходимите качества няма как да не се реализира!
-
Just Maria
- В началото бе словото
- Специалност: НУПЧЕ
- Курс: първи
Re: философия - психология
Абсолютно подкрепям Filosoff.Човек,завършил Психология,например ще знае много повече за живота,отколкото,ако не учил тази специалност.Ще е наясно как да общува пълноценно,как правилно да възпита бъдещите си деца,как най-добре да се справи с проблемите си и още какво ли не.
Every misfortune has its uses!
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Или човек завършил Психология и мислил над проблемите на психиката се побърква тотално,не улавя границата на дистанцираност от проблемите на клиентите си,без да иска експериментира с децата си и пихтията е пълна 
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- PluSHeNa PanDA
- В началото бе словото
Това с прехвърлянето от философия в психология и мен ме вълнува...но ако някой може ще ми каже ли нещо повече за магистратура психология след 4 години философия? или за 2ра специалност психология поздробности..? че чувам тука някакви неща за изисквания езици успех но нищо сигурно и конкретно само слухове...не че нещо и има на философията де добре си е само,че психологията бими свършила повече работа някак си