Защо не гласувате?

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Защо не гласувате?

Мнение от Мила »

цитирам себе си от темата за стачките в "Новини":

Айде да отида съвсем в девета глуха - плачеше ми се, когато не отидох да гласувам за президент. Плачеше ми се, защото нямах за кого да гласувам - а да гласувам против някого мога и в БигБрадър. И на себе си съм обещала, че ще гласувам едва тогава, когато видя хора с идеи и желание за работа, а не тъпи, назубрени клишета, които звучат модерно и европейски. Ще гласувам тогава, когато някой основе партия, съставена от личности, а не от политически секретари на разни "добре облечени бизнесмени

Защо не гласувате вие? И не ми казвайте, че го правите, не ви вярвам. Според данни на НЦИОМ избирателната активност в страната към 17.00 в деня на президентските избори е била 41.21%. Т.е. ако приемем, че във форума, всички 6317 потребители са пълнолетни и имат право да гласуват:
:arrow: гласували ще са 2590 души

останалите 3727 са се въздържали - защо?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Щото не ме вълнува нищо свързано с тая държава.
Никога не съм гласувал, дори не знам как :lol:
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

по националните телевизии върви едно образователно клипче...:) всъщност няколко... майката междудругото има много наркомански поглед:)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Тамян
Пишете, о, братя

Мнение от Тамян »

На президентските избори гласувах само на първия тур. Защо не гласувах на втория? Защото ме мързеше да се разкарвам шест преки, искрено казано.. 8) А и защото и без моя глас справедливостта възтържествува! :twisted:
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

еми защото напоследък в България няма правилните хора , за които да гласува човек , ако се появи някой свестен обещавам да се разкарам 3 преки и да го направя , ама до тогава ме губят като гласоподавател :(
In vino verittas
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

Да, темичката е добра и на място. Много съм си блъскал главата коя е правилната позиция и явно още ще си я блъскам, защото всеки ден ставам с ново решение. Аргументите ми да не гласувам са, че просто не виждам вече за кого. От друга страна си казвам, да де, ама кой ги спира кадърните хора да се кандидатират-никой. От което следва, че по-кадърни няма или има, но не им се занимава, което за мен е егоизъм равносилен на накадърност. Та така, ако не гласувам какво следва? Слободия, анархия! Всеки дърпа към себе си чергата, всеки се спасява по единично. И се питам такъв ли пример давам на бъдещите поколения. Все повече в мен се оформя идеята, че трябва да се гласува, дори и да не си възхитен от кандидатите, поради простата причина, че други няма. А последният ми довод е, че е по-добре да мрем заедно, от колкото по отделно. :roll:

И в крайна сметка тоя пост май не е за тук, защото ДНЕС АЗ СЪМ СЪВСЕМ БЛИЗО ДО РЕШЕНИЕТО ДА ГЛАСУВАМ!
Silence tells me secretly Everything!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Съгласен съм с Josif

Мила, аз винаги гласувам, ако искаш вярвай :)

Също така досега не съм пуснал два пъти бюлетина за представители на една и съща политическа сила. Винаги гласувам според ситуацията.

Требе да се гласува
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Аз пък няма да гласувам.
Защото бъдещите ни "европейски представители" са смешни.
И няма да позволят и мен да ме направят смешна.

Йосиф, разбирам какво искаш да кажеш - повярвай ми, чаках с нетърпение 18 си рожден ден, радвах се, че се пада в година на избори - и после йок. Да не гласуваш също е начин да изкажеш мнение. Моят глас не струва колкото един gsm или 2 кебапчета! :roll:

Но сте прави - няма за кого да се гласува, затова хората гласуват за партии, вместо за личности.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

аз гласувах за кмет на С Ф -точно като имах възможност за 1ви път да гласувам :roll:
You're one in a million
You're once in a lifetime
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

И кво, накефи ли се? Щот аз тогава за първи път не гласувах на балотажа.... Аве, пичове и пички, трябва да се гласува по принцип. Иначе си има и изключения... :wink:
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Обикновено си намирам поне срещу кого да гласувам, но напоследък е трудно. На тези избори например искам да гласувам срещу всички :roll: По принцип трябва да се гласува, дори и с отвращение, но си признавам, че последните президентски избори ги пропуснах. Просто постановката "Добрият ловец със съмнително минало ни спасява от лошия и доста тъп въртиопашат вълк" ми дойде в повече
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

абе вие какво мислите за посланието на Софиански: "Той знае как се поема отговорност" :?: :?: :?: :shock:
за мен е връх на цинизма! дори само да бъде споменато между другото е цинично, а да ти е основно послание :shock: :shock: :shock:
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Мила написа:Аз пък няма да гласувам.
Защото бъдещите ни "европейски представители" са смешни.
И няма да позволят и мен да ме направят смешна.
pora_e_priqtel: Внимавай с определенията! Тук потребители не се обиждат.

и ти си смешен....
ПС.
fevernew определя потребителите гласуващи за ДПС като "дебили", аз определям тези които не гласуват като смешници.......
Последно промяна от Moriarty на 17 Май 2007, 09:59, променено общо 2 пъти.
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Аз пък съм за задължително избирателно право (както в Белгия и Гърция) и също за образователен ценз!
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Съгласен съм до голяма степен с теб, но не бива толкова да генерализираме. Кампанията с медиците е на "Ред, законност и справедливост". Мен също ме отвращава и затова няма да гласувам ЗА ТЯХ, но не и въобще. Кампанията на Софиянски също е изключително нагла и затова няма да гласувам и за него. Но все пак ще гласувам. Ако всички те отвращават, а само един ти е безличен, тогава най-добре гласувай за него - пак е нещо.
Публикувай отговор

Обратно към “България”