ПРОТЕСТ и ПЪЛНА БЛОКАДА
Не могат да стачкуват всички здравни работници! Ако това се нарича справедливост, да умират едни, за да има за други по-големи заплати... Има професии в които ефективните стачки са просто нереален и абсурден вариант, освен ако не останат достатъчно на смяна, за да се държи под контрол положението... защото те тези отгоре няма да са засегнати, те си имат лекари на които плащат луди пари и техните лекари няма да стачкуват, ще пострадат обикновените хора, а не това е начинът, струва ми се.
В случая няма просто да се наруши ежедневието, В случая УМИРАТ ХОРА, а това е безвъвратно, поне доколкото аз знам.
Иначе съм съгласна, че живеем в безумна държава и, че нещо трябва да се направи по въпроса, но не това.
В случая няма просто да се наруши ежедневието, В случая УМИРАТ ХОРА, а това е безвъвратно, поне доколкото аз знам.
Иначе съм съгласна, че живеем в безумна държава и, че нещо трябва да се направи по въпроса, но не това.
- KlimBo
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
ПОДКРЕПЕТЕ ГИ
Ами много е просто - не само да цвилите всички, че не можели да протестират ефективно лекарите, ами вземете протестирайте вместо тях. Всеки само се ослушва и бръщолеви, че лекарите са му длъжни да го лекуват за мижави кинти и безропотно да се подчиняват. Много зле, страшно зле е, че обществото мисли по тоя начин. След 1000 години, ако все още има помен от БГ и нешо се е променило елате ми се обадете.
Това е текстови блок, който се прикача към края на това съобщение, щото съм го бил пуснал. Има си ограничение от 255 символа 
- KlimBo
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
ИМА ЛИ СМИСЪЛ
Направо вече се чудя дали има смисъл да си агитирам за пробуждане на общественото съзнание. На всяко изречение се намират по 10 човека дето да се изкажат против. Егати робската нация. Зле е. Всичко е измършавяло. Нямам думи. Е такива хора са предали Левски и сума ти други БГ революционери дето са тръгнали да се борят за народ, който не заслужава нищо добро при такова мислене.
Това е текстови блок, който се прикача към края на това съобщение, щото съм го бил пуснал. Има си ограничение от 255 символа 
Re: ИМА ЛИ СМИСЪЛ
A ти си Левски? Наследник, еквивалент?KlimBo написа:Направо вече се чудя дали има смисъл да си агитирам за пробуждане на общественото съзнание. На всяко изречение се намират по 10 човека дето да се изкажат против. Егати робската нация. Зле е. Всичко е измършавяло. Нямам думи. Е такива хора са предали Левски и сума ти други БГ революционери дето са тръгнали да се борят за народ, който не заслужава нищо добро при такова мислене.
Не се заяждам, просто питам
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Re: ПОДКРЕПЕТЕ ГИ
Титане на мисълта, аз харча намалко пари по лекари и именно за частни здравни услуги. Така че аз давам своята лепта за добруването на тяхната гилдия. Освен това съм участвал в протести по въпроси, които ме вълнуват и не съм се скатавал вкъщи. Само че аз мога да го направя, защото от моето ходене на лекции не зависи животът на хиляди невинни хора, докато от работата на лекарите зависи, при това много пряко. Ти ли си този, който решава дали тези хора да живеят или да умрат?KlimBo написа:Ами много е просто - не само да цвилите всички, че не можели да протестират ефективно лекарите, ами вземете протестирайте вместо тях. Всеки само се ослушва и бръщолеви, че лекарите са му длъжни да го лекуват за мижави кинти и безропотно да се подчиняват. Много зле, страшно зле е, че обществото мисли по тоя начин. След 1000 години, ако все още има помен от БГ и нешо се е променило елате ми се обадете.
klimbe, а аз към настоящият момент запазвам самообладание тъй като (съгласи се) все от някъде трябваше да се започне с тези увеличения.
Вярно - тъпо бе началото да се постави тъкмо откъм тази незаслужила с кой знае какво труженическа прослойка, но какво пък и те семейства хранят, та в тази връзка - простимо!
Съвета ми е лекарите и даскалите да покротат малко.Ако пък решат, че са чакали твърде дълго - съшиваме знамето, посочваме байрактара и на война като на война.
Мъчно се траят подлогите в парламента - да бе лъжа, ама не е
Вярно - тъпо бе началото да се постави тъкмо откъм тази незаслужила с кой знае какво труженическа прослойка, но какво пък и те семейства хранят, та в тази връзка - простимо!
Съвета ми е лекарите и даскалите да покротат малко.Ако пък решат, че са чакали твърде дълго - съшиваме знамето, посочваме байрактара и на война като на война.
Мъчно се траят подлогите в парламента - да бе лъжа, ама не е
- KlimBo
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Въобще няма смисъл да се спори. Доказа се и твърдението ми, че на всяко мое изречение моментално изкачат хора, които не казват нищо свястно, ами обръщат всичко на простотия и критика според техния аршин. Не съм казал, че аз съм съвременния Левски, но явно Тамян само толкова може да измисли. Да ги питаш за сериозно предложение по случая две думи не могат да ти кажат.
Много е тъпо да се надцакване, кой заслужава и кой не да взима повече пари. Нали знаете приказката за селските първенци - даскала, кмета и попа.
Добре де, ама попа отдавна вече е само герой на вицове (и клипове на Азис), кметът - да прави пейки и да мълчи, че да не му се случи същото като на Янков, а даскалът отдавна избяга от село и се преквалифицира в продавач на стари коли...
Добре де, ама попа отдавна вече е само герой на вицове (и клипове на Азис), кметът - да прави пейки и да мълчи, че да не му се случи същото като на Янков, а даскалът отдавна избяга от село и се преквалифицира в продавач на стари коли...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- KlimBo
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Мила, наистина е тъпо. Аз пиша 3 изречения и след мен 3-4 човека по 5 изречения срещу мен. Само не мога да разбера, защо тоя изпростял вече до безкрайност народ си мисли, че лекарите са длъжни да му работят. Тва ме изумява до безкрайност. И какво - ще застанете до всеки лекар с автомат насочен срещу него и ще го задължите да работи. Явно не осъзнавате, че животите Ви са в техните ръце и ако искате качествено здравеопазване трябва да се покаже солидарност. А то всъщност се получава точно обратното. Т'ва не е нация, а сбирщина.
Виж какво - не ми се иска да отида в болница и да ми кажат - ами сори, мацка, ама днес приемаме само спешни случай, защото не стачкуваме.
Но ефективна стачка на лекари може да има - нека си се явяват на работа според графиците, но тези който не са смяна - да стачкуват. Да блокират площад Народно събрание и кръстовището на Левски и Патриарх Евтимий, да видим какво ще стане тогава.
Но заедно с тях да излязат и учителите, и шофьорите, и железничарите, и студентите, и всички останали. Казах го вече един път - м а с и т е с а с и л а. Единство му е майката, драги сънародници.
Но ефективна стачка на лекари може да има - нека си се явяват на работа според графиците, но тези който не са смяна - да стачкуват. Да блокират площад Народно събрание и кръстовището на Левски и Патриарх Евтимий, да видим какво ще стане тогава.
Но заедно с тях да излязат и учителите, и шофьорите, и железничарите, и студентите, и всички останали. Казах го вече един път - м а с и т е с а с и л а. Единство му е майката, драги сънародници.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Re: БЕТОН
Епа Климбо продължава да дава компетентни мнения
Безредици... Номера е ред да има, безредици... най-лесната работа. Сякаш сега не е безредица.
А не съм ти и виновен, че не подкрепяш "Огнения меч". Имаше хора, които го подкрепиха. И то не малко. А ти си сред тея, като медиите, които не казаха една дума и не написаха един ред. Ще видиме след време колко хора ще събереме, защото Огнения меч ще се вдигне отново.
Това не трябва да се подлага на каквито и да било съмнения.
И отново се връщам на безредиците, като давам актуален пример от Света, а не истории отпреди сто и повече години, когато е било едно, а сега нещата са съвсем различни. В Близкия изток така се уредиха, че просто нямам думи. Още не може да стане ясно кое е Ивицата газа, кое западния бряг на река Йордан, кое Палестина, Израел и тн. Всеки ден я бомбичка, я престрелки в стил ЦеЕс. И какво постигат? Абсолютно нищо за 50 години. Но военната индустрия трябва да си има пазар и затова се подклаждат конфликти. Балканите бяха именно за това, Ирак, Иран... А тея просто са абонати от сума време. Но да не се отклонявам от темата. В Свят в, в който властва мира, отворените общества, свят на глобализация, да се говори за решаване на проблеми с безредици и на кой какъвто комплекс му избило да си го решава както си знае... ееее не мога да го разбера.
Хвърляй ти. Кой те спира?KlimBo написа:като не Ви стиска едно паве да хвърлите.
Безредици... Номера е ред да има, безредици... най-лесната работа. Сякаш сега не е безредица.
А не съм ти и виновен, че не подкрепяш "Огнения меч". Имаше хора, които го подкрепиха. И то не малко. А ти си сред тея, като медиите, които не казаха една дума и не написаха един ред. Ще видиме след време колко хора ще събереме, защото Огнения меч ще се вдигне отново.
И отново се връщам на безредиците, като давам актуален пример от Света, а не истории отпреди сто и повече години, когато е било едно, а сега нещата са съвсем различни. В Близкия изток така се уредиха, че просто нямам думи. Още не може да стане ясно кое е Ивицата газа, кое западния бряг на река Йордан, кое Палестина, Израел и тн. Всеки ден я бомбичка, я престрелки в стил ЦеЕс. И какво постигат? Абсолютно нищо за 50 години. Но военната индустрия трябва да си има пазар и затова се подклаждат конфликти. Балканите бяха именно за това, Ирак, Иран... А тея просто са абонати от сума време. Но да не се отклонявам от темата. В Свят в, в който властва мира, отворените общества, свят на глобализация, да се говори за решаване на проблеми с безредици и на кой какъвто комплекс му избило да си го решава както си знае... ееее не мога да го разбера.

-
Brainless Pirate
- Гутенберг
KlimBo, независимо кой от нас колко е или не е интелигентен (това какво общо има...), независимо, че бихме отишли на протеста, независимо от това какво подписваме, факт е, че като спре транспортът, има ефект, защото целият град страда, а като идем ние на протест, на никой не му пука от нас дали ходим на лекции и дали преподавателите ни ходят на работа. (и това не е мнение, то е констатация.. пак бих отишла на протеста, пак бих подписала подписката, ама това няма да промени факта, че на гражданите не им пука дали учителите работят или не, докато за шофьорите им пука.)
За лекарите не знам, мисля, че в случая ние не сме лекари и не можем да решаваме да стачкуват или не, нито как да стачкуват, нито дали имат законно право на това. Тия въпроси за лекарите какво да ги дъвчем, като не сме от гилдията и не знаем точно как стоят нещата. И не забравяй, че има хипократова клетва, а за учителите и шофьорите не, има някаква разлика.
За лекарите не знам, мисля, че в случая ние не сме лекари и не можем да решаваме да стачкуват или не, нито как да стачкуват, нито дали имат законно право на това. Тия въпроси за лекарите какво да ги дъвчем, като не сме от гилдията и не знаем точно как стоят нещата. И не забравяй, че има хипократова клетва, а за учителите и шофьорите не, има някаква разлика.