СУ или УНСС
Модератор: Boromir
СУ или УНСС
Здравейте! Искам да ви попитам един доста тривиален въпрос, но все пак искам да избегна чуденето ако влезна и в 2та университета какво да правя. Значи имам няколко спец за които се пробвам и се интересувам само от тях. Това са МО, Публична администрация, Политология, Право, Европеистика. До колкото знам тези спец нямат икон насоченост. При това положение, кое е за предпочитане, да кажем примерно Политология в СУ или МО в УНСС?, като обърна внимание че МО ми е първо желание. 10х предв

аз бих препоръчал СУ разбира се
имам много добра приятелка която учи Политология в СУ ама друг е въпроса какво ще работиш после с тая политология .... всъщност няма какво да работиш с нея
но съмнявам се и 4-те написани специалности да са по-добре в унсс от колкото в СУ ...
за правото няма какво да се говори даже
имам много добра приятелка която учи Политология в СУ ама друг е въпроса какво ще работиш после с тая политология .... всъщност няма какво да работиш с нея
но съмнявам се и 4-те написани специалности да са по-добре в унсс от колкото в СУ ...
за правото няма какво да се говори даже
- явор
- Летописец Виртуоз
Щом насочеността не е икономическа - РАЗБИРА СЕ, ЧЕ СУ!

Извинявай, обаче имаше един кандидат-студент, който искаше арабистика, ама за всеки случай го приеха и всички други специалности, които искаше (сред тях беше и правото). Справи се достатъчно добре и по предмети, които не са му за първо желание и то литература и история. Аз пък имах общо 3 желания - право, МО и стоп.управление, а тези трите са с 4 изпита - БЕЛ, език, история и математикаHoTi написа:Освен това, ти искаш и право, и европеистика, и още доста други неща.....ти колко предмета готвиш![]()
доколкото знам за правото са нужни история и литература, а за европеистиката - история и език
Или си имаме работа с изключително талантлив човек, или ти нещо си се объркал
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Нещата са от прости по прости - ако искаш да работиш с по-хуманитарна насоченост - давай СУ смело. Ако имаш желание да се занимаваш с икономика, финанси и т.н. - УНСС.
За това, че специалностите съвпадат - в СУ се учи за дипломат съответно при МО, а в УНСС са икономически отношения, съответно учиш други работи.
Също може да сравниш и учебните планове и да видиш какво ти допада повече. Всичко е достъпно на сайтовете на университетите. За мен най-голямото предимство в СУ е, че математика не се учи, ако не си в такава специалност
За това, че специалностите съвпадат - в СУ се учи за дипломат съответно при МО, а в УНСС са икономически отношения, съответно учиш други работи.
Също може да сравниш и учебните планове и да видиш какво ти допада повече. Всичко е достъпно на сайтовете на университетите. За мен най-голямото предимство в СУ е, че математика не се учи, ако не си в такава специалност
medicate, medicate
- DADO
- Легендарен флуудър
Е как какво ще работиш, депутат ще станешTraqn`` написа:аз бих препоръчал СУ разбира се
АбсюлотноБeтон написа:Не колега. Динозавър с амеба.
Тамян, който имаше 6.00 на цитатите миналата година.явор написа:Извинявай, обаче имаше един кандидат-студент, който искаше арабистика, ама за всеки случай го приеха и всички други специалности, които искаше (сред тях беше и правото). Справи се достатъчно добре и по предмети, които не са му за първо желание и то литература и история. Аз пък имах общо 3 желания - право, МО и стоп.управление, а тези трите са с 4 изпита - БЕЛ, език, история и математика
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
damien
- Да живей словото
- Курс: трети
ако не депутат, журналистAxel написа:Е как какво ще работиш, депутат ще станешTraqn`` написа:аз бих препоръчал СУ разбира се
имам много добра приятелка която учи Политология в СУ ама друг е въпроса какво ще работиш после с тая политология .... всъщност няма какво да работиш с нея![]()
само да ти кажа че потока им е 80 души всяка година ... а има още поне 4-5 университета с тази специалности ... демек всяка година излизат политолози да напълнят по един парламент от 240 човека ...Axel написа:Е как какво ще работиш, депутат ще станешTraqn`` написа:аз бих препоръчал СУ разбира се
имам много добра приятелка която учи Политология в СУ ама друг е въпроса какво ще работиш после с тая политология .... всъщност няма какво да работиш с нея![]()
АбсюлотноБeтон написа:Не колега. Динозавър с амеба.Само че УНСС предлага много по-широка гама от икономически специалности. Трябва в СУ да направят Финанси, Счетоводство и МИО
как ти се струва тая работа ... дали ще стане депутат някой от тах ...
депутати стават само юристи и икономисти ..
а политолозите стават безработни .. бъди сигурен
а и стига сте сравнявали СУ с УНСС .. все едно да сравняваш Техническия с Винса
това са различен тип университети
*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
-
Havelock Vetinari
- В началото бе словото
Здравейте.
Аз уча МО в УНСС, трети курс съм.
Първо, това означава, че не съм нито една от другите три специалности. Така че за тях няма да изказвам мнение.
За МО обаче ще изкажа мнение. МО е по-добре преподавано в УНСС. По-добре и по-отдавна (31 години) развито, с по-добри преподаватели, с по-добре организирана катедра. И с по-широк периметър на покривани специални дисциплини.
Това е.
Аз уча МО в УНСС, трети курс съм.
Първо, това означава, че не съм нито една от другите три специалности. Така че за тях няма да изказвам мнение.
За МО обаче ще изкажа мнение. МО е по-добре преподавано в УНСС. По-добре и по-отдавна (31 години) развито, с по-добри преподаватели, с по-добре организирана катедра. И с по-широк периметър на покривани специални дисциплини.
Това е.
Ако нямаш къде да отидеш, ела на себе си. Танго
Да не говориме и че МО в УНСС е в направление "Полит науки" и няма нищо общо с икономиката. Значи много благодаря на всички за мненията и мога да кажа че Casapa, който ми писа на ЛС е напълно прав 
Поправка. В учебния плас на Политология, МО и др се включват и икон дисциплини. А в СУ тези спец влизат във Философския факултет, което пък ме навежда на мисълта, че практическото намиране на работа е по-осъществимо конкретно за тези спец ако си завършил УНСС. Защото те съчетават 2 в едно политика и икономика, а в СУ поне такова чувство имам се набляга на "философското" начало
Поправка. В учебния плас на Политология, МО и др се включват и икон дисциплини. А в СУ тези спец влизат във Философския факултет, което пък ме навежда на мисълта, че практическото намиране на работа е по-осъществимо конкретно за тези спец ако си завършил УНСС. Защото те съчетават 2 в едно политика и икономика, а в СУ поне такова чувство имам се набляга на "философското" начало