И все пак - вие ми изглеждате интелигентни, сега малко предполагам ще се лигавите по форуми и наживо "ма аз не знам, ма такова изпуснах онуй" и като излязат оценките дано станете нормални 18 годишни отново
КСК 2007 - литература и история
Модератор: Boromir
Хах.. ама хора да знаете че това с тези изпити и канд-студ кампании си е голям шаш и паника. При положение че от това зависи бъдещето ти, дали ше бачкаш в некое кафе напр и ше затъпяваш или... ше станеш студент/ка, учене, нови приятели, купончета.. определено и аз ще се панирам. Не че нивото на образов ни е супер високо, но определено е за предпочитане пред тва да бачкаш в некой склад или магазин за дрехи. Всеки иска офисче, с удобства и голяма заплатка.. но затова се иска висше, няма зн какво само да го имаш. Като съм гледала обяви за работа това съм забелязала.
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Учи, да не работиш са казвали на времето. За съжаление, много хора таят такива мечти и сега, мислейки че висшето гарантира много неща...
за fank0_ - никой не може да ти каже точно колко теми са, защото формулировките в деня на изпита може да се различават много от тези в конспекта, но самия фактологически материал е същия. Пример - може да има за развитие на България 1878-1879 (сиреч ВРУ), но може и да е дадено разширено до 1885. А в конспекта това е една тема. Затова най-добре се ръководи по него, макар че нещата никога не са 1:1
за fank0_ - никой не може да ти каже точно колко теми са, защото формулировките в деня на изпита може да се различават много от тези в конспекта, но самия фактологически материал е същия. Пример - може да има за развитие на България 1878-1879 (сиреч ВРУ), но може и да е дадено разширено до 1885. А в конспекта това е една тема. Затова най-добре се ръководи по него, макар че нещата никога не са 1:1
medicate, medicate
- Licenti0us
- От дъжд на вятър
Мерси, Phoebe
Само не мога да разбера защо по един изпит, материалът по който си е чиста фактология, няма ясен коспект. Разбирам, по литература например може да има и милион формулировки, няма проблем. Какво им пречи да напишат :
Тема 1 - това, това и това
Тема 2 - това, това и т.н.
В момента излиза, че уводите и заключенията трябва да си ги съчинявам на място в зависимост от формулировката на темата. А и като цяло става по-объркано по този начин, просто няма смисъл.
Само не мога да разбера защо по един изпит, материалът по който си е чиста фактология, няма ясен коспект. Разбирам, по литература например може да има и милион формулировки, няма проблем. Какво им пречи да напишат :
Тема 1 - това, това и това
Тема 2 - това, това и т.н.
В момента излиза, че уводите и заключенията трябва да си ги съчинявам на място в зависимост от формулировката на темата. А и като цяло става по-объркано по този начин, просто няма смисъл.
The more I see of human beings
the more I like animals
the more I like animals
мда бе, толкова по лесно щеше да е да ви кажат какво точно да назубрите. айде по-тихо 
темата за БРЦК е една от най-лесните теми, когато седнеш и я научиш, а после за разнообразие вземеш, че я разбереш - на мен лично частта с учредяването и приемането на разните му там устави са ми я обяснявали 8 пъти, докато накрая я разбрах!
Тая практика важи за 90% от темите - и това го казва, човек, който се е издънил на изпита, точно защото е зубрил!
темата за БРЦК е една от най-лесните теми, когато седнеш и я научиш, а после за разнообразие вземеш, че я разбереш - на мен лично частта с учредяването и приемането на разните му там устави са ми я обяснявали 8 пъти, докато накрая я разбрах!
Тая практика важи за 90% от темите - и това го казва, човек, който се е издънил на изпита, точно защото е зубрил!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- la_cazadora
- Драскач
Ами, ДА! Как ще се явяваш на изпит без да знаеш какво точно искат от теб?????!!!!!! Ти нова история няма да измислиш. Фактите са едни и същи. И е най-логичното нещо да ти кажат на какво искат да знаеш.мда бе, толкова по лесно щеше да е да ви кажат какво точно да назубрите
В мнението на fank0_ има нещо вярно! Няма нито един учебник, нито едно помагало, нито един сборник с теми, за което да се каже: Ето на, това е всичко, което искаме от вас да знаете за изпита! И да се знае, че тази фактология ти е достатъчна за 6! А те какво? Купих им учебника на преподавателите от СУ на издателство ПЛАНЕТА (автори - Георги Бакалов, Иван Илчев и всичките му там историци от СУ), купих им помагалото на същите тия, купих им и зелената книжка с плановете за теми и се оказа, че нито едно от тях не съдържа пълната информация за тоя изпит!!!
Е, какво искат? Да им ходя на курсовете? Или направо на частни уроци? А, бе я ... off! Мафията в СУ с тия КСК е страшна!!!