КСК 2007 - литература и история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Колко е готино, да нямаш такива хора в живота си 8)
И все пак - вие ми изглеждате интелигентни, сега малко предполагам ще се лигавите по форуми и наживо "ма аз не знам, ма такова изпуснах онуй" и като излязат оценките дано станете нормални 18 годишни отново :)
medicate, medicate
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

ех...аз вече изгубих надежда да стана отново НОРМАЛНА... :D
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Никой не е нормален, просто едни се преструват по-добре от други :D
medicate, medicate
curse
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от curse »

Хах.. ама хора да знаете че това с тези изпити и канд-студ кампании си е голям шаш и паника. При положение че от това зависи бъдещето ти, дали ше бачкаш в некое кафе напр и ше затъпяваш или... ше станеш студент/ка, учене, нови приятели, купончета.. определено и аз ще се панирам. Не че нивото на образов ни е супер високо, но определено е за предпочитане пред тва да бачкаш в некой склад или магазин за дрехи. Всеки иска офисче, с удобства и голяма заплатка.. но затова се иска висше, няма зн какво само да го имаш. Като съм гледала обяви за работа това съм забелязала.
Аватар
fank0_
В началото бе словото

Мнение от fank0_ »

Някой може ли да ми каже колко теми са в този конспект ? Аз ги сметнах 23 , ама не съм твърде убеден.
The more I see of human beings
the more I like animals
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

curse написа:Всеки иска офисче, с удобства и голяма заплатка.. но затова се иска висше
:lol: :lol: :lol: :wink:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

^PrincessA^ написа:
curse написа:Всеки иска офисче, с удобства и голяма заплатка.. но затова се иска висше
:lol: :lol: :lol: :wink:
мноооо ясно "Който учи, той ще сполучи!" :lol:
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Учи, да не работиш са казвали на времето. За съжаление, много хора таят такива мечти и сега, мислейки че висшето гарантира много неща...
за fank0_ - никой не може да ти каже точно колко теми са, защото формулировките в деня на изпита може да се различават много от тези в конспекта, но самия фактологически материал е същия. Пример - може да има за развитие на България 1878-1879 (сиреч ВРУ), но може и да е дадено разширено до 1885. А в конспекта това е една тема. Затова най-добре се ръководи по него, макар че нещата никога не са 1:1
medicate, medicate
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

относно темите, не е ли малко посредствено да се пада абсолютно същата формулировка за Аспарух и тервел като миналата КСК :shock:
пп: имам предвид от служебните темички
Аватар
Licenti0us
От дъжд на вятър

Мнение от Licenti0us »

мале как щях да изляза на тази тема, с наведена глава, срам и позор, но какво да се прави... това ми е най-гадната тема от Средновековие
Аватар
fank0_
В началото бе словото

Мнение от fank0_ »

Мерси, Phoebe :)

Само не мога да разбера защо по един изпит, материалът по който си е чиста фактология, няма ясен коспект. Разбирам, по литература например може да има и милион формулировки, няма проблем. Какво им пречи да напишат :

Тема 1 - това, това и това
Тема 2 - това, това и т.н.

В момента излиза, че уводите и заключенията трябва да си ги съчинявам на място в зависимост от формулировката на темата. А и като цяло става по-объркано по този начин, просто няма смисъл.
The more I see of human beings
the more I like animals
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

мда бе, толкова по лесно щеше да е да ви кажат какво точно да назубрите. айде по-тихо :)

темата за БРЦК е една от най-лесните теми, когато седнеш и я научиш, а после за разнообразие вземеш, че я разбереш - на мен лично частта с учредяването и приемането на разните му там устави са ми я обяснявали 8 пъти, докато накрая я разбрах!
Тая практика важи за 90% от темите - и това го казва, човек, който се е издънил на изпита, точно защото е зубрил!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

мда бе, толкова по лесно щеше да е да ви кажат какво точно да назубрите
Ами, ДА! Как ще се явяваш на изпит без да знаеш какво точно искат от теб?????!!!!!! Ти нова история няма да измислиш. Фактите са едни и същи. И е най-логичното нещо да ти кажат на какво искат да знаеш.
В мнението на fank0_ има нещо вярно! Няма нито един учебник, нито едно помагало, нито един сборник с теми, за което да се каже: Ето на, това е всичко, което искаме от вас да знаете за изпита! И да се знае, че тази фактология ти е достатъчна за 6! А те какво? Купих им учебника на преподавателите от СУ на издателство ПЛАНЕТА (автори - Георги Бакалов, Иван Илчев и всичките му там историци от СУ), купих им помагалото на същите тия, купих им и зелената книжка с плановете за теми и се оказа, че нито едно от тях не съдържа пълната информация за тоя изпит!!! :x :x И пак ми се налага да ходя да снимам от големите томове "История на България", за да си направя темите. А представете си за темата за Иван Асен там за регионалните центрове на културата дори и в големите томове не можах да намеря информация, за да изпълня плановете от зелената книжка. :cussing: :shock: :shock:
Е, какво искат? Да им ходя на курсовете? Или направо на частни уроци? А, бе я ... off! Мафията в СУ с тия КСК е страшна!!! :x
Изображение
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Че тя мафията не само в СУ е страшна... :wink:
ИзображениеИзображениеИзображение
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

hypnosssa написа:Че тя мафията не само в СУ е страшна... :wink:
за сведение, синът на президента е абитурент тази година( днеска го чух по радиото)...мн ми е чудно къде ли ще влезе :?
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”