Историциииии.......

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Заключено
Аватар
snowwhite
В началото бе словото

Мнение от snowwhite »

ami i na6iq kosnpekt be6e su6iq.po purviq vupros sum 4ela samo ot lekciite i be6e dostatu4no.po princip toi ne se pada celiq a na 4asti.po vtoriq sum 4ela osnovno ot Henrieta todorova-dvete i knijki i malko ot lekciite makar 4e te bqha absolutno nerazbiraemi,kakto predpolagam 4e sa i pri vas.a otnosno materiala po seminarnite uprajneniq,polezno 6e vi bude vsi4ko koeto e davala Ralica Ivanova
istori4ka
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Mira написа:видях ги двете книжки,мерси за съвета,обаче ще е ли достатъчно по всичките въпроси? :roll: не беше ли само относно Рим и Гърция?в програмата толкова много литература са ни дали,че се плаша,ами ако очакват да я прочетем поне половината?!...то физически няма да ми е възможно за 1 месец :cry: Византия предполагам,че и на нас ще ни я махне,на вас същия ли ви е бил конспекта?по първите два раздела откъде сте чели? :roll:
леле,горкичките, хич не ви завиждам :roll: Това един или по-скоро два семестъра ви го преподават?
За Праисторията трябва да четете всичко за Неолит, Халколит и Бронзова епоха, но тия неща сами по себе си са толкова обширни че ако се забатачите с някви книги до никъде няма да стигнете,задължително си научете материалите от семинарите по темата, защото са много важни.Иначе за Неолит и Халколит има две книги на Хенриета Тодорова, това са общо взето библиите за тези епохи.За Бронза нещата стават страшни, щото са десетки статии и въобще най-добре ще е да имате всичко в конспектиран вид на лекции.Проблемът обаче е че лекциите на Рабаджиев не вършат особена работа затова ви съветвам задължително да си намерите лекциите от някои историци, които сега са 4-ти курс, понеже на тях им е предавал проф. Гетов и лекциите са много добри :idea: За първия раздел също са едни статии и общо взето пак една книга- Човекът зад находките на Иван Гацов.
Засега толкова мога да ви кажа, че и аз в момента уча за тежък изпит и като ми мине ще мога да ви помогна повече.Принципно всичките неща ги знам и имам всякакви материали и леции.
Като птичка в небесата :)
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия

Мнение от Mira »

еми аз от неговите лекции трудно ще измъкна нещо смислено,всеки път,когато съм му била на лекциите съм изписвала наййййй-много по 2-3 страници :roll: не за друго,но той много много не говори,щото "все не му идват точните думи",мънка,заеква,половината час си сглобява апаратурата и тъкмо като я нагласи вземе,че си затвори лаптопа и айде всичко отначало....затова се и отказах да му посещавам лекциите :roll: :oops: единственото полезно при него е,че показва нещата нагледно,ама трябва да си на първия ред,за да видиш нещо :? мерси много за помощта :D ,ако се сетиш за още някоя полезна книжка - пиши...все едно пък тези са ми малко.... :lol:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Mira
Стенограф

Мнение от Mira »

ВЪПРОС!това нещо би ли ми било полезно за изпита по археология? :roll: в смисъл за първия раздел въпроси

http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=16065
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Mira написа:ВЪПРОС!това нещо би ли ми било полезно за изпита по археология? :roll: в смисъл за първия раздел въпроси

http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=16065
Да, ще ви бъде полезно. Това е другата книга на Гацов и бях забравила да спомена за нея,но повечето въпроси от първия раздел са в другата му книга. Би трябвало да ги има в Археологическа библиотека или в Централна, но не помня точно :roll:
Като птичка в небесата :)
Аватар
Mira
Стенограф

Мнение от Mira »

мерси много :D така като гледам май ще трябва да взема едно малко състояние и няколко денонощия да прекарам в библиотеката претърчайки от читалнята към ксерокса и обратно :lol:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
usmivka
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от usmivka »

Историцииииииии ..... научихте ли за теста по християнство? :lol:
Аватар
luni4ka
Драскач

Мнение от luni4ka »

вече са известни част от датите за лятната сесия :?
18 юни Ислям - писмен
27,28 юни Археология - устен (но това е по съгласие на Рабаджиев, носят се слухове,че Ралица определя датата) :?:
9-12 юли Етнология - устен (ТОВА МАЙ СА НАЙ-ФРАПИРАЩИТЕ ДАТИ ЗА МОМЕНТА, още се чудя дали Маджаров не се обърка нещо) :idea:
как ви се струват?
Аватар
luni4ka
Драскач

Мнение от luni4ka »

smeshko написа:аа нищо трагично не е казала.. просто се чудеше кой е Александър и аз се зачудих колко ли такива фрапантни неща не знам аз .. .
Абе за него не съм се чудила,ама виж за годините около него-да,определено Старата история не ми е силна и то поради хилядите години около нея и понякога безумните имена. :oops: :wink:
Аватар
Mira
Стенограф

Мнение от Mira »

хммм,датите колкото по-далеч са една от друга толкова по-добре,но все пак ще е кофти да ни се точат 2 месеца изпитите,а мислех,че на 6-ти юли приключва сесията??? :shock:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
luni4ka
Драскач

Мнение от luni4ka »

А някой от по-горните курсове може ли да ни каже какво представлява тестът по християнство при Бакалов за допускане до изпит?
Само върху Библията ли ще бъде? :?
Помагайте :?
Аватар
snowwhite
В началото бе словото

Мнение от snowwhite »

ako e su6iq test ot minalata godina moga da vi kaja 4e e prosto elementaren.ima i nqkoi vuprosi ot bibliqta i a ima i vurhu ostnaliq material.izob6o ne se pritesnqvaite mnogo e lesen a puk i se podskazva dosta nie minalata godina vsi4ki(po4ti) imahme 6-ci
istori4ka
Аватар
luni4ka
Драскач

Мнение от luni4ka »

Дано наистина е така.Мерси за информацията. :roll:
Аватар
Mira
Стенограф

Мнение от Mira »

дано,дано е лесен,само дето сега ме успокои и няма да ми се учи :lol:

а вие от къде сте чели и четете сега? :roll: само от лекциите ли?
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
luni4ka
Драскач

Мнение от luni4ka »

Аз се готвя главно по лекциите и книгата му "Въведение в християнството" :?
Заключено

Обратно към “ИФ”