Историциииии.......
Модератор: sientelo
ami i na6iq kosnpekt be6e su6iq.po purviq vupros sum 4ela samo ot lekciite i be6e dostatu4no.po princip toi ne se pada celiq a na 4asti.po vtoriq sum 4ela osnovno ot Henrieta todorova-dvete i knijki i malko ot lekciite makar 4e te bqha absolutno nerazbiraemi,kakto predpolagam 4e sa i pri vas.a otnosno materiala po seminarnite uprajneniq,polezno 6e vi bude vsi4ko koeto e davala Ralica Ivanova
istori4ka
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
леле,горкичките, хич не ви завиждамMira написа:видях ги двете книжки,мерси за съвета,обаче ще е ли достатъчно по всичките въпроси?не беше ли само относно Рим и Гърция?в програмата толкова много литература са ни дали,че се плаша,ами ако очакват да я прочетем поне половината?!...то физически няма да ми е възможно за 1 месец
Византия предполагам,че и на нас ще ни я махне,на вас същия ли ви е бил конспекта?по първите два раздела откъде сте чели?
За Праисторията трябва да четете всичко за Неолит, Халколит и Бронзова епоха, но тия неща сами по себе си са толкова обширни че ако се забатачите с някви книги до никъде няма да стигнете,задължително си научете материалите от семинарите по темата, защото са много важни.Иначе за Неолит и Халколит има две книги на Хенриета Тодорова, това са общо взето библиите за тези епохи.За Бронза нещата стават страшни, щото са десетки статии и въобще най-добре ще е да имате всичко в конспектиран вид на лекции.Проблемът обаче е че лекциите на Рабаджиев не вършат особена работа затова ви съветвам задължително да си намерите лекциите от някои историци, които сега са 4-ти курс, понеже на тях им е предавал проф. Гетов и лекциите са много добри
Засега толкова мога да ви кажа, че и аз в момента уча за тежък изпит и като ми мине ще мога да ви помогна повече.Принципно всичките неща ги знам и имам всякакви материали и леции.
Като птичка в небесата 
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
еми аз от неговите лекции трудно ще измъкна нещо смислено,всеки път,когато съм му била на лекциите съм изписвала наййййй-много по 2-3 страници
не за друго,но той много много не говори,щото "все не му идват точните думи",мънка,заеква,половината час си сглобява апаратурата и тъкмо като я нагласи вземе,че си затвори лаптопа и айде всичко отначало....затова се и отказах да му посещавам лекциите
единственото полезно при него е,че показва нещата нагледно,ама трябва да си на първия ред,за да видиш нещо
мерси много за помощта
,ако се сетиш за още някоя полезна книжка - пиши...все едно пък тези са ми малко.... 

- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
ВЪПРОС!това нещо би ли ми било полезно за изпита по археология?
в смисъл за първия раздел въпроси
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=16065

- sientelo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да, ще ви бъде полезно. Това е другата книга на Гацов и бях забравила да спомена за нея,но повечето въпроси от първия раздел са в другата му книга. Би трябвало да ги има в Археологическа библиотека или в Централна, но не помня точноMira написа:ВЪПРОС!това нещо би ли ми било полезно за изпита по археология?в смисъл за първия раздел въпроси
Като птичка в небесата 
вече са известни част от датите за лятната сесия
18 юни Ислям - писмен
27,28 юни Археология - устен (но това е по съгласие на Рабаджиев, носят се слухове,че Ралица определя датата)
9-12 юли Етнология - устен (ТОВА МАЙ СА НАЙ-ФРАПИРАЩИТЕ ДАТИ ЗА МОМЕНТА, още се чудя дали Маджаров не се обърка нещо)
как ви се струват?
18 юни Ислям - писмен
27,28 юни Археология - устен (но това е по съгласие на Рабаджиев, носят се слухове,че Ралица определя датата)
9-12 юли Етнология - устен (ТОВА МАЙ СА НАЙ-ФРАПИРАЩИТЕ ДАТИ ЗА МОМЕНТА, още се чудя дали Маджаров не се обърка нещо)
как ви се струват?
Абе за него не съм се чудила,ама виж за годините около него-да,определено Старата история не ми е силна и то поради хилядите години около нея и понякога безумните имена.smeshko написа:аа нищо трагично не е казала.. просто се чудеше кой е Александър и аз се зачудих колко ли такива фрапантни неща не знам аз .. .