[игра]проверете знанията си по литература

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

АБЕ ТАЗИ ТЕМА БЕШЕ ТОЧНО ЗА ДА СЕ ИЗБЯГВАТ ТАКИВА РАЗГОВОРИ! ШЕ ВИ ПЕРДАША ЕЙ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
НЯКОЙ ДА ЗАДАВА ВЪПРОС! ВЕДНАГА! :lol: :lol: :lol:
you have to keep
breaking your heart
until it opens
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

е аз зададох , ама отговор никакъв . :(
In vino verittas
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

smeshko написа:ахах айде един от клишираните въпроси ? При кой автор характеристиката на героите се свежда до "мъгливата макабрическа другост " ;) Тоя Валери спирка няма .. ;) и за по-запознати какво означава Макабър ;)
Йовков?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

мне
In vino verittas
sculli
В началото бе словото

Мнение от sculli »

Мисля, че това е за Вазов и "Епопея на забравените", а Макабъра...нямам представа.
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

Май много ви затрудних сорка .. и аз гледах така миналата година .. Става дума за "децата на града" на Смирненски , а макабър е надгробен танц ..
In vino verittas
Connecting
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Connecting »

За кой герой се отнася характеристиката:пропъжда "чужденците" отвъд стените на града,възхвалява върха на патерналистичната пирамида и директно призовава разумността
ИзображениеИзображение
sculli
В началото бе словото

Мнение от sculli »

Аз чистосърдечно си признавам, че не знам :oops: Обаче искам да ви посъветвам да спрете да четете критика и да започнете да четете произведенията(предполагам, че цитатът е пак критика, но може и да греша) :wink: Както наскоро каза един мой преподавател:"четете романите, а лекциите и упражненията са само бонус". Ако някой кандидат-студент влезе тук и види какви въпроси задавате, съвсем ще се шашне. Хубави оценки се изкарват и без да знаете дословно книгите на Валери Стефанов, Тончо Жечев, Симеон Янев и не знам още кой.
А всъщност искам да ви споделя, че уча Българска филология и вече успях да се комплексирам от въпросите. Представете си как се чувстват горките изнервени кандидат-студенти :shock: :lol:
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

ние сме "горките изнервени кандидат-студенти" всъщност... :roll:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

smeshko,да не би да става дума за Смирненски?Почти съм убедена,защото четох анализ на Валери Стефанов и там се твърдеше нещо такова.
А иначе имам един въпрос- вие сте чели "В полите на Витоша"?Аз имам някаква съвсем обща представа,както и за Кирил Христов,Сирак Скитник и всичките останали,които ги няма в конспекта и ми е много странно.В смисъл няма нищо лошо в общата култура де,но на мен ми се струва,че ако наблегна на тях,ще пропусна основното за другите..Хм.Извинявам се за offtopic-а,просто не мислех,че някой се съсредоточава толкова върху другите..
Аватар
Faith
Легендарен флуудър
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Faith »

bubble написа: А иначе имам един въпрос- вие сте чели "В полите на Витоша"?Аз имам някаква съвсем обща представа,както и за Кирил Христов,Сирак Скитник и всичките останали,които ги няма в конспекта и ми е много странно.В смисъл няма нищо лошо в общата култура де,но на мен ми се струва,че ако наблегна на тях,ще пропусна основното за другите..Хм.Извинявам се за offtopic-а,просто не мислех,че някой се съсредоточава толкова върху другите..
Първоначалната идея на Мила май беше да ни отклони вниманието от изпита... :P Явно не се получи...
Иначе аз лично "В полите на Витоша" не съм чела, ама пък знаех отговора на въпроса от "Романът на Яворов" :wink:
Изображение
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Аз съм чела "В полите на Витоша"...не лошо, но Яворов си остава сила в поезията... :roll:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

Хаха.Ми при мен явно не се получи,толкова съм психясала тия дни, че няма накъде.Той Яворов има и още една пиеса де,с която не е имал никакъв късмет,както и с "В полите...",ама както и да е.Опитвам се да си припомня няк'ви неща,че тоя Яворов съвсем го изключих.
Аз лично повече бих искала да го запомня с Македония, защото поезията му вече почва да ми се вижда много сълзлива.
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Другата драма мисля, че му беше "Когато гръм удари как ехото заглъхва"... тя вече ми е леко неизвестна... на Яворов бая са му стихотворенията, иначе са доста приятни :wink:
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

Да,четох даже и за нея,но малко си спомням,освен че много негативно са реагирали повечето хора.Иначе на стихотворенията му преди много се кефех,но сега ми изглеждат вече елементарни.И все пак заедно с Гео и Христо Ботев са ми надеждата за изпита:).ще ми се да задам въпрос,ама ще го задам много некоректно,за това да си мълча по-добре:).
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”