НЯКОЙ ДА ЗАДАВА ВЪПРОС! ВЕДНАГА!
[игра]проверете знанията си по литература
Модератор: Boromir
-
Connecting
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: трети
Аз чистосърдечно си признавам, че не знам
Обаче искам да ви посъветвам да спрете да четете критика и да започнете да четете произведенията(предполагам, че цитатът е пак критика, но може и да греша)
Както наскоро каза един мой преподавател:"четете романите, а лекциите и упражненията са само бонус". Ако някой кандидат-студент влезе тук и види какви въпроси задавате, съвсем ще се шашне. Хубави оценки се изкарват и без да знаете дословно книгите на Валери Стефанов, Тончо Жечев, Симеон Янев и не знам още кой.
А всъщност искам да ви споделя, че уча Българска филология и вече успях да се комплексирам от въпросите. Представете си как се чувстват горките изнервени кандидат-студенти

А всъщност искам да ви споделя, че уча Българска филология и вече успях да се комплексирам от въпросите. Представете си как се чувстват горките изнервени кандидат-студенти
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
smeshko,да не би да става дума за Смирненски?Почти съм убедена,защото четох анализ на Валери Стефанов и там се твърдеше нещо такова.
А иначе имам един въпрос- вие сте чели "В полите на Витоша"?Аз имам някаква съвсем обща представа,както и за Кирил Христов,Сирак Скитник и всичките останали,които ги няма в конспекта и ми е много странно.В смисъл няма нищо лошо в общата култура де,но на мен ми се струва,че ако наблегна на тях,ще пропусна основното за другите..Хм.Извинявам се за offtopic-а,просто не мислех,че някой се съсредоточава толкова върху другите..
А иначе имам един въпрос- вие сте чели "В полите на Витоша"?Аз имам някаква съвсем обща представа,както и за Кирил Христов,Сирак Скитник и всичките останали,които ги няма в конспекта и ми е много странно.В смисъл няма нищо лошо в общата култура де,но на мен ми се струва,че ако наблегна на тях,ще пропусна основното за другите..Хм.Извинявам се за offtopic-а,просто не мислех,че някой се съсредоточава толкова върху другите..
- Faith
- Легендарен флуудър
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Първоначалната идея на Мила май беше да ни отклони вниманието от изпита...bubble написа: А иначе имам един въпрос- вие сте чели "В полите на Витоша"?Аз имам някаква съвсем обща представа,както и за Кирил Христов,Сирак Скитник и всичките останали,които ги няма в конспекта и ми е много странно.В смисъл няма нищо лошо в общата култура де,но на мен ми се струва,че ако наблегна на тях,ще пропусна основното за другите..Хм.Извинявам се за offtopic-а,просто не мислех,че някой се съсредоточава толкова върху другите..
Иначе аз лично "В полите на Витоша" не съм чела, ама пък знаех отговора на въпроса от "Романът на Яворов"

- TimShel_Girl
- Драскач
Хаха.Ми при мен явно не се получи,толкова съм психясала тия дни, че няма накъде.Той Яворов има и още една пиеса де,с която не е имал никакъв късмет,както и с "В полите...",ама както и да е.Опитвам се да си припомня няк'ви неща,че тоя Яворов съвсем го изключих.
Аз лично повече бих искала да го запомня с Македония, защото поезията му вече почва да ми се вижда много сълзлива.
Аз лично повече бих искала да го запомня с Македония, защото поезията му вече почва да ми се вижда много сълзлива.
- TimShel_Girl
- Драскач
Да,четох даже и за нея,но малко си спомням,освен че много негативно са реагирали повечето хора.Иначе на стихотворенията му преди много се кефех,но сега ми изглеждат вече елементарни.И все пак заедно с Гео и Христо Ботев са ми надеждата за изпита:).ще ми се да задам въпрос,ама ще го задам много некоректно,за това да си мълча по-добре:).