Шест бона, за да станеш зъболекар

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

XXXXXXXXXXXX
В началото бе словото

Шест бона, за да станеш зъболекар

Мнение от XXXXXXXXXXXX »

Най-много пари ще струва дипломата за зъболекар през новата учебна година. Бъдещите стоматолози ще плащат 1000 лв. такса на година..........
http://www.kadedaucha.com/?id=1314&aid=1484
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

AHAHA
az 6te kandidatstvam stomatologiq

*Raya_Alexandra: Пиши на кирилица! Следващото твое мнение на латиница ще бъде изтрито!
Аватар
charlie
В началото бе словото

Мнение от charlie »

Ех, дано да сме бъдещи колеги, ако ще и в най-скъпата специалност :wink:
Изображение
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

е аз не държа на парите
просто професията е страшно престижна ..
с пари без пари все тая ..
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

пък и после веднаага ще ги избиете парите .. .по принцип тая професия е доста дбре платена..
You're one in a million
You're once in a lifetime
Аватар
charlie
В началото бе словото

Мнение от charlie »

Е, естествено. И аз не съм за парите, друго имах предвид ;) Пък и тея пари какво са, за това което се получава там, изкарва се...
Изображение
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

кофтито е че сумати народ се премества от македония в България без изпити без нищо и се пренаселва .... със пишман стоматолози дето не са положили никакви усилия ...
аз примерно кандидатствах първата година и не ме приеха и седя цяла година у нас вече за да се подготвям ...
Аватар
charlie
В началото бе словото

Мнение от charlie »

Това, че са се преместили, не значи че ще станат по-лоши специалисти. Местата са малко, наплива е доста голям и не всички, които имат знанията успяват да влязат, за това и преместването от друг университет е шанс. И най-важното, че не заемат места от отпуснатите държавна поръчка, така че не пречат и на кандидатстващите сега. Но успех и дано тази година те приемат :)
Изображение
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

абе аз имам разни наблюдения ... може да не заемат местата на редовните бройки но много често става така че са синове и дъщери на зъболекари .. и когато излизат от университета веднага започват да работят и дръпват много пред нормално влезлите ....

може бройките да са малко затова и влизат само тези който са най-можещи и най-способни ... аз примерно като не съм бил приет си седя на задника цяла година и уча докато стигна необходимото ниво ...
не ми е много приятно някой който няма нищо горе да заобиколи изпита и да не положат и една стотна от усилията които полагам аз ....
Аватар
charlie
В началото бе словото

Мнение от charlie »

За жалост не влизат само най-можещите и знаещите, но това е друга тема... Обаче мене ако не ме приемат тая година едва ли ще кандидатствам пак, а като гледам как повечето влизат от 2ри път...
Изображение
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

ами няма да те поучавам а ще ти кажа какво видях аз ...
сестра ми е първи курс в момента в МУ-София и ознавам почти всичките и колеги .. бъди сигурен всиките са адски можещи ии знаещи и са положили огромни усилия за да ги приемат ... половината са на втората година приети ...
не знам дали в България има по-можещи и по-знаещи студенти от тях ... особено стоматоложките

а за това за втората година наистина си прав ... няма нещо което да ти съсипе повече нерви от това да седиш цяла година затворен в стая и да учиш само ... както съм аз сега ... т.к. няма нито секунда време за губене ...

успех ти пожелавам дано да си приакзваме лично септември месец :)
Аватар
charlie
В началото бе словото

Мнение от charlie »

Traqn`` написа: а за това за втората година наистина си правA ...
:wink:

Допълнително ме обезкуражаваш :( и май наистина нямам шансове. Но дано да има поне увеличаване на броя места... Да си чувал нещо по тоя въпрос?
Изображение
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

Мнение от Traqn`` »

извинявай нямаше от къде да знам за "правА"
хех

не се обезкуражавай защото 40-50% от момичетата в МУ са приети на втората година ... а и като бях в болницата 11 клас като бях доктора вика че на тоя етаж няма доктор дето е приет на първата година ...

;) усилията си струват бъди сигурна !!!
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Не били ми за парите... Ми бачкайте безвъзмездно тогава бе!
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
curse
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от curse »

Аз до скоро ходих на зъболекар до Стомат факултет до ВМА и като съдя по обстановката и хората. Мойта зъболекарка която ми прави зъбите баща и е лекар (не уточни точно дали стоматолог, лекар и т.н.) а едната и сестра преди година е завършила Стоматология. А мойта зъболекарка е влезнала първата година. Значи смятайте как става. Според мен, както бях писала и в една др тема, хората роднини, деца на лекари, стоматолози са с предимство. Чак след това ако останат места се запълват от наистина знаещите и можещите. Така че реално спред мен се борите за малко повече от половината места да кажем. Към 1/3 са запазени. А бтл, да споделя.. във СТ видях толкова готини и печени студентки и студенти. Добре облечени, имаше и едни млади пичове.. едно много готино русо момче със златни гривни там и неква престилка.. хах. Нз как става влизането, но просто се убедих че хората там са страшно готини :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”