Шест бона, за да станеш зъболекар
Модератор: Boromir
-
XXXXXXXXXXXX
- В началото бе словото
Шест бона, за да станеш зъболекар
Най-много пари ще струва дипломата за зъболекар през новата учебна година. Бъдещите стоматолози ще плащат 1000 лв. такса на година..........
http://www.kadedaucha.com/?id=1314&aid=1484
http://www.kadedaucha.com/?id=1314&aid=1484
Това, че са се преместили, не значи че ще станат по-лоши специалисти. Местата са малко, наплива е доста голям и не всички, които имат знанията успяват да влязат, за това и преместването от друг университет е шанс. И най-важното, че не заемат места от отпуснатите държавна поръчка, така че не пречат и на кандидатстващите сега. Но успех и дано тази година те приемат 

абе аз имам разни наблюдения ... може да не заемат местата на редовните бройки но много често става така че са синове и дъщери на зъболекари .. и когато излизат от университета веднага започват да работят и дръпват много пред нормално влезлите ....
може бройките да са малко затова и влизат само тези който са най-можещи и най-способни ... аз примерно като не съм бил приет си седя на задника цяла година и уча докато стигна необходимото ниво ...
не ми е много приятно някой който няма нищо горе да заобиколи изпита и да не положат и една стотна от усилията които полагам аз ....
може бройките да са малко затова и влизат само тези който са най-можещи и най-способни ... аз примерно като не съм бил приет си седя на задника цяла година и уча докато стигна необходимото ниво ...
не ми е много приятно някой който няма нищо горе да заобиколи изпита и да не положат и една стотна от усилията които полагам аз ....
ами няма да те поучавам а ще ти кажа какво видях аз ...
сестра ми е първи курс в момента в МУ-София и ознавам почти всичките и колеги .. бъди сигурен всиките са адски можещи ии знаещи и са положили огромни усилия за да ги приемат ... половината са на втората година приети ...
не знам дали в България има по-можещи и по-знаещи студенти от тях ... особено стоматоложките
а за това за втората година наистина си прав ... няма нещо което да ти съсипе повече нерви от това да седиш цяла година затворен в стая и да учиш само ... както съм аз сега ... т.к. няма нито секунда време за губене ...
успех ти пожелавам дано да си приакзваме лично септември месец
сестра ми е първи курс в момента в МУ-София и ознавам почти всичките и колеги .. бъди сигурен всиките са адски можещи ии знаещи и са положили огромни усилия за да ги приемат ... половината са на втората година приети ...
не знам дали в България има по-можещи и по-знаещи студенти от тях ... особено стоматоложките
а за това за втората година наистина си прав ... няма нещо което да ти съсипе повече нерви от това да седиш цяла година затворен в стая и да учиш само ... както съм аз сега ... т.к. няма нито секунда време за губене ...
успех ти пожелавам дано да си приакзваме лично септември месец
Аз до скоро ходих на зъболекар до Стомат факултет до ВМА и като съдя по обстановката и хората. Мойта зъболекарка която ми прави зъбите баща и е лекар (не уточни точно дали стоматолог, лекар и т.н.) а едната и сестра преди година е завършила Стоматология. А мойта зъболекарка е влезнала първата година. Значи смятайте как става. Според мен, както бях писала и в една др тема, хората роднини, деца на лекари, стоматолози са с предимство. Чак след това ако останат места се запълват от наистина знаещите и можещите. Така че реално спред мен се борите за малко повече от половината места да кажем. Към 1/3 са запазени. А бтл, да споделя.. във СТ видях толкова готини и печени студентки и студенти. Добре облечени, имаше и едни млади пичове.. едно много готино русо момче със златни гривни там и неква престилка.. хах. Нз как става влизането, но просто се убедих че хората там са страшно готини