Вейсел паша има немско потекло...impreza написа:Аз пък вчера разбрах,че Сюлейман паша е помюсюлманчен френски евреин на турска военна служба ха
КСК 2007 - литература и история
Модератор: Boromir
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- W140
- От дъжд на вятър
- Специалност: Етнология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
историята с родата на батенберг си е сценарий за цял цапунен сериалhypnosssa написа:Да...а пък Батенберг е син на австрийски генерал на служба в германската армия,който по майчина линия е в родствени връзки с руския и английски двор....
осъщестявал равновесието м/у великите сили
Последно промяна от W140 на 09 Май 2007, 08:15, променено общо 1 път.
-
antiFriz
- В началото бе словото
някои може ли да ми каже кога точно умира цар Петър , защото тука в 2-та учебника от които уча има разминаване
в единия умира при първата атака на княз Светослав
във втория умира след 2-рата атака на Светослав
и още един въпрос има ли вероятност тази тема да се падне изобщо ,
защото тука вече много хора включително и учителката ми по история , която е много в час , ми казват че теми като падане под византииско или падане под османско , се избягвали в програмата ...
в единия умира при първата атака на княз Светослав
във втория умира след 2-рата атака на Светослав
и още един въпрос има ли вероятност тази тема да се падне изобщо ,
защото тука вече много хора включително и учителката ми по история , която е много в час , ми казват че теми като падане под византииско или падане под османско , се избягвали в програмата ...
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Година по-късно, след преодоляването на печенежката опасност, княз Светослав организира втори поход срещу България около 969 г. За кратко време той завладява Добруджа. Междувременно цар Петър умира през 970 г., като по-късно е канонизиран за светец.
На кой му пука точно кога и къде умира... Все пак варианта на hypnosssa ми харесва повече... нищо обвързващо и грешно.
На кой му пука точно кога и къде умира... Все пак варианта на hypnosssa ми харесва повече... нищо обвързващо и грешно.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ок, спокойно може да остане: " След преодоляването на печенежката опасност, княз Светослав организира втори поход срещу България около 969 г. За кратко време той завладява Добруджа. Междувременно цар Петър умира, като по-късно е канонизиран за светец. " 
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
Въпрос: Какво мислите за историографията? Ще пишете ли автори и произведения и учите ли ги? При положение,че има толкова др неща ,които да се научат от темите,аз лично не съм опряла до историографията :Р
Знам,че в справочника пише,че не се изисква,но ... ? И друг въпрос: След като не споменаваме автори и произведения (примернО) трябва ли да поне да пишем извори? 
-
Connecting
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: трети
Историци да не пишеш е едно,извори друго!В справочника пише ,че не се изисква да знаеш историците,изследванията и произведенията им поради простата причина,че ако изпуснеш някое величие или пък сложиш( не дай си боже) историк от друг универистет само ще си намалиш оценката.А за изворите не пише нищо,което значи ,че трябва да си присъстват

- marinela_koleva
- В началото бе словото
- Курс: друг
Аз пък доколкото разбрах и извори не се изискват в темите.Е все пак можеш да вметнеш,че за управлението на хан Крум черпим сведения от Хамбарлийския надпис или че законите му са запазени под формата на преразказ в лексикона "Свидас",но ако не споменеш извори няма да е голям пропуск(аз поне така знам
)
Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят.
--- Бъртранд Ръсел ---
--- Бъртранд Ръсел ---
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка: