Таксите за ВУЗ - от 500 до 2300 лв
Модератор: Boromir
-
XXXXXXXXXXXX
- В началото бе словото
Много се съмнявам, че таксите ще се вдигнат до такава степен. Все пак стандарта ни на живот далеч не е такъв като на европейците. Това е просто една неоснователна и необмислена идея. Ако таксите са по над 1000 лв., финансовите загуби за университетите ще се по-големи, отколкото приходите, според мен.
"Това е моят свят! Вие просто живеете в него..." (Garfield)
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Дрън-дрън.animalita написа:Ако таксите са по над 1000 лв., финансовите загуби за университетите ще се по-големи, отколкото приходите, според мен.
Първо Университета и вузчетата не са частни сдружения, че загубите да са за тяхна сметка.
После - ако таските са високи и ако допуснем, че обучаващите ще са по-малко (както вие мнозинството твърдите), бройката персонал и работата им ще бъде съобразена с новите обстоятелства. При това тея пари ще се въртят от Университета и ще си разпределя бюджета. А държавата излиза, че ще го духа, но привидно. Това е целта на управляващите. Да си махнат лайняните и тегави работи и да останат при тех сладките. Бре това Топлофикация, бре това далаверите на Р. Овч.
Нали затова предстоящия протест, че некои се оляха около организацията. За безхаберието на държавата в образованието.
Така че ще помислиме малко, преди да цъкнем бутона 'Прати', а?

Бeтон написа:Така че ще помислиме малко, преди да цъкнем бутона 'Прати', а?
Стига да ни се отдава да мислиме
На мен все пак тези резки увеличения ми изглеждат абсурдни, но като се има предвид къде живеем, навярно не съм права.
*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
"Това е моят свят! Вие просто живеете в него..." (Garfield)